Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  26.10.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je nagovoril zbrane člane na prvi seji ekonomsko socialnega sveta (ESS) v novem mandatu. Predsednik vlade je poudaril, da ESS vidi kot pomembno telo socialnega dialoga in soustvarjanja le-tega. Skupaj lahko pridemo do rezultatov, ki si jih želimo, in s konsenzom lahko iščemo skupne rešitve, ki bodo zaznamovale Slovenijo. Osnova je torej dialog, h kateremu pa moramo pristopiti z jasnimi, iskrenimi in poštenimi nameni. Na takšen način lahko dosežemo največ, je dejal premier Šarec.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  25.10.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je bil v Celju osrednji govornik na slovesnosti ob dnevu suverenosti. »Na današnji praznik obeležujemo še zadnje dejanje slovenske osamosvojitve – edinstveno dejanje naroda, ki je zasluga vseh, ki ste sodelovali pri tej sveti stvari, ki se ji reče samostojnost in neodvisnost Republike Slovenije. Današnji praznik je zadnji izmed tistih, ki obeležujejo borbo z orožjem. In če ne bi bilo slovenske vojske, policije in pogumnega naroda, potem svoje države ne bi imeli. Še enkrat bi lahko zamudili edinstveno priložnost,« je poudaril predsednik vlade.

  več

 • Foto: Nik Jevšnik/STA

  24.10.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je bil danes v Cankarjevem domu osrednji govornik na sklepni prireditvi Slovenska gazela 2018. Projekt že osemnajst let zapored spodbuja k rasti slovenskega gospodarstva in podeljuje priznanja najboljšim hitrorastočim podjetjem v Sloveniji. Predsednik vlade je v svojem nagovoru izpostavil prizadevanja vladne ekipe, da država nastopa v vlogi enakopravnega partnerja, ki zna poslušati in slišati, sodelovati in spodbujati. 

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  23.10.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je danes obiskal Maribor. Najprej se je v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor seznanil z aktualnimi razmerami in stanjem v ustanovi. Svoj obisk je nadaljeval v Domu Danice Vogrinec, ki je letos prejel nagrado za najboljši dom starostnikov v Evropi. V nadaljevanju obiska se je na Univerzi v Mariboru srečal z rektorjem in vodstvom univerze in si ogledal Maistrovo knjižnico. Pogovore je nadaljeval v Slovenskem narodnem gledališču Maribor, obisk Maribora pa zaključil z udeležbo in nagovorom na prireditvi Podravsko podjetje leta 2017.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  20.10.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je udeležil žalne svečanosti na Cviblju v Žužemberku. Ob spomeniku padlih borcev NOB in aktivistov OF v drugi svetovni vojni je položil tudi venec. Predsednik vlade je danes položil venec tudi k spominskemu obeležju pred breznom pod Krenom v Kočevskem Rogu.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  19.10.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec se je udeležil 12. azijsko-evropskega foruma, katerega namen je krepitev dialoga in sodelovanja med obema celinama na različnih področjih, kot so trgovina in naložbe, povezovanje, trajnostni razvoj, podnebne spremembe ter varnostni izzivi. Na tokratnem vrhu so voditelji razpravljali o krepitvi gospodarskega partnerstva, o globalnih in regionalnih vprašanjih ter o prihodnosti ASEM-a, ki mora temeljiti na spoštovanju mednarodnega prava in na pravilih sistema globalne trgovine.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.10.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec se je v Bruslju udeležil rednega zasedanja vrha Evropskega sveta. Voditelji EU so tudi tokrat največ pozornosti namenili migracijam, notranji varnosti in zunanjim odnosom. Vrh so včeraj začeli z delovno večerjo, ki je bila namenjena brexitu. Voditelji so se seznanili s poročilom glavnega pogajalca Barniera o stanju dosedanjih pogajanj, kjer minuli konec tedna žal ni prišlo do preboja. Izmenjali so poglede na nadaljnji potek pogajanj. EU ostaja pri tem vprašanju enotna, še odločneje delimo cilj, da v preostalem času, ki je še na voljo, dosežemo urejen dogovor o izstopu Združenega kraljestva iz EU.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.10.2018 -

  Oba voditelja, ki pripadata novi generaciji evropskih voditeljev, delita sorodne poglede na prihodnost EU. Izmenjala sta stališča do najbolj perečih evropskih tem, kot so migracije, zunanja varnost in novi finančni okvir EU. Dotaknila sta se tudi Zahodnega Balkana ter spregovorila o možnostih dodatne krepitve gospodarskega sodelovanja. Predsednik Macron je izrazil interes za tesnejše sodelovanje med državama.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  12.10.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes mudil na obisku v Nemčiji. V okviru njegovega prvega bilateralnega obiska v tujini ga je v Berlinu sprejela zvezna kanclerka Angela Merkel. Voditelja sta spregovorila o krepitvi sodelovanja med državama, zlasti z vidika aktualnih tem, ki so na dnevnem redu voditeljev EU. Zvezna republika Nemčija je sicer ena najpomembnejših držav partneric in najpomembnejša gospodarska partnerica Slovenije.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  10.10.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je mudil na obisku v Bruslju, kjer se je srečal s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom in predsednikom Evropske komisije Jeanom-Claudom Junckerjem. Obisk po nastopu funkcije predsednika vlade je bil namenjen izmenjavi pogledov na aktualna vprašanja v Evropski uniji in predstavitvi ključnih pričakovanj ter glavnih političnih prioritet nove vlade. Ob robu obiska se je slovenski premier srečal tudi s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu.

  več


Časovno obdobje

Potrdi


Odnosi z javnostmi

Nika Vrhovnik

T: 01 478 1425

M: 051 610 555

E: soj.kpvping@govpong.si