Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Nebojša Tejič/STA

  30.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes skupaj z ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Majo Makovec Brenčič sprejel predsednika in ustanovitelja Evropske naravoslovne olimpijade EUSO dr. Michaela A. Cotterja. Slovenija bo namreč od 29. aprila do 6. maja 2018 v Ljubljani prvič gostila Evropsko naravoslovno olimpijado. 

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  29.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes skupaj z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc sprejel slovenske znanstvenike in raziskovalce Kliničnega inštituta za medicinsko genetiko. Premier je slovenskim znanstvenikom in raziskovalcem v imenu Vlade Republike Slovenije izrekel veliko priznanje za njihovo nedavno odkritje gena za prezgodnje staranje.

  več

 • Foto: KPV

  29.11.2017 -

  Predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes v Kopru otvoril novo proizvodno linijo v Tehnološkem parku Hidria. V podjetju Hidria že 20 let razvijajo proizvodnjo ključnih delov volanskih sistemov, okvirjev za premijske blagovne znamke motociklov in industrijsko avtomatizacijo. Premier je v govoru izrazil zadovoljstvo, da podjetje Hidria ob investiranju in razvoju beležij stalno rast in, da imajo samo na tej lokaciji preko 430 zaposlenih. 5 mio EUR vredna nova proizvodna linija je posledica 60 mio EUR vredne pogodbe, ki jo je Hidria podpisala s koncernom Volkswagen.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  28.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes v Mali Nedelji udeležil otvoritve glamping naselja Sončna dolina Bioterme. Predsednik je zbrane tudi nagovoril in poudaril, da je turizem eden izmed najpomembnejših strateških sektorjev, ki ustvarja številna nova delovna mesta in pozitivno vpliva na uravnotežen regionalni razvoj. Predsednik vlade je ob otvoritvi novega glamping naselja Sončna dolina povedal, da »Slovenija danes pridobiva nov turistični biser v neokrnjeni naravi v osrčju Prlekije«.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  28.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je svoj obisk Budimpešte, kjer se je udeležil vrha držav Srednje in Vzhodne Evrope s Kitajsko v okviru pobude 16+1, zaključil z ločenim bilateralnim srečanjem s predsednikom Vlade Ljudske republike Kitajske Lijem Kečijangom. Sogovornika sta največ pozornosti namenila poglabljanju gospodarskega sodelovanja ter priložnostim, ki jih ponuja inicativa 16+1 ter včerajšnji pristop Slovenije k pobudi za gospodarski pas t.i. nove svilne poti 21. stoletja.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  27.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se udeležuje vrha držav Srednje in Vzhodne Evrope s Kitajsko (t.i. pobude 16+1). Tokratni vrh se osredotoča predvsem na nadaljnje sodelovanje med državami na področjih gospodarstva, kmetijstva, znanosti, infrastrukture, komunikacij in kulture. Sodelujoči voditelji so potrdili t.i. smernice iz Budimpešte, Slovenija pa je pristopila k pobudi za gospodarski pas svilne poti in pomorsko svilno pot 21. stoletja ter s Kitajsko podpisala protokol za izvoz medu.

  več

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  24.11.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Bruslju udeležil Vrha vzhodnega partnerstva v Bruslju, že petega po vrsti. Voditelji so se v skupni deklaraciji zavzeli za nadaljnjo krepitev vezi, katerih namen je okrepiti stabilnost v regiji ter politične in gospodarske odnose EU z vzhodnimi sosedami. Kot so izpostavili, je utrjevanje in spodbujanje skupnih vrednot in načel ključna prioriteta, ki prispeva k razvoju okrepljenih odnosov.

  več

 • Foto: STA

  22.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil otvoritve prve etape avtoceste A4 Draženci-Gruškovje. Dr. Cerar je v svojem nagovoru izpostavil, da je nov odsek od Dražencev do Podlehnika ključnega pomena za Podravsko dolino in celotno Štajersko. 

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  20.11.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je ob svetovnem dnevu otrok svoje delo simbolično predal otroški predsednici vlade Dori Pestotnik Stres. Gre za globalno pobudo UNICEF-a, ko ob svetovnem dnevu otrok mladi prevzamejo najpomembnejše vloge v družbi: politiki, medijih, gospodarstvu, šolstvu, športu in kulturi. Premier Cerar je poudaril, da je izjemno vesel, da lahko sodeluje v pobudi, saj je to priložnost, da se mladim še bolje prisluhni, hkrati pa se jim tudi približa politično odločanje.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  17.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se udeležuje Socialnega vrha za pravična delovna mesta in rast, ki ga organizirata Evropska komisija in Vlada Kraljevine Švedske. Po oceni slovenskega premierja gre za izjemno pomemben dogodek, saj razprave o prihodnosti Evropske unije, ki je v zadnjem času zelo aktualna, ne more biti brez upoštevanja socialne razsežnosti evropskega povezovanja. 

  več


Časovno obdobje

Potrdi