Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: UKOM

  Premier dr. Cerar: Predlog ustavne obtožbe neutemeljen

  16.11.2017 -

  Premier dr. Miro Cerar zavrača predlog ustavne obtožbe, ki je bil vložen proti njemu. Zatrdil je, da v primeru Ahmada Šamija kot v nobenem drugem primeru ni kršil ustave ali zakona.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  14.11.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes skupaj z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc otvoril nove prostore internistične prve pomoč in službe za nujno medicinsko pomoč v UKC Ljubljana. 

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  14.11.2017 -

  V današnji izjavi za javnost v zvezi s primerom Ahmada Shamiehja je predsednik vlade poudaril, da se je po preučitvi vseh z vsemi pravnimi in drugimi okoliščinami tega primera odločil ustaviti postopek vrnitev na Hrvaško. Poudaril je, da gre za izjemen primer, za usodo begunca, ki se je dobro vključil v našo skupnost in si aktivno prizadeva, da bi postal njen del.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  13.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar v Sloveniji na uradnem obisku gosti predsednika Vlade Republike Makedonije Zorana Zaeva. Sogovornika sta se strinjala, da so odnosi med državama zelo dobri in prijateljski, tako na politični, strokovni, kot tudi na medčloveški ravni. Osrednje teme pogovorov so bile približevanje Makedonije evroatlantskim integracijam, gospodarsko sodelovanje, razvojna pomoč Slovenije Makedoniji ter sodelovanje obeh držav v času migracijske krize. 

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  09.11.2017 -

  Predsednik vlade je po današnji seji vlade povedal, da je zahteval, da vlada nemudoma razreši člane sveta UKC Ljubljana, ki v svetu predstavljajo ustanovitelja, in v najkrajšem možnem času imenuje nove, kompetentne člane. Vlada je odločitev soglasno sprejela.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  08.11.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je na Brdu pri Kranju udeležil svečanosti s podelitvijo priznanj ob dnevu pravosodja. V svojem nagovoru zbranim je poudaril, da je odgovornost vsake institucije, da s svojim delom krepi zaupanje v pravno državo in njen razvoj ter pravno varnost slehernega posameznika.

  več

 • Foto: STA

  06.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil strokovnega srečanja "Dnevi slovenskih bančnikov", kjer je zbrane tudi nagovoril.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  02.11.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil slovesnosti ob pričetku gradnje nove Yaskawine tovarne v Kočevju. Nova investicija znaša 25 milijonov evrov, pri čemer se pričakuje, da bo Yaskawa v Kočevju ustvarila vsaj 200 novih delovnih mest z visoko dodatno vrednostjo. Yaskawa bo z odprtjem novega proizvodnega podjetja v Sloveniji zadostila okoli 80% evropskih potreb po robotih. Vlada RS je k investiciji prispevala 5,6 milijona evrov nepovratne spodbude.

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Premier dr. Cerar na državni proslavi ob dnevu reformacije

  30.10.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Cankarjevem domu v Ljubljani udeležil državne počastitve dneva reformacije ob 500. obletnici začetka reformacijskega gibanja. Slavnostni govornik je bil predsednik DZ dr. Milan Brglez.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  25.10.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil prireditve Gazela 2017 in žalskemu podjetju Tehnos izročil priznanje zlata gazela 2017. V svojem nagovoru je premier dr. Cerar izpostavil, da mu je v veliko čast, da lahko vnovič sodeluje pri projektu, ki že 17 let zaporedoma izpostavlja najboljša hitro rastoča slovenska podjetja v Sloveniji.   

  več


Časovno obdobje

Potrdi