Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.02.2019 -

  V počastitev občinskega praznika občine Črnomelj, ki ga praznujejo 19. februarja, je na predvečer praznika v Kulturnem domu Črnomelj potekala osrednja prireditev, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec. Predsednik vlade je spomnil, da je praznik občine Črnomelj hkrati praznik celotne Slovenije. "Tukaj se je dogajala zgodovina, tukaj so se dogajali prelomni dogodki. In lahko ste ponosni, da se je to dogajalo prav v Črnomlju, kjer so bili položeni temelji slovenske državnosti."

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.02.2019 -

  Predsednik vlade je nagovoril udeležence 28. statističnega posvetovanja, ki se danes, pod okriljem Statističnega urada RS, odvija na Brdu pri Kranju. Kot je uvodoma poudaril, ga veseli, da je letošnje srečanje posvečeno prav digitalizaciji, ki se je zajedla v vse pore našega življenja – od avtomobilske industrije do drugih ravni, tudi najvišjih, npr. v delo vlade.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  09.02.2019 -

  Predsednik vlade se je udeležil žalne slovesnosti v spomin in poklon 100 »frankolovskim žrtvam«. Dogodek, ki se je zgodil tik pred koncem 2. svetovne vojne, velja za enega najhujših nacističnih vojnih zločinov na slovenskem ozemlju med drugo svetovno vojno. Premier je v nagovoru poudaril pomembnost narodnoosvobodilnega boja in spomnil na posledice spreobračanja zgodovine.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  08.02.2019 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je nocoj v Prešernovem gledališču Kranj nagovoril zbrane ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarju. Dogodek z naslovom Shod muz na kranjskem Parnasi je bil namenjen srečanju in pogovoru s Prešernovimi nagrajenci in nagrajenci Prešernovega sklada.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  04.02.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je v Postojni nagovoril udeležence drugega SBC (Slovenian Business Club) Foruma. V nagovoru je poudaril, da bo Vlada RS v letu 2019 pripravila nabor ukrepov, ki bodo morali nakazovati pozitivno smer za slovensko podjetništvo. Da ima vlada posluh za podjetnike, nakazuje tudi veliko številna današnja ministrska zasedba. Ob tem je spomnil, da pa je vlada tista, ki mora gledati prav na vse ciljne skupine, in da ob gospodarstvu potrebujemo tudi socialno državo, ki omogoča javno šolstvo, javno zdravstvo in še kaj.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  30.01.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec in gospa Barbara Iskra Šarec sta skupaj s predsednikom republike Borutom Pahorjem in gospo Tanja Pečar na Brdu pri Kranju gostila sprejem za diplomatski zbor ob začetku novega leta. Premier je v svojem nagovoru izrazil zadovoljstvo, da se lahko sreča z veleposlaniki v Republiki Sloveniji s pričakovanji, da se bodo odnosi z državami, ki jih veleposlaniki predstavljajo in zastopajo, še naprej uspešno krepili na vseh področjih.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  DZ zavrnil predlog ustavne obtožbe

  29.01.2019 -

  DZ je z 29 glasovi za in 53 proti zavrnil predlog ustavne obtožbe zoper premierja Marjana Šarca, ki sta ga v DZ vložili SDS in SNS, ker zakonodajalec še ni uresničil odločbe ustavnega sodišča glede financiranja javnih programov v zasebnih osnovnih šolah.

 • Foto: Matija Sušnikar/DZ

  29.01.2019 -

  Spoštovani predsednik DZ, spoštovane poslanke in poslanci, danes smo se zbrali v hramu demokracije, da bi obravnavali darilo, ki sem ga prejel s strani stranke SDS v obliki ustavne obtožbe. Meni in še komu se sicer to zdi nerazumno dejanje, a že zdavnaj sem obupal nad poskusi razumevanja vaših besed in dejanj. Najprej o zapisanem na sedmih oziroma šestih straneh, vsebine je sicer neprimerno manj, ker nenehno ponavljate in obračate istih nekaj stavkov. Večkrat me spomnite na besede, ki sem jih glede financiranja zasebnih osnovnih šol izrekel v času kampanje pred predsedniškimi volitvami, češ da je vse sodbe treba spoštovati, če hočemo dati signal, da spoštujemo sodišča. Naj poudarim, da moje stališče danes ni prav nič drugačno. Še vedno sem prepričan, da je sodbe in ustavne odločbe treba spoštovati. A pri meni ne gre zgolj za besede, temveč tudi za dejanja.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  28.01.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je danes v Državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja v zvezi z zaostanki pri reševanju vlog na centrih za socialno delo, o politikah na področju zaposlovanja delavcev in kršenja delavskih pravic, o položaju Slovencev v Avstriji in na vprašanje glede poslovanja DUTB.

 • Foto: Bor Slana/STA

  Premier Šarec sprejel odstop ministra Prešička

  28.01.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je sprejel odstop ministra za kulturo Dejana Prešička, saj je presodil, da so odnosi na ministrstvu skrhani do te mere, da sedanji vodilni ekipi ne omogoča več nadaljnjega dela. Pri tem je premier izrazil željo, da mu stranka SD čim prej predstavi novega kandidata za ministra in tudi za oba državna sekretarja.


Časovno obdobje

Potrdi


Odnosi z javnostmi

Nika Vrhovnik

T: 01 478 1425

M: 051 610 555

E: soj.kpvping@govpong.si

 

Luka Schnabl

T: 01 478 1118

M: 030 423 499

E: soj.kpvping@govpong.si