Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  24.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar in ministrica dr. Maja Makovec Brenčič sta danes v vladnih prostorih sprejela predstavnike področja znanosti in visokega šolstva. Premier dr. Cerar je na srečanju poudaril, da se vlada zaveda izjemnega pomena znanosti za razvoj družbe in je zato znanost opredelila za svoje prioritetno področje. Prav zato je v zadnjih letih ustavila trend upadanja sredstev na področju visokega šolstva in znanosti. Na zadnji seji vlade pa se je vlada zavezala, da bo področju znanosti v letu 2018 namenila še dodatnih 18 do 20 mio eur sredstev. 

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  20.07.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je po današnji seji vlade poudaril, da je proračun uravnotežen. "Vsi resorji so dobili dovolj, da izvedejo ključne projekte," je dejal premier.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  17.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je bil osrednji govornik na slavnostni seji Občine Žužemberk ob njihovem občinskem prazniku. V svojem nagovoru se je zahvalil za povabilo in dejal, da mu je v veliko čast in zadovoljstvo, da lahko v tem čudovitem vzdušju slikovitega srednjeveškega gradu Žužemberk z vsemi navzočimi praznuje občinski praznik.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  13.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je na Kongresnem trgu v Ljubljani udeležil slavnostnega odprtja Spomenika vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam. Kot del državne delegacije je pospremil predsednika Republike Slovenije pri položitvi venca k spomeniku.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je na vrhu Berlinskega procesa o Zahodnem Balkanu v Trstu izpostavil pomen Slovenije kot povezovalnega akterja v regiji Zahodnega Balkana z Evropsko unijo, saj lahko Slovenija zaradi poznavanja regije pripomore k medsebojnemu razumevanju.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  12.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar jena delovnem obisku v Ljubljani gostil predsednika hrvaške vlade mag. Andreja Plenkovića. Sogovornika sta največ pozornosti namenila arbitražni odločbi, za katero je hrvaški premier Plenković vnovič izpostavil, da je hrvaška stran ne priznava. Premier Cerar je poudaril, da je arbitražna razsodba zavezujoča za obe strani, njeno spoštovanje pa je tudi priznavanje pomena mednarodnega prava in zavzemanje za temeljne vrednote EU, kot sta vladavina prava in spoštovanje prevzetih mednarodnih obveznosti.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  11.07.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil predstavitve mednarodnega projekta Edison, ki združuje preko 30 slovenskih podjetij, univerz, institucij ter občin s ciljem promocije Slovenije kot referenčne države zelene mobilnosti.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  11.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes v Preboldu udeležil slavnostne otvoritve novih proizvodno logističnih površin podjetja Odelo Slovenija, ki je specializirano za proizvodnjo avtomobilskih luči in smernikov v premium razredu. Premier je današnjo otvoritev označil za nov mejnik na poti razvoja družbe Odelo in družbi čestital za izjemno prehojeno pot. 

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  10.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru julijske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja, ki so se nanašala na nove ukrepe na davčnem področju, stanje v zdravstvu, organizaciji ter financiranju vzgoje in izobraževanja in turizma.

 • Foto: Bor Slana/STA

  07.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je srečal s krajani Sečovelj in jim obljubil, da jim bo Vlada Republike Slovenije pomagala. »Vsak primer bomo obravnavali individualno, zato sem pozval, da nam ljudje posredujejo svoje primere prek upravnih enot«, je dejal predsednik vlade. Napovedal je tudi, da bo vlada za vse ljudi na obmejnih območjih, ki jih odločba arbitražnega sodišča neposredno zadeva in jim povzroča težave, po potrebi tudi spremenila ali prilagodila ustrezne zakonske določbe, tudi na intervencijski način, če bo to potrebno.

  več


Časovno obdobje

Potrdi