Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Nebojša Tejić / STA

  08.03.2019 -

  Dominikanski samostan na Ptuju je danes zvečer gostil 15. dobrodelni koncert Humanitarnega društva Soroptimist Ptuj, ki je sovpadal s počastitvijo mednarodnega dneva žensk, 8. marcem. Predsednik vlade Marjan Šarec, ki je zbrane tudi nagovoril, je pred začetkom koncerta simbolično prižgal eno izmed štirih sveč z željo po miru po vsem svetu. Kot je povedal v nagovoru, je lepo videti polno dvorano veselih ljudi, lepo je priti med ljudi, ki so dobrodelni, pa ne samo v besedah, ampak predvsem v dejanjih. 

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade: Slovenija ima v EU svoj glas, s katerim je treba ravnati premišljeno

  08.03.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je v svojem govoru v DZ, ki je danes razpravljal o predlogu deklaracije o delovanju Slovenije v EU, ki kot temeljne cilje izpostavlja varnejšo Evropo in Slovenijo, uspešno gospodarstvo, okrepljeno socialno razsežnost EU ter krepitev vloge unije v svetu, izpostavil, da ima Slovenija v EU svoj glas, s katerim je treba ravnati premišljeno.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  07.03.2019 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je v Kristalni palači v Ljubljani nagovoril udeležence vsakoletnega tradicionalnega srečanja občin in županov Slovenije, konference Zlati kamen, ter slavnostne podelitve nagrade »Zlati kamen«. Kot je poudaril v nagovoru, je dogodek namenjen spodbujanju razvojnosti občin, ko govorimo o tem področju, pa je tema precej razvejana.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  05.03.2019 -

  V Ljubljani, v Veliki dvorani Grand hotela Union, je nocoj potekala tradicionalna, že deveta prireditev v organizaciji uredništva revije Onaplus in priloge Ona, na kateri so se poklonili dvanajstim izjemnim posameznicam ter podelili naslov ONA 365 za leto 2018. Zbrane na podelitvi je nagovoril predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  04.03.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je danes v Državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja v zvezi s pripravljenostjo Slovenije na morebitno novo gospodarsko krizo, uresničevanjem koalicijske pogodbe pri pokojninah, v zvezi z napovedano davčno reformo  in z minimalno plačo ter o nadaljevanju zastavljenih spremembe in reform na področju delovanja ministrstva za okolje in prostor.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  01.03.2019 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je ob današnjem svetovnem dnevu Civilne zaščite v Kongresnem centru Brdo pri Kranju nagovoril zbrane na slovesni podelitvi nagrad in priznanj Civilne zaščite, ki jih vsako leto podelijo za zasluge pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti na nesreče, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade sprejel odstop ministra Lebna

  27.02.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je sporočil, da sta se z Juretom Lebnom, ki mu je ponudil odstop z mesta ministra za okolje in prostor zaradi afere maketa, odločila, da bi v pregretih razmerah težko nadaljeval delo. Lebna ceni in meni, da 15 let nismo imeli tako dobrega okoljskega ministra. Zato želi, da njegov naslednik nadaljuje njegovo delo.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  25.02.2019 -

  Predsednik vlade se v Sharm El Sheikhu drugi dan udeležuje vrha, ki prvič združuje voditelje Evropske unije in Lige arabskih držav. Vrh EU – LAS predstavlja priložnost za izmenjavo mnenj, krepitev zaupanja ter iskanje skupnih rešitev pri naslavljanju globalnih in regionalnih izzivov.

  več

 • Foto:Tamino Petelinšek/STA

  24.02.2019 -

  Sharm El Sheikh – Predsednik vlade se med 24. in 25. februarjem v Sharm El Sheikhu udeležuje vrha, ki prvič združuje voditelje Evropske unije in Lige arabskih držav. Osrednji namenjen vrha je potrditev strateškega partnerstva med regijama in okrepitev sodelovanja predvsem na področju globalnih izzivov – humanitarnih kriz, nezakonitih migracij, groženj radikalizacije, mednarodnega terorizma in podnebnih sprememb – ter na področju regionalnih izzivov, kjer so v ospredju bližnjevzhodni mirovni proces in razmere v Siriji, Jemnu ter Libiji.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  19.02.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec se danes mudi na delovnem obisku na Finskem, kjer se je že srečal s predsednikom Vlade Republike Finske Juhom Sipiläjem. Voditelja sta največ pozornosti namenila aktualnim razmeram v Evropski uniji s poudarkom na prednostnih nalogah finskega predsedovanja Svetu EU, ki bo v drugi polovici leta 2019. Premier Šarec je ob tem pozdravil osredotočenost bodočega finskega predsedstva na za Unijo pomembne tematike, kot so poglabljanje enotnega trga, krožno in digitalno gospodarstvo, krepitev zunanje trgovine ter podnebne spremembe.

  več


Časovno obdobje

Potrdi


Odnosi z javnostmi

Nika Vrhovnik

T: 01 478 1425

M: 051 610 555

E: soj.kpvping@govpong.si

 

Luka Schnabl

T: 01 478 1118

M: 030 423 499

E: soj.kpvping@govpong.si