Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Bor Slana/STA

  Predsednik vlade sprejel madžarskega zunanjega ministra

  05.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel ministra za zunanje zadeve Madžarske Pétra Szijjárta, ki se udeležuje Strateškega foruma Bled.

 • Foto: Bor Slana/STA

  05.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je sprejel visoko predstavnico Evropske unije za zunanje zadeve in varnostno politiko ter podpredsednico Evropske komisije Federico Mogherini, ki se udeležuje letošnjega blejskega strateškega foruma. Predsednik vlade in visoka predstavnica sta v pogovorih največ pozornosti namenila migracijam in regiji Zahodnega Balkana.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  04.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je imel ob robu Strateškega foruma Bled več bilateralnih srečanj z visokimi gosti foruma. Tako je po delovnem zajtrku z generalnim sekretarjem OECD Joséjem Ángelom Gurrío in delovnem kosilu s prvim podpredsednikom Evropske komisije Fransom Timmermansom na pogovore sprejel visokega predstavnika Združenih narodov za človekove pravice Zeida Ra'ada al-Husseina, ministra za zunanje zadeve Republike Indije M.J. Akbarja, ministra za zunanje zadeve Republike Moldavije Andreia Galburja, predsednika uprave Yaskawa Electric Corporation Junjija Tsudo, tajnika Svetega sedeža za odnose z državami Paula Richarda Gallagherja, delovni dan na Bledu pa je zaključil z delovno večerjo s predsednico Vlade Republike Srbije Ano Brnabić.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  04.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je ob robu Strateškega foruma Bled na Brdu pri Kranju sestal s prvim podpredsednikom Evropske komisije Fransom Timmermansom. V ospredju pogovorov so bile evropske teme, predvsem prihodnost EU, ter implementacija arbitražne razsodbe o mejnem sporu med Slovenijo in Hrvaško.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  04.09.2017 -

  Spoštovani gospod predsednik, gospa predsednica vlade, spoštovane ekscelence, cenjeni gostje, gospe in gospodje, dobrodošli na Strateškem forumu Bled 2017. Globalizacija, podnebne spremembe in drugi svetovni izzivi našega časa korenito spreminjajo naše družbe in naš način življenja. Zaradi digitalizacije in novih tehnologij, ki so gonilo napredka v družbi, svet postaja čedalje manjši. Na splošno imajo ljudje in podjetja danes boljše možnosti kot kdaj koli prej.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  04.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je ob robu Strateškega foruma Bled sprejel generalnega sekretarja OECD Joséja Ángela Gurrío. Na jutranjem delovnem srečanju, ki se ga je udeležilo več ministrov, je premier izpostavil, da je Slovenija odločena nadaljevati s strukturnimi reformami, s katerimi bomo povečevali našo produktivnost in zagotovili stabilnost javnih financ na dolgi rok. Slovenija je v zadnjih treh letih dosegla izjemen napredek, kar ugotavlja tudi OECD v svojih poročilih.

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  02.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes ob odprtju Blejskega strateškega foruma za mlade (Young Bled Strategic Forum, Young BSF) z udeleženci spregovoril o četrti industrijski revoluciji in izpostavil pomen digitalizacije s človeškim obrazom.

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  01.09.2017 -

  Dragi osnovnošolke in osnovnošolci, srednješolke in srednješolci! Danes je prav poseben dan, saj so znova vrata odprli hrami učenosti. Marsikateri izmed vas ste se letos prvič podali vanje! V šoli boste lahko stkali pomembna, trajna prijateljstva, ki vas bodo spremljala skozi vse življenje!

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  31.08.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je sprejel kongresnika Združenih držav Amerike Steva Chabota in Stephena Lyncha, ki se mudita na obisku Slovenije. Sogovorniki so v krajšem pogovoru največ pozornosti namenili gospodarskemu sodelovanju in krepitvi blagovne menjave med državama.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  31.08.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel člane organizacije Apimondia ter izrazil, da si Slovenija s podporo Vlade Republike Slovenije prizadeva za izvedbo kongresa Apimondia 2021 v Celju! S skrbjo za čebele vlada dr. Mira Cerarja sledi politiki, ki zagovarja trajnostni razvoj in čisto, zeleno prihodnost za našo Slovenijo.

  več


Časovno obdobje

Potrdi