Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  17.12.2018 -

  Predsednik vlade je danes popoldne v Vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani nagovoril pripadnike Slovenske vojske ob 20. obletnici 1. brigade Slovenske vojske. Spomnil je, da danes mineva 20 let, odkar je 1. brigada v roke prejela prapor, ki ga ponosno nosi še danes. »Naša država bo kmalu stara 30 let in ob tej obletnici se bomo spomnili, kaj vse je Slovenska vojska naredila dobrega za to državo.«

  več

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  14.12.2018 -

  Včerajšnje zasedanje so voditelji zaključili z delovno večerjo, ki je bila namenjena aktualnemu stanju glede brexita. Voditelji so bili enotni, da so pogajanja zaključena in da ni možnosti, da se pogajanja ponovno odpirajo. Opredelili so dodatna pojasnila v pomoč britanski premierki v ratifikacijskem postopku na Otoku. Hkrati so se zavzeli za okrepitev priprav na strani EU na posledice brexita v luči vseh morebitnih scenarijev.

  več

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  13.12.2018 -

  Na uvodnem delu današnjega zasedanja so voditelji največ pozornosti namenili večletnemu finančnemu okviru EU 2021–2027 in aktualnim zunanje-političnim vprašanjem. Evropski svet je tako opravil prvo celovito razpravo o predlogu prihodnjega večletnega finančnega okvira na podlagi poročila o napredku, ki ga je pripravilo avstrijsko predsedstvo Sveta EU.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  12.12.2018 -

  Na današnji slovesnosti v Tacnu, ko je mandat nastopila nova generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar, je zbrane nagovoril tudi predsednik Vlade RS Marjan Šarec. Poudaril je, da funkcija na čelu policije zahteva celega človeka, veliko potrpljenja, vzdržljivosti in trdnosti in vse te vrline zaznamujejo Bobnarjevo, je še prepričan premier. Ve, v prvi vrsti, zakaj smo vsi na svojih funkcijah – da služimo svoji domovini, da državljankam in državljanom zagotavljamo varnost.

  več

 • Foto: Danijel Novakovič/STA

  07.12.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je nagovoril zbrane na prireditvi ob 35. obletnici delovanja Zveze Sonček, ki je nastala na pobudo staršev otrok s cerebralno paralizo in se v celotnem obdobju borila za izboljšanje kakovosti življenja, predvsem polno inkluzijo v družbi.

  več

 • Foto: Nik Jevšnik/STA

  06.12.2018 -

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je nagovoril zbrane na prireditvi Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, kjer so podelili prestižna naziva obrtnik leta 2018 in podjetnik leta 2018, razglasili najstarejšega obrtnika oziroma obrtnico leta ter podelili mojstrske diplome.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  05.12.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je mudil na delovnem obisku v Avstriji. Srečanju in delovnemu kosilu z gostiteljem zveznim kanclerjem Republike Avstrije Sebastianom Kurzem je sledil sprejem pri zveznem predsedniku Republike Avstrije dr. Alexandru Van der Bellnu.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  03.12.2018 -

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je na Srednji lesarski šoli v Ljubljani nagovoril zbrane na prireditvi ob 130-letnici lesarskega šolstva na Slovenskem. Uvodoma je spomnil na izredni pomen Srednje lesarske šole, saj izobražuje nove rodove lesarjev, ne glede na to, da smo to industrijo v Sloveniji svoj čas zanemarili in skoraj uničili. A vendarle zavedanje lesarstva spet prihaja na plan.

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  30.11.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je v Lendavi nagovoril zbrane na slovesnosti ob 60-letnici radijskega in 40-letnici televizijskega programa v madžarskem jeziku na RTV Slovenija. V nagovoru je poudaril, da danes praznujemo častitljivi obletnici, obletnici medijev, ki spodbujata dvojezičnost, informiranost, ki spodbujata ohranitev narodne identitete. »Tudi Slovenci smo narod, ki ve, kako je, če si izven svoje domovine. Oba naroda, tako madžarski kot slovenski, se dobro zavedata, da je potrebno poskrbeti za tiste izven meja in da jih matični državi ne smeta pozabiti.«

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  29.11.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec se je danes v Bratislavi udeležil vrha Skupine prijateljev kohezije, ki je bil posvečen razpravi o ključnih prioritetah naslednjega večletnega finančnega okvira EU za obdobje 2021–2027. Voditelji so v zvezi s tem sprejeli tudi skupno deklaracijo.

  več


Časovno obdobje

Potrdi


Odnosi z javnostmi

Nika Vrhovnik

T: 01 478 1425

M: 051 610 555

E: soj.kpvping@govpong.si

 

Luka Schnabl

T: 01 478 1118

M: 030 423 499

E: soj.kpvping@govpong.si