Skoči na vsebino »

Novice

 • Nagovor predsednika vlade Mira Cerarja na podelitvi nagrad RS na področju šolstva. Foto: STA

  05.10.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil slovesnosti ob podelitvi nagrad Republike Slovenije na področju šolstva za leto 2015. V slavnostnem nagovoru je premier poudaril, da pedagoški delavci s svojim poslanstvom sodelujejo pri ustvarjanju prav posebne vrste bogastva, ki je v ljudeh, v njihovem znanju in ustvarjalnosti. Kljub različnim nosilcem znanja v sodobni družbi pa učitelj po njegovem mnenju ostaja najpomembnejši nosilec prenosa znanja in pomemben sooblikovalec vrednot mladih.

  več

 • Slovesnost ob 25. obletnici Manevrske strukture narodne zaščite. Foto: STA

  04.10.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je na slovesnosti ob 25. obletnici Manevrske strukture narodne zaščite (MSNZ), ki je potekala v ljubljanskih Križankah, v slavnostnem govoru poudaril, da je bilo organiziranje MSNZ izjemno in junaško dejanje domoljubnih skupin posameznikov. Po njegovih besedah so s tem postavili temelje za uspešno organiziranje in razvoj Teritorialne obrambe Slovenije.

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar in finančni minister Dušan Mramor v DZ. Foto: STA

  Premier Cerar in minister Mramor predstavila predlog proračunov 2016 in 2017

  02.10.2015 -

  Premier Miro Cerar in finančni minister Dušan Mramor sta poslancem predstavila predlog proračuna za prihodnji dve leti, s katerim je vlada ob nadaljnjem spodbujanju gospodarske rasti odločena korenito zmanjšati primanjkljaj, nato pa ga v nekaj letih postopno odpraviti. Premier in finančni minister sta ob tem poudarila, da kljub trenutnim ugodnim gospodarskim gibanjem še ni dovolj denarja za sprostitev vseh varčevalnih ukrepov, se pa bodo med drugim izredno uskladile pokojnine ter odpravile omejitve na področju socialnega varstva in družinskih prejemkov.

 • Srečanje predsednika vlade Mira Cerarja z generalnim sekretarjem OZN Ban Ki Moonom. Vir: KPV

  02.10.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je včeraj ob robu obiska v New Yorku sestal z generalnim sekretarjem Organizacije združenih narodov Ban Ki Moonom. Obravnavala sta predvsem vprašanja, povezana z Zahodnim Balkanom v luči begunske in migrantske krize. Generalni sekretar OZN je predsednika vlade seznanil tudi s svojim pogledom na reševanje krize v Siriji.

  več

 • Nagovor premiera Mira Cerarja na Generelni skupščini OZN. Vir: KPV

  01.10.2015 -

  Premier Miro Cerar je v svojem govoru na 70. zasedanju Generalne skupščine OZN izpostavil ključne pereče teme današnje globalne skupnosti. Poudaril je pomen spoštovanja človekovih pravic, prav tako pa pozval tudi stalne članice Varnostnega sveta OZN k sodelovanju pri ohranjanju mednarodnega miru in varnosti v skladu z njihovim mandatom.

  več

 • Predsednik GS OZN Mogens Lykketoft in predsednik vlade Miro Cerar. Vir: KPV

  30.09.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je ob robu zasedanja 70. zasedanja Generalne skupščine OZN sestal s predsednikom Generalne skupščine OZN Mogensom Lykketoftom. V središču pogovora so bile prioritete 70. zasedanja Generalne skupščine OZN, pri čemer je predsednik GS OZN Lykketoft poudaril, da bodo v okviru Generalne skupščine večino pozornosti namenili implementaciji pravkar sprejetih novih globalnih ciljev v okviru Agende za trajnostni razvoj 2030.

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar. Fotoarhiv UKOM

  27.09.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je ob robu Vrha za razvojno agendo sodeloval na globalnem srečanju voditeljev držav o enakosti med spoloma in opolnomočenju žensk, ki sta ga pripravila organizacija UN Women in Kitajska. Slovenija je zavezana cilju, kot ga predvideva Pekinška deklaracija in Izhodišča za ukrepanje, ter ostaja pozorna na njegovo uresničevanje in v Agendi za trajnostni razvoj 2030 znova potrjuje, da implementacija vsakega od ciljev za trajnostni razvoj mora vključevati enake možnosti, dostop in uživanje pravic žensk in deklic, je v svojem nastopu izpostavil premier.

  več

 • Govor premiera Cerarja v splošni razpravi na Vrhu o trajnostnem razvoju. Vir: KPV

  26.09.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je v splošni razpravi na Vrhu OZN o trajnostnem razvoju, kjer so voditelji v petek sprejeli Agendo 2030 za trajnostni razvoj, poudaril, da velja pravkar sprejeta agenda za najbolj obsežen razvojni načrt doslej, ki je globalen in univerzalen, vizionarski in konkreten hkrati, je ocenil premier. Gre za razvojni načrt, ki z osredotočenostjo na človeka in planet omogoča dostojanstveno življenje vsakega posameznika. Premier je izpostavil, da agenda odgovarja tudi na druge izzive, kakršne so npr. migracije, ki zahtevajo nujno ukrepanje, ter podnebne spremembe. Poudaril je postopno povečanje uradne mednarodne razvojne pomoči Slovenije.

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar vodi interaktivni dialog. Foto: UN Photo

  25.09.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je v okviru Vrha OZN o trajnostnem razvoju, ki poteka med 25. in 27. septembrom pred splošno razpravo 70. zasedanja Generalne skupščine OZN v New Yorku, vodil interaktivni dialog o končanju revščine in lakote, ki sta prisotni v vseh državah po svetu, je izpostavil premier, ki je interaktivni dialog vodil skupaj s predsednikom vlade Svetega Vincenta in Grenadinov Ralphom Gonsalvesom. Cilji končanja revščine in lakote so dosegljivi, vendar le s trdno zavezo za njihovo uresničitev vseh, saj jih lahko dosežemo le skupaj, je poudaril premier, ki bo še nocoj nastopil z govorom na plenarnem delu Vrha o trajnostnem razvoju.

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar. Fotoarhiv UKOM

  25.09.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar pozdravlja današnje sporočilo Stalnega arbitražnega sodišča v Haagu o imenovanju obeh manjkajočih arbitrov, s čimer je sestava arbitražnega tribunala, ki odloča o mejnem vprašanju med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško, spet popolna. Arbitražno sodišče tako lahko nadaljuje z delom, skladno z določili arbitražnega sporazuma. Slovenija še naprej odločno podpira samostojnost, neodvisnost in nepristranskost dela tribunala ter enakost strank v postopku.

  več


Časovno obdobje

Potrdi