Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Bor Slana/STA

  10.10.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je sprejel evropskega komisarja za notranje zadeve, migracije in državljanstvo Dimitrisa Avramopoulosa. V pogovoru sta največjo pozornost namenila schengenski ureditvi in migracijam. Premier Cerar je izpostavil, da je Slovenija odgovorna članica schengenskega območja, ki se zaveda svojih obveznosti in da mora schengensko območje spet postati območje brez notranjih mejnih kontrol, vsak odstop od te ureditve pa mora biti skrajen in sorazmeren ukrep.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  06.10.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes mudil v Novem mestu. Premier se je udeležil otvoritve razdelilne transformacijske postaje Ločna Novo mesto in slavnostne otvoritve katetrskega laboratorija v Splošni bolnišnici Novo mesto. 

  več

 • Foto: Daniel Novaković/STA

  04.10.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil slavnostne prireditve ob 30. obletnici delovanja nove porodnišnice Ljubljana. Premier je zbrane tudi nagovoril in poudaril, da je skrb za človeka prioriteta vlade, ki jo vodi. Zato vlada povečuje sredstva za zdravstvo in uvaja številne spremembe v zdravstvu v dobrobit ljudi. 

  več

 • Foto: STA

  04.10.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil dogodka »Z EU sredstvi do športnih uspehov - Junaki zime na Pokljuki«, ki so ga pripravili Smučarska zveza Slovenije, MIZŠ, MGRT ter Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Premier je zbrane nagovoril in izpostavil, da ga »množica tako mladih športnikov začetnikov kot profesionalnih športnikov na Pokljuki utrjuje v prepričanju, da Slovenijo in slovenski šport čaka svetla prihodnost«.

  več

 • Foto: STA

  03.10.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes udeležil 25. obletnice Kluba podjetnikov Zlatorog Celje. Prisotne je nagovoril in v svojem govoru poudaril, da »četrt stoletja delovanja kluba priča o odgovornem in predanem delu več generacij članic in članov kluba, ki s srečanji in strokovnimi izobraževanji skrbijo za razvoj podjetništva in podjetniške kulture, ne samo v regiji, ampak tudi v celotni Sloveniji«. Premier je iskreno čestital Klubu za izjemno delo ter za njihov dragocen prispevek k razvoju podjetništva. 

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  02.10.2017 -

  Predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar se je udeležil konference ob obeležitvi 20. obletnice sodelovanja Republike Slovenije v mednarodnih operacijah in misijah in zbrane tudi nagovoril. V nadaljevanju objavljamo nagovor predsednika vlade. 

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  01.10.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes v vasi Otok pri Metliki udeležil spominske prireditve osvoboditve zavezniških vojnih ujetnikov z odprtjem razstave.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  29.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je mudil na Digitalnem vrhu voditeljev EU, ki ga je organiziralo estonsko predsedstvo Sveta EU v sodelovanju s predsednikom Evropskega sveta in Evropsko komisijo. Namen današnjega vrha o digitalni prihodnosti je bila razprava o načrtih za digitalne inovacije, s katerimi bi Evropi omogočili, da ohrani svojo prednost na tehnološkem področju ter da v prihodnjih letih prevzame vodilno svetovno vlogo na digitalnem področju. Premier dr. Miro Cerar je vrh izkoristil tudi za bilateralna srečanja z nekaterimi evropskimi voditelji. Srečal se je z nemško kanclerko Angelo Merkel in s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom.

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  27.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes slovesno otvoril Hidroelektrarno Brežice. Dr. Cerar, ki si je že januarja letos ogledal potek del na tem največjem energetsko-infrastrukturnem projektu, je v svojem nagovoru poudaril, da je »izgradnja HE Brežice ne le uresničitev dobre gospodarske ideje, ampak tudi pomembno sporočilo, da je cilje energetske politike Slovenije možno uresničiti«.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  26.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru septembrske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja povezana s pokojninami, zdravstvom, šolstvom in zadevo Farrokh.


Časovno obdobje

Potrdi