Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: STA

  30.03.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes v vladnih prostorih sprejel vodstvo Gasilske zveze Slovenije.  Premier dr. Cerar je vodstvo Gasilske zveze Slovenije obvestil, da je vlada prisluhnila njihovim predlogom na področju prostovoljnega gasilstva. Za te spremembe so si v zvezi že več let močno prizadevali.

   

   

   

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  24.03.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je na delovnem obisku v Sloveniji gostil predsednika Vlade Črne gore Duška Markovića. Premierja sta v pogovorih potrdila odlične odnose med državama, med katerima ni odprtih političnih vprašanj, črnogorski sogovornik pa se je Sloveniji zahvalil za vso politično in strokovno podporo na poti v evroatlantske integracije.

  več

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  23.03.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je zaključil udeležbo na dvodnevnem zasedanju Evropskega sveta in vrha držav evroobmočja v Bruslju. Prvi dan so se evropski voditelji posvetili razpravam o ukrepih, s katerimi bo EU učinkoviteje odgovorila na aktualne ekonomske izzive, zlasti z vidika poglabljanja notranjega trga. Drugi dan zasedanja so potrdili smernice za pogajanja o prihodnjih odnosih z Združenim kraljestvom ter pričeli s političnim procesom, na podlagi katerega bi lahko prve pomembnejše odločitve o poglabljanju evroobmočja sprejeli na junijskem Evropskem svetu.

  več

 • Vir: SPBR

  22.03.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je pred začetkom današnjega zasedanja Evropskega sveta udeležil transportno-logistične konference v Bruslju. Konferenco sta organizirala ministrstvo za infrastrukturo ter Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA), udeležence je poleg predsednika vlade nagovorila tudi evropska komisarka Violeta Bulc.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  21.03.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel predsednika Senata Republike Poljske Stanisława Karczewskega. Sogovornika sta največ pozornosti namenila gospodarskemu in kulturnemu sodelovanju med državama in aktualnim evropskim temam.

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  20.03.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je sprejel novoizvoljeno senatorko Italijanske republike Tatjano Rojc. Sogovornika sta v pogovorih največ pozornosti namenila položaju slovenske narodne skupnosti v Italiji, politični situaciji v sosednji državi po izvedenih volitvah in odnosom med obema državama. 

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Državni zbor se je seznanil z odstopom predsednika vlade

  20.03.2018 -

  Državni zbor se je seznanil z odstopom dr. Mira Cerarja s položaja predsednika vlade. S tem je celotni vladi prenehal mandat in bo do izvolitve nove opravljala le še tekoče posle.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  19.03.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru marčevske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja o rezultatih dela vlade in ključnih izzivih, ki čakajo Slovenijo.

 • Foto: STA

  16.03.2018 -

  Razumem, da se predsednik vrhovnega sodišča postavi v bran pravosodju. Tako držo sem v preteklosti, ob pogostih napadih na pravosodje in žaljivih označbah sodstva za krivosodje, večkrat pogrešal. Zato upam, da je to pismo predsednika vrhovnega sodišča znanilec nove dobe in prakse, ki bo dosledna, ne glede na to, iz katere politične smeri ali druge sfere bodo prihajali komentarji in kritike. Sodbo sodišča spoštujem in jo bom spoštoval, se je na pismo predsednika vrhovnega sodišča odzval premier dr. Cerar.

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Dr. Miro Cerar odstopil s položaja predsednika vlade

  14.03.2018 -

  Predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar je danes sporočil, da se je odločil podati odstopno izjavo državnemu zboru."Oblast vračam v vaše roke. DZ bom podal odstopno izjavo. To odločitev sem sprejel, ker je treba vedeti, kaj je prav in kaj je narobe. Gre za odgovornost, ki jo sprejemam in za odločitev, ki bi jo sprejel vsak zaupanja vreden politik."


Časovno obdobje

Potrdi