Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  09.10.2018 -

  »Slovenija je varna država, prizadevanje za ohranitev miru pa temelj našega delovanja v zavezništvu.« Na povabilo predsednika vlade Marjana Šarca je Slovenijo danes obiskal generalni sekretar zveze NATO Jens Stoltenberg.

  več

 • Foto: KPV

  02.10.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes udeležil 2. kongresa slovenskih občin, ki ga organizirajo Skupnost občin Slovenije, Združenje občin Slovenije in Združenje mestnih občin Slovenije. Nagovoril je udeležence kongresa in sodeloval v pogovoru z županjami ter župani slovenskih občin o vlogi občin, njihovem nadaljnjem razvoju in iskanju skupnih rešitev z državnimi ter evropskimi institucijami. 

  več

 • Foto. Tamino Petelinšek/STA

  01.10.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je bil danes v Cankarjevem domu kot pokrovitelj 18. Festivala za tretje življenjsko obdobje tudi osrednji govornik na slavnostni otvoritvi. Festival je posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami ter ponuja široko paleto strokovnega, izobraževalnega in kulturnega programa.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  28.09.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes mudil v Pomurju. Najprej se je udeležil otvoritve južne obvoznice okoli Murske Sobote, v nadaljevanju pa je nagovoril člane Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota ob petdeseti obletnici njenega delovanja.

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  27.09.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je danes v Portorožu obiskal Managerski kongres 2018, kjer je nagovoril zbrane slovenske managerke in managerje. Predsednik vlade je v nagovoru poudaril, da je bilo v zadnjih dneh veliko povedanega v odnosu vlade do gospodarstva in obratno. Poudaril je, da javni sektor in gospodarstvo nista sovražnika in le če bosta delala z roko v roki, bomo uspešni.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  26.09.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec se je danes na Brdu pri Kranju udeležil podelitve nacionalnih priznanj Gospodarske zbornice Slovenije za najboljše inovacije. Najvišja priznanja inovativnim dosežkom slovenskih podjetij potrjujejo, da Slovenija upravičeno sodi med napredne države na področju inovacij. Danes je dan za tiste, ki se ne zadovoljijo z običajnim, ki vedno hrepenijo po nečem novim, in teh je v Sloveniji veliko, je v nagovoru dejal premier Šarec.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  23.09.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je v Gornji Radgoni udeležil zaključne slovesnosti državnega gasilskega tekmovanja za memorial Matevža Haceta. V uvodnem nagovoru je povedal, da mu je v veliko veselje in čast, da lahko vse zbrane pozdravi kot eden izmed njih. Gasilstvo ni prostočasna dejavnost, ni hobi, temveč je način življenja.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  22.09.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec se je udeležil srečanja ob mednarodnem dnevu miru na Cerju. Ob pomniku miru, postavljenem v poklon braniteljem slovenske zemlje, se je poklonil vsem, ki so dali življenja, da lahko danes svobodno in v miru živimo v lastni državi.

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  21.09.2018 -

  Predsednik republike Borut Pahor je sprejel novoizvoljeno vlado pod vodstvom predsednika vlade Marjana Šarca. Tako predsednik republike kot predsednik vlade sta v nagovorih izpostavila pomen skupnega sodelovanja. Predsednik vlade Šarec je ob tem še izpostavil, da je dolžnost vlade delati v dobro Slovenije.

  več

 • Vir: KPV

  20.09.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec se je 19. in 20. septembra 2018 v Salzburgu udeležil neformalnega zasedanja voditeljic in voditeljev držav ter vlad članic EU. Voditelji so na delovni večerji razpravljali tudi o aktualnem stanju na področju migracij, zlasti v luči izvajanja sklepov junijskega zasedanja Evropskega sveta. Predsednik vlade je poudaril pomen učinkovitega varovanja zunanje meje EU in krepitve sodelovanja z državami Zahodnega Balkana pri soočanju z varnostnimi in migracijskimi izzivi.

  več


Časovno obdobje

Potrdi


Odnosi z javnostmi

Nika Vrhovnik

T: 01 478 1425

M: 051 610 555

E: soj.kpvping@govpong.si