Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  19.06.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije nagovoril pripadnice in pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.06.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar si je v Novem mestu ogledal zaključek 24. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji. Po njegovem mnenju so športniki še enkrat dokazali, da povezujejo Slovenijo in da so enkratni ambasadorji naše zelene Slovenije.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  16.06.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil prireditve ob pričetku gradnje večnamenske dvorane pri Osnovni šoli Koroški jeklarji – podružnica Kotlje. Z županom Raven na Koroškem dr. Tomažom Roženom je odkril temeljni kamen bodoče dvorane, ki je projekt občine, sofinancira pa ga tudi država preko EKO sklada v višini 403.564 evrov.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  16.06.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je ob zaključnem dogodku 3. kroga Partnerstva za spremembe, programa inovativnega sodelovanja med zaposlenimi v slovenskem javnem in zasebnem sektorju, ki deluje s ciljem izmenjave zaposlenih, prenosa in uporabe dobrih idej, praks in uporabnih rešitev, udeležence v partnerstvu spomnil na pomen sodelovanja.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  15.06.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes sprejel predsednika Parlamenta Portugalske republike Eduarda Ferra Rodriguesa, ki se mudi na uradnem obisku Slovenije na povabilo predsednika Državnega zbora Republike Slovenije dr. Milana Brgleza. Slovenski premier in predsednik portugalskega parlamenta sta v pogovorih največ pozornosti namenila odnosom med državama, ki sta ju ocenila za odlične.

  več

 • PV Cerar: Kjer lahko stanje izboljšamo, si bomo za to prizadevali

  15.06.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je pred začetkom seje vlade sprejel varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer, ki mu je predala letno poročilo. Poročilo je kasneje na seji predstavila tudi celotni vladni ekipi. Varuhinja pri uresničevanju priporočil ugotavlja napredek, nekatera pa so po njenih besedah pretrd oreh za vsako vlado. Premier Miro Cerar pa je napovedal, da si bodo prizadevali za izboljšanje stanja na vseh področjih.

 • Predsednik vlade Cerar se je dijakom zahvalil za obisk in poudaril, da so mladi pomembni sooblikovalci naše skupne prihodnosti. Foto: Anže Malovrh/STA

  15.06.2017 -

  Dijaki tretjega letnika Škofijske klasične gimnazije Ljubljana so obiskali Vlado Republike Slovenije in izvedli simulacijo seje vlade na temo legalizacije konoplje. Dijake je sprejel predsednik vlade dr. Miro Cerar, ki je ob tem poudaril, da potrebujemo aktivne državljane, ki s svojo angažiranostjo pripomorejo, da se Slovenija razvija v pravo smer.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  12.06.2017 -

  Premier dr. Miro Cerar se je danes na Brdu pri Kranju sestal z vodilnimi slovenskimi gospodarstveniki, da bi s konstruktivnim in iskrenim dialogom skupaj poiskali jasne rešitve za dodatno okrepitev gospodarstva, dvig mednarodne konkurenčnosti Slovenije in utrditev zaupanja med vlado in gospodarstveniki.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  10.06.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes kot častni pokrovitelj udeležil prireditve Zotkini talenti 2017, dogodka, organiziranega v čast najboljšim mladim talentom, ki so se s svojim znanjem, sposobnostmi, inovativnostjo in ustvarjalnostjo izkazali iz znanja in srečanju mladih raziskovalcev v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije. V svojem nagovoru je predsednik vlade poudaril, da je izjemno vesel vedoželjnih mladih, ki zrejo v prihodnost, v ideje in znanje jutrišnjega dne.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  09.06.2017 -

  Premier dr. Miro Cerar je v Parku vojaške zgodovine Pivka skupaj z upokojenim ameriškim generalom slovenskih korenin Frankom Gorencem odprl razstavo »Do pekla in nazaj – zgodba padlih ameriških letal med drugo svetovno vojno na območju Slovenije«. Po besedah predsednika vlade je razstava pričevanje o zgodbah reševanj, o domačinih, ki so pomagali ameriškim posadkam in s tem stkali vezi prijateljstva med njimi in obema narodoma.

  več


Časovno obdobje

Potrdi