Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Bor Slana/STA

  25.01.2019 -

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec se je na zadnji dan 49. letnega srečanja Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu udeležil panela na temo Zahodnega Balkana.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  24.01.2019 -

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec se v dneh od 23. do 25. januarja 2019 na povabilo prof. Klausa Schwaba, ustanovitelja in izvršnega predsednika Svetovnega gospodarskega foruma (WEF), udeležuje 49. letnega srečanja v Davosu.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  21.01.2019 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je danes nagovoril zbrane na strokovnem srečanju ob 30. obletnici zdravljenja s presaditvijo krvotvornih matičnih celic v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Na strokovnem srečanju so se zbrani spomnili izjemnega in pogumnega pristopa predhodnikov novih oblik zdravljenja bolnikov ter predstavili uspešno nadaljevanje strokovnega dela na področju presaditev krvotvornih matičnih celic.

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  09.01.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je danes sprejel predsednika Republike Ciper Nicosa Anastasiadesa, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji. Sogovornika, oba člana Evropskega sveta, sta izmenjala poglede predvsem na prihodnost Evropske unije in na aktualne izzive, kot so vprašanje izstopa Združenega kraljestva iz Evropske unije, migracije ter evropske volitve. Enotna sta si bila, da potrebujemo močno, enotno in bolj učinkovito Evropsko unijo, ki spoštuje vrednote ter načela, na katerih je nastala.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  05.01.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je v Jamskem dvorcu pri Postojnski jami nagovoril zbrane na zaključni prireditvi akcije Ona ali On – dejanje leta, ki jo organizirata Radio 94 in Radio 94 – Notranjska. Priznanje za izjemno dejanje v lanskem letu sta prejela pesnica in pravljičarka Anja Štefan ter policist Mihael Bezjak, ki sta kot finalista akcije prejela enako število glasov. Premier je v svojem nagovoru poudaril, da smo se nocoj zbrali prav zaradi tistih, ki v naši družbi ustvarjajo in izboljšujejo včasih vidno, včasih pa tudi nevidno.

  več

 • Vir: TV SLO

  31.12.2018 -

  Drage rojakinje, dragi rojaki, doma in po svetu, le še malo nas loči od trenutka, ko bomo zamenjali koledar. Leto, ki se izteka, si bo vsak izmed nas zapomnil po svoje. Bili so lepi, a tudi zelo težki trenutki, življenje pač ne prizanaša nikomur s preizkušnjami. Če bi nam bilo ves čas lepo, se tega ne bi zavedali in bi nam vse postalo samoumevno. A težave nas krepijo, nam pomagajo iskati rešitve in biti ves čas aktivni.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  21.12.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je nocoj ob dnevu samostojnosti in enotnosti v Cankarjevem domu spomnil na pomen domoljubja in na prelomne dogodke leta 1990, ko se je, po besedah predsednika vlade, slovenski narod odločil, da želi živeti v samostojni državi.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  21.12.2018 -

  Predsednik vlade je danes sprejel svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe Republike Slovenije, Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije in civilnih žrtev ter ranjenih v vojni za Slovenijo leta 1991. V nagovoru je poudaril, da je današnji dan namenjen vsem, ki so dali in izgubili največ za našo domovino.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  19.12.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je danes sprejel predstavnike slovenskih in zamejskih skavtov, ki so mu predali luč miru iz Betlehema. Geslo letošnje poslanice je 'Delimo plamen – zanetimo mir'.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.12.2018 -

  Predsednik vlade se je na Dunaju udeležil Foruma na visoki ravni Afrika-Evropa, katerega osrednja tema je bila krepitev gospodarskega sodelovanja med Evropo in Afriko s poudarkom na inovacijah ter digitalizaciji, predvsem na področju kmetijstva, financ, zaposlovanja, trajnostnega dostopa do energije in e-uprave. Namen foruma je tako krepitev dialoga med evropskimi in afriškimi voditelji, predstavniki podjetij, inovacijskimi prvaki ter drugimi deležniki, s posebnim poudarkom na sodelovanju in gradnji partnerstev v digitalni dobi ter zagotavljanju blaginje in konkurenčnosti na obeh kontinentih.

  več


Časovno obdobje

Potrdi


Odnosi z javnostmi

Nika Vrhovnik

T: 01 478 1425

M: 051 610 555

E: soj.kpvping@govpong.si

 

Luka Schnabl

T: 01 478 1118

M: 030 423 499

E: soj.kpvping@govpong.si