Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.04.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil slovesnosti ob podpisu pogodbe o dodelitvi finančne spodbude za nov proizvodni obrat Lonstroffa v Sloveniji. Vlada Republike Slovenije je danes s podjetjem podpisala pogodbo v višini 4.800.000,00 evrov. Premier dr. Cerar je podjetju, ki bo v Logatcu izvedel investicijo v vrednosti 50 milijonov evrov in ustvaril najmanj 180 novih delovnih mest,  izrazil prisrčno dobrodošlico v Sloveniji. 

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  14.04.2018 -

  Obsojam vsakršno uporabo kemičnega orožja in drugih prepovedanih bojnih sredstev. Da je bila uporaba tega orožja v Siriji uperjena predvsem proti civilnemu prebivalstvu, je nesprejemljivo in zavržno. Vojaško operacijo treh zavezniških držav razumem kot poskus uničenja preostalih zmogljivosti sirskih oboroženih sil, ki so namenjene morebitni proizvodnji in uporabi kemičnega orožja. Zato izražam podporo aktivnostim, ki so usmerjene proti vojaškim ciljem in katerih namen je zagotoviti, da sirske oblasti ne bodo več razpolagale z možnostjo uporabe kemičnega orožja.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  13.04.2018 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je na Bledu udeležil mednarodne konference z naslovom »Evropska akcija za pametne vasi – za svetlejšo prehodnost podeželja v EU«. Mednarodna konferenca, ki jo organizirata slovenska evropska komisarka Violeta Bulc in evropski poslanec Franc Bogovič, obravnava koncept pametnih vasi, ki ponuja idejo, da bi z uporabo sodobnih tehnologij in konceptov, ki so danes že na voljo, omogočili nadomeščanje izginjajočih delovnih mest in jih nadomestili z novimi, vse skupaj pa bi bilo vodeno skozi širše sprejeto evropsko politiko, ki bi prek Evropske komisije vodila in povezovala te spremembe s pomočjo ustreznih razvojnih sredstev. Ob robu konference se je premier Cerar sestal tudi z evropskim komisarjem za kmetijstvo in razvoj podeželja Philom Hoganom.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  11.04.2018 -

  Na prvem evropskem blockchain vrhu, ki so ga pripravili združenje Blockchain Alliance Europe, slovenska vlada in podjetje ConsenSys v sodelovanju z vladnimi institucijami in partnerji, so se osredotočili na regulacijo, uporabnost in priložnosti za evropsko financiranje blockchain tehnologij. Udeležence je nagovoril predsednik vlade dr. Miro Cerar.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  10.04.2018 -

  Spoštovani člani moške članske košarkarske reprezentance, s tem pismom se obračam na vas v želji, da se razjasni nekaj netočnih trditev, ki v zadnjem času krožijo v nekaterih medijih. Najprej vam še enkrat iskreno čestitam za naslov evropskega prvaka, ki ste ga dosegli v Carigradu. V izjemno čast mi je, da sem ta zgodovinski dosežek spremljal v živo in bil z vami. Trenutek, ko ste pisali eno najlepših slovenskih športnih zgodb. Sam nisem tega sicer nikdar izkusil, mi je pa oče večkrat pripovedoval, kakšna čast in ponos prevzameta športnika, ko se povzpne na najvišjo stopničko in zasliši himno svoje države. Ta izkušnja je dana le redkim.

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  10.04.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je na pogovor sprejel predstavnike Koordinacije domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije. Sogovorniki so se strinjali, da je bilo sodelovanje z vlado v tem mandatu odlično in da je bil dosežen napredek na mnogih področjih. Predsednik vlade se je predstavnikom koordinacije zahvalil za dobro delo in opravljanje plemenitega poslanstva.

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Premier dr. Cerar na prireditvi "Dan Romov"

  07.04.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes v Murski Soboti udeležil prireditve "Dan Romov". Dr. Cerar je v svojem nagovoru izpostavil, da romska skupnost predstavlja pomemben del slovenske družbe in multikulturnosti v Sloveniji, Rome pa pozval k aktivni vključitvi v vse aktivnosti za izboljšanje njihovega položaja.

 • Foto: STA

  06.04.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil 1. Nacionalne konference o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva, kjer je zbrane tudi nagovoril. V svojem nagovoru je premier dr. Cerar izrazil pričakovanje, da bo nova konferenca postala tradicionalna in »sinonim za odličen dogodek, kjer se iskrijo ideje ter narekujejo moderni trendi za uspešno internacionalizacijo slovenskega gospodarstva«.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  04.04.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar danes zaključuje svoj povratni uradni obisk v Republiki Makedoniji.  Premier dr. Cerar se je z gostiteljem makedonskim predsednikom vlade Zaevom dopoldne mudil na slovensko-makedonskem poslovnem forumu, ki poteka ob robu uradnega obiska. Poslovnega foruma so se udeležili tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije Sonja Šmuc in široka gospodarska delegacija iz Slovenije.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  03.04.2018 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se danes in jutri na povabilo makedonskega predsednika vlade Zorana Zaeva mudi na povratnem uradnem obisku v Republiki Makedoniji. Namen obiska je potrditev tradicionalno dobrih odnosov med državama, krepitev gospodarskega sodelovanja in izmenjava mnenj glede evroatlantske perspektive Republike Makedonije in Zahodnega Balkana. 

  več


Časovno obdobje

Potrdi