Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  01.09.2017 -

  Dragi osnovnošolke in osnovnošolci, srednješolke in srednješolci! Danes je prav poseben dan, saj so znova vrata odprli hrami učenosti. Marsikateri izmed vas ste se letos prvič podali vanje! V šoli boste lahko stkali pomembna, trajna prijateljstva, ki vas bodo spremljala skozi vse življenje!

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  31.08.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je sprejel kongresnika Združenih držav Amerike Steva Chabota in Stephena Lyncha, ki se mudita na obisku Slovenije. Sogovorniki so v krajšem pogovoru največ pozornosti namenili gospodarskemu sodelovanju in krepitvi blagovne menjave med državama.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  31.08.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel člane organizacije Apimondia ter izrazil, da si Slovenija s podporo Vlade Republike Slovenije prizadeva za izvedbo kongresa Apimondia 2021 v Celju! S skrbjo za čebele vlada dr. Mira Cerarja sledi politiki, ki zagovarja trajnostni razvoj in čisto, zeleno prihodnost za našo Slovenijo.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  30.08.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je obiskal 55. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA. Ob tej priložnosti je nagovoril zadružnice in zadružnike na tradicionalni podelitvi priznanj Zadružne zveze Slovenije in si ogledal prizorišče sejma. V svojem nagovoru je posebej poudaril pomen kakovostne lokalno pridelane hrane in spodbujanje vpetosti slovenskega kmetijstva, gozdarstva in prehrane v mednarodno okolje.

  več

 • Foto: Stanko Gruden/STA

  25.08.2017 -

  Po več kot dveh desetletjih prizadevanj vseh dosedanjih vlad je vlada dr. Mira Cerarja izgradnjo drugega tira končno in dokončno premaknila z mrtve točke. Premier je ob pričetku referendumske kampanje poudaril, da gre za sodoben, zmogljiv in okoljsko sprejemljiv projekt, ki omogoča razvoj logistike v Sloveniji, razvoj gospodarstva, razvoj Obale in Luke Koper. Projekt bo dolgoročno v Sloveniji ustvaril preko 9000 novih delovnih mest. V današnji izjavi ob uradnem začetku referendumske kampanje premier poudarja: »Glas za drugi tir je glas za moderno in razvojno naravnano Slovenijo, ki povezuje in združuje Slovenke in Slovence.«

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  17.08.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes udeležil predstavitve in novinarske konference velikega kohezijskega projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju vodonosnika Ljubljanskega polja.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  02.08.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se udeležuje posebnega zasedanja držav članic in opazovalk Jadranske listine, pobude, oblikovane z namenom podpore evro-atlantski integraciji držav Jugovzhodne Evrope. V svojem nagovoru je slovenski premier poudaril, da je pobuda zelo pomembna za sodelovanje med državami v regiji, s čimer se krepi medsebojno zaupanje in razumevanje, kar je ključno za reševanje odprtih vprašanj. Po njegovih besedah bo to spodbudilo tudi razvojni napredek držav v smeri spoštovanja temeljnih vrednot Nata in Evropske unije. Ob robu zasedanja se je predsednik vlade bilateralno sestal s podpredsednikom Združenih držav Amerike Mikeom Penceom. 

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  01.08.2017 -

  Švicarsko podjetje Lonstroff je najavilo pomembno greenfield investicijo v vrednosti skoraj 50 milijonov evrov. Nova tovarna v osrednji Sloveniji bo zagotovila prek 200 novih delovnih mest. Investicija je potrditev trdnih prizadevanj Vlade za nadaljnje zmanjševanje brezposelnosti.

  več

 • Foto: Tamino Petelnšek/STA

  26.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je skupaj z ministrico za okolje in prostor Ireno Majcen obiskal lokacijo požara v Zalogu v občini Straža pri Novem mestu ter se seznanil s stanjem na terenu. Ob tem se je gasilcem zahvalil za vso pomoč in izpostavil, da se je vlada po primeru Kemis naučila pomembno lekcijo, in da so bile pristojne službe takoj na terenu.

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  24.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar in ministrica dr. Maja Makovec Brenčič sta danes v vladnih prostorih sprejela predstavnike področja znanosti in visokega šolstva. Premier dr. Cerar je na srečanju poudaril, da se vlada zaveda izjemnega pomena znanosti za razvoj družbe in je zato znanost opredelila za svoje prioritetno področje. Prav zato je v zadnjih letih ustavila trend upadanja sredstev na področju visokega šolstva in znanosti. Na zadnji seji vlade pa se je vlada zavezala, da bo področju znanosti v letu 2018 namenila še dodatnih 18 do 20 mio eur sredstev. 

  več


Časovno obdobje

Potrdi