Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  07.03.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil osrednje slovesnosti ob dnevu pomorstva. Premier je v svojem nagovoru zbranim spomnil, da je Slovenija pomorska država in da je zato prav, da imamo dan, ki ga posvečamo morju in pomorstvu.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  01.03.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes udeležil slovesnosti ob dnevu Civilne zaščite, ki je posvečen vsem, ki v Sloveniji skrbijo za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. V svojem nagovoru je premier iskreno čestital vsem današnjim prejemnikom priznanj ter se jim zahvalil za njihovo požrtvovalnost in trud, ki ga nesebično namenjajo naši varnosti.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  Izjava predsednika vlade dr. Mira Cerarja v zvezi s pismom Evropski komisiji

  28.02.2018 -

  Predsednik vlade, dr. Miro Cerar, je danes po seznanitvi z osnutkom pisma Evropski komisiji, poudaril, da mora vlada ob tem, ko bo Bruslju poslala pismo z elementi tožbe proti Hrvaški pred Sodiščem EU, sprejeti sklep, da mora v primeru, če Evropska komisija ne bo sprožila ustreznih postopkov, to storiti slovenska vlada.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  27.02.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je z ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Majo Makovec Brenčič priredil sprejem za olimpijke in olimpijce, ki so nas zastopali na 23. zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu. "S tem, ko ste dali vse od sebe, ste naredili največ za Slovenijo. Iskrene čestitke za vaše nastope, ponosni smo na vas! Hvala za vse lepe trenutke in srečno še naprej!" je poudaril predsednik vlade v nagovoru športnikom. 

  več

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  23.02.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes v Bruslju udeležil neformalnega zasedanja voditeljev držav članic EU-27, ki so se tokrat osredotočili na dve pomembni temi, posebej pomembni za prihodnost Evrope. Tako so naslovili vprašanja, povezana z večletnim finančnim okvirom za čas po letu 2020, in institucionalna vprašanja, ki se odpirajo v luči evropskih volitev leta 2019. Voditelji EU, ki so danes opravili prvo tovrstno razpravo, so se strinjali, da mora biti prihodnji finančni okvir učinkovit in razvojno naravnan.

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  16.02.2018 -

  Premier dr. Miro Cerar je vodil sejo Sveta Vlade Republike Slovenije za Slovence po svetu, ki danes začenja z novim mandatom. Premier je novim članom Sveta čestital in se jim zahvalil za njihov doprinos pri ohranjanju narodne identitete in spodbujanju povezanosti slovenskih ustanov ter posameznikov v tujini z matično domovino.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  12.02.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru februarske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja o pripravljenosti vlade na morebitno novo ekonomsko-finančno krizo, delu vlade do parlamentarnih volitev in zdravstveni zakonodaji, ter o rezultatih dela vlade.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  11.02.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je kot častni pokrovitelj udeležil mednarodne karnevalske povorke 58. Kurentovanja na Ptuju. Ob tej priložnosti je županu Mestne občine Ptuj Miranu Senčarju slavnostno predal Unescov certifikat ob vpisu obhodov kurentov na Unescov reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Premier dr. Cerar na državni proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku

  07.02.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Cankarjevem domu v Ljubljani udeležil državne proslave ob slovenskem kulturnem prazniku, na kateri so Prešernovi nagradi za življenjsko delo podelili pesniku, dramatiku in prevajalcu Borisu A. Novaku ter baletnemu solistu, koreografu in režiserju Janezu Mejaču. Nagrade Prešernovega sklada pa so prejeli gledališka ustvarjalka Simona Semenič, igralec Matej Puc, plesalka Valentina Turcu, direktor fotografije Marko Brdar, intermedijska umetnica Maja Smrekar in fotograf Boris Gaberščik.

 • 07.02.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil delovnega posveta o potencialu blockchain tehnologij za Slovenijo, ki so se ga udeležili predstavniki uspešnih slovenskih zagonskih podjetij. Na posvetu, ki je potekal na sedežu podjetja Viberate, je premier poudaril, da se vlada zaveda vpetosti Slovenije v globalne tokove in z njeno vizijo spodbujanja modernizacije in digitalizacije na vseh področjih v ospredje postavlja vpeljavo novih tehnologij.

  več


Časovno obdobje

Potrdi