Skoči na vsebino »

Novice

 • Predsednik vlade Miro Cerar. Foto: STA

  Premier Cerar ponovil pričakovanje o nadaljevanju arbitražnega postopka

  29.07.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar glede arbitražnega postopka ponavlja stališče, da lahko Arbitražno sodišče nemoteno deluje naprej, po tem ko je Slovenija v skladu s predvidenimi postopki in pozivom sodišča imenovala novega arbitra in tako odpravila vse ovire za nadaljevanje arbitraže. Ob tem je slovenski premier prepričan, da bo Arbitražno sodišče v skladu z Arbitražnim sporazumom še naprej delovalo neodvisno in nepristransko ter bo sprejelo tudi dokončno odločitev. Premier Cerar tako kot doslej od politike v Sloveniji in na Hrvaškem tudi v prihodnje pričakuje strpnost ter zadržanost, da ne bi vznemirjali javnosti v obeh državah.

 • Izjava premiera Cerarja po seji vlade. Foto: STA

  Vlada imenovala Ronnyja Abrahama za novega slovenskega arbitra

  28.07.2015 -

  Vlada je na današnji seji za novega slovenskega arbitra imenovala Ronnyja Abrahama, predsednika meddržavnega sodišča v Haagu. Kot je po seji vlade poudaril predsednik vlade Miro Cerar, je slovenska vlada s tem izpolnila svojo zavezo in odstranila vse ovire, tako da lahko arbitražno sodišče deluje nemoteno naprej. Premier Cerar je izrazil tudi pričakovanje, da bo sodišče še naprej delovalo neodvisno in nepristransko, da bo opravilo svojo nalogo ter sprejelo dokončno odločitev.

 • Srečanje slovenskega in ruskega predsednika vlade. Foto: STA

  27.07.2015 -

  Po udeležbi na včerajšnji spominski slovesnosti ob Ruski kapelici na Vršiču, ki je imela sporočilo miru, se je danes v Ljubljani nadaljeval obisk ruske delegacije z delovnim srečanjem predsednika vlade Ruske federacije Dmitrija Medvedjeva in gostitelja obiska predsednika vlade Republike Slovenije Mira Cerarja. Predsednika vlad Slovenije in Rusije sta potrdila zelo dobre in prijateljske odnose med državama ter pogovore namenila predlogom krepitve gospodarskega sodelovanja. Izmenjala sta tudi stališča do najbolj aktualnih mednarodnih dogodkov v naši soseščini kot po svetu.

  več

 • Predsednika vlad Rusije in Slovenije, D. Medvedjev in M. Cerar. Foto: STA

  26.07.2015 -

  Na dvodnevnem delovnem obisku v Sloveniji se mudi ruski predsednik vlade Dmitrij Medvedjev, ki se je danes tudi kot eden izmed treh govorcev udeležil slovesnosti pri Ruski kapelici in se srečal s častnim pokroviteljem prireditve, predsednikom vlade Mirom Cerarjem. Prireditev se tokrat navezuje na obeleževanje stoletnice prve svetovne vojne, govorci, med njimi tudi premier Cerar, pa so izpostavili pomen Ruske kapelice kot simbola miru.

  več

 • Izjava premiera Cerarja o imenovanju novega arbitra. Foto: UKOM

  Slovenija bo v 15 dneh predlagala člana arbitražnega sodišča

  24.07.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je po današnjem sestanku s predstavniki parlamentarnih strank o imenovanju novega arbitra na arbitražnem sodišču, ki odloča o meji s Hrvaško, dejal, da so soglasno sklenili, da bo Slovenija v roku 15 dni predlagala novega člana arbitražnega sodišča. Vlada bo pripravila predlog postopka imenovanja in ga poslala v odbor DZ za zunanjo politiko.

 • Ministrica Kopač Mrak in premier Cerar ob slovesnem podpisu sporazuma. Foto: STA

  20.07.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar in ministrica za delo, družino, socialne zadeve  in enake možnosti Anja Kopač Mrak sta danes v ljubljanskih Križankah z več kot 50 predstavniki občin, javnih podjetij, bank, zavarovalnic in humanitarnih organizacij slovesno podpisala sporazum o sodelovanju pri pomoči najšibkejšim oz. pismo o nameri za pomoč prisilno izseljenim družinam. Premier je projekt ocenil kot zgleden primer sodelovanja države in širše družbe, četudi gre za manjši korak, ki pa skupaj z drugimi prispeva k ustvarjanju pogojev za dostojno življenje vsakega posameznika.

   

  Sporočilo za javnost MDDSZ 

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar v državnem zboru. Fotoarhiv UKOM

  Premier Cerar v DZ odgovarjal na poslanska vprašanja

  14.07.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes v državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja. Premier je odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev o davčnih spremembah in davčni reformi ter o pozitivnih kazalcih gospodarske rasti in ugodnejših makroekonomskih pogojih.

 • Generalni sekretar zveze Nato Stoltenberg in premier Cerar. Foto: STA

  13.07.2015 -

  Na uradnem obisku v Sloveniji se je danes na vabilo predsednika Vlade RS Mira Cerarja mudil generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg. Predsednik vlade in generalni sekretar severnoatlantskega zavezništva sta se v pogovorih osredotočila na naslednji vrh zveze Nato v Varšavi, kjer bo govora o nadaljnjem sodelovanju med zaveznicami. Del pogovora sta namenila tudi izpolnjevanju oziroma nadaljnjim zavezam Republike Slovenije do zveze Nato, pri čemer je slovenski premier povedal, da bo Slovenija v prihodnjih letih zajezila zmanjševanje svojega obrambnega proračuna in bo v skladu z zmožnostmi ta sredstva postopno povečevala.

  več

 • PV Cerar je na NK spregovoril o reševanju krize v Grčiji. Foto: STA

  PV Cerar v primeru nove pomoči za zmanjšanje izpostavljenosti do Grčije

  13.07.2015 -

  V primeru, da bo Evropa Grčiji namenila že tretji program finančne pomoči, želi Slovenija zmanjšati svojo izpostavljenost do te države je na vrhu evroskupine izrecno zahteval premier Miro Cerar. Sicer pa bo najpomembnejše, da bo grška vlada z dejanji v prihodnjih dneh dokazala, da je vredna zaupanja, je dodal premier. Slovenija se je vseskozi zavzemala, da Grčija ostane članica evroskupine in da Evropa izkaže solidarnost z grškimi državljani ter pomaga ljudem v stiski. V zameno pa mora grška vlada izkazati pripravljenost na resne strukturne reforme, je še poudaril Cerar.

 • Premier Miro Cerar v Državnem zboru. Foto: arhiv UKOM

  Državni zbor sprejel zakon o fiskalnem pravilu

  11.07.2015 -

  DZ je danes z 62 glasovi za in sedmimi proti sprejel zakon o fiskalnem pravilu, ki določa, da srednjeročno in dolgoročno porabimo toliko, kolikor zberemo z javnimi dajatvami. Premier Miro Cerar je sprejetje zakona pozdravil z besedami, da je DZ je sprejel zelo pomemben zakon. "Sprejeti smo ga morali zato, da izkažemo resno zavezo, da želimo biti dober gospodar javnega premoženja," je povedal in dodal, da je to pomembno znamenje tudi za tujino. Cerar je zadovoljen, da so se danes odločili za nadaljevanje poti finančne konsolidacije, kar je eden pomembnih mejnikov v delu vlade.


Časovno obdobje

Potrdi