Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  22.12.2017 -

  "V čast mi je, da vas lahko nagovorim ob dnevu samostojnosti  in enotnosti, dnevu, ko se Slovenija ponosno spominja, kako enotni smo bili, ko je šlo za ustanovitev naše države. S plebiscitom izkazana enotnost in posledično priborjena samostojnost ostajata naši skupni, temeljni vrednoti. Verjamem, da si moramo ob sleherni resnejši preizkušnji – in današnji čas ne skopari z njimi – močno prizadevati za prav tako prepričljivo enotnost kot takrat. In v naših mednarodnih povezovanjih ne smemo nikoli pozabiti ali zanemariti naše priborjene samostojnosti."

  več

 • Foto: Daniel Novaković/STA

  Predsednik vlade sprejel predsednika Sodišča EU

  22.12.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel predsednika Sodišča Evropske unije Koena Lenaertsa, ki je na povabilo Ustavnega sodišča Republike Slovenije obiskal Slovenijo. Premier dr. Cerar je v pogovoru z visokim gostom poudaril pomen spoštovanja odločb sodišč, tudi in še posebej v okviru evropskega in mednarodnega prava. Izrazil je zadovoljstvo, da slovensko pravosodje zelo dobro sodeluje s Sodiščem EU, kar je izpostavil tudi predsednik sodišča.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  22.12.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes pred dnevom samostojnosti in enotnosti, priredil sprejem za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe Republike Slovenije, Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije in civilnih žrtev ter ranjenih v vojni za Slovenijo.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  19.12.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes mudil na delovnem obisku v Zagrebu. Osrednja tema delovnega obiska je bila implementacija arbitražne razsodbe. Premier je v izjavi za javnost po koncu srečanja poudaril, da je spoštovanje in implementacija arbitražne razsodbe s strani obeh držav za Slovenijo edina možna pot reševanja mejnega vprašanja. Današnje srečanje je bilo po njegovih besedah nadaljevanje dialoga, ki sta ga s predsednikom hrvaške vlade začela po objavi razsodbe.

  več

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  15.12.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v okviru decembrskega vrha evropskih voditeljev v Bruslju udeležil vrha držav evrskega območja na temo prihodnosti ekonomske in monetarne unije ter vrha sedemindvajseterice o pogajanjih o izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije (t.i. brexita). Po končanem vrhu se je tudi ločeno bilateralno sestal s predsednikom hrvaške vlade Andrejem Plenkovićem, s katerim sta se dogovorila o obisku premierja Cerarja v Zagrebu prihodnji teden.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  15.12.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se udeležuje rednega zasedanja Evropskega sveta v Bruslju. Prvi dan zasedanja so evropski voditelji namenili predvsem razpravi o varnosti in obrambi, socialnim zadevam, izobraževanju in kulturi, migracijam ter aktualnim zunanjepolitičnim vprašanjem. Današnje srečanje se bo osredotočalo predvsem na prihodnost evropske ekonomske in monetarne unije ter pogajanjem o izstopu Združenega kraljestva iz EU (t.i. brexitu).

  več

 • Foto: STA

  12.12.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes mudil v Bohinju in na Jezerskem, ki ju je v minulih dneh najbolj prizadela vremenska ujma.

  več

 • Foto: STA

  08.12.2017 -

  Predsednik vlade se je danes udeležil delovnega kosila z veleposlaniki držav članic Evropske unije in držav kandidatk za članstvo. V nagovoru je izrazil zadovoljstvo, da je napovedana gospodarska rast za letošnje leto skoraj dvakrat večja od povprečne gospodarske rasti v EU, k čemur so poleg uspešnih podjetij pomembno prispevale tudi strukturne spremembe, ki jih je Slovenija izvedla v zadnjih letih. Med zunanjepolitičnimi temami je premier dr. Cerar poudaril pomen danes doseženega dogovora glede Brexita.

  več

 • Foto: STA

  Premir Cerar na sprejemu pri ombudsmanu

  08.12.2017 -

  Predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil sprejema, ki ga ob prihajajočem svetovnem dnevu človekovih pravic tradicionalno gosti varuhinja človekovih pravic Republike Slovenije Vlasta Nussdorfer.

 • Foto: STA

  05.12.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes vodil sejo Sveta Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu. Svet Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu danes začenja z novim, že tretjim mandatom. 

  več


Časovno obdobje

Potrdi