Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  14.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je odprl Izobraževalni center sodobnih tehnologij, ki deluje v okviru Šolskega centra Postojna. Projekt, katerega cilj je zmanjšati razkorak med izobraževalnim sistemom in dejanskimi potrebami gospodarstva v Notranjsko-primorski regiji, je predsednik vlade ocenil za zgodbo o sodelovanju. Tako je tudi vlada prisluhnila potrebam uspešnih domačih podjetij, med drugim tudi v okviru vladnega regijskega obiska pred dvema letoma, in tako s finančnimi sredstvi ministrstev za izobraževanje in gospodarski razvoj podprla projekt.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  13.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je v sredo, 13. 9. 2017, udeležil slavnostnega odprtja razstave arhitekturnih rešitev za celovito prenovo SNG Drama. Dogodka sta se udeležila tudi dva člana vlade, minister za kulturo, g. Anton Peršak, ter ministrica za finance, mag. Mateja Vraničar Erman.

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  12.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je s pozdravnim nagovorom odprl 20. Festival slovenskega filma v Portorožu. Izpostavil je, da si bo vlada, ki jo vodi, še naprej prizadevala za koordiniran razvoj vseh dejavnosti, brez katerih filma sploh ni: gospodarstva, izobraževanja, znanosti in kulture.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  12.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je podprl današnji pogled predsednika EK Junckerja o stanju v EU, ki poudarja potrebo po enotnejši in močnejši EU. Še posebej je premier dr. Cerar pozdravil poudarek, da »vladavina prava v Evropski uniji ni izbira, temveč dolžnost.«


  Celoten govor predsednika EK Junckerja  o stanju v EU (v angleščini).  

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je na slovesnosti odprl že 50. Mednarodni sejem obrti in podjetništva (MOS), ki je letos prvič potekal z državo partnerico, Hrvaško. Premier je ob tem izpostavil, da spodbuja sodelovanje in zaupanje s Hrvaško na vseh področjih, v gospodarstvu in širše.

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  11.09.2017 -

  Slovenija je odločna implementirati odločitev arbitražnega sodišča. Implementacijo je potrebno zagotoviti po politični poti, pri čemer izhajamo iz vladavine prava in članstva v evroatlantskih integracijah. Iz tega razloga je sklic parlamentarnega odbora za obrambo na temo »Pripravljenost Slovenske vojske na možne konflikte ob implementaciji arbitražnega sporazuma« po oceni predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Mira Cerarja povsem neprimeren.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  07.09.2017 -

  Slovenski politični vrh je enoten, da bo Slovenija arbitražno sodbo o meji s Hrvaško implementirala v roku, to pa pričakuje tudi od Hrvaške, je danes po srečanju političnega vrha povedal premier Miro Cerar.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  07.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar na delovnem obisku v Ljubljani gosti predsednika Sveta ministrov Italijanske republike Paola Gentilonija. Premierja sta se strinjala, da so odnosi med državama odlični in brez večjih odprtih vprašanj. V ospredju pogovorov je bila sicer prihodnost EU, pozornost pa sta namenila tudi vprašanju migracij in arbitražni odločitvi o meji med Slovenijo in Hrvaško.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  06.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Žireh udeležil 10. obletnice pridružitve Kladivarja podjetju Poclain Hydraulics in v nagovoru izpostavil pomen sodelovanja za modernizacijo in nadaljnji razvoj Slovenije. "Brez sodelovanja enostavno ne gre, še posebej v sodobnem času, ki terja hitro modernizacijo." Kot predsednik vlade, je dejal, si bo še naprej prizadeval za to, "da bomo podpirali dobre investicije iz tujine, ki omogočajo razvoj Slovenije in nam odpiranjo vrata v svet. " Ob tem je spomnil tudi na pomembne vladne projekte, kot je drugi tir, ter poudaril, da je glas za drugi tir glas za razvoj Slovenije.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  Predsednik vlade sprejel madžarskega zunanjega ministra

  05.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel ministra za zunanje zadeve Madžarske Pétra Szijjárta, ki se udeležuje Strateškega foruma Bled.


Časovno obdobje

Potrdi