Skoči na vsebino »

Novice

 • Predsednik Vlade RS Miro Cerar in francoski predsednik Francois Hollande. Foto: STA

  08.07.2015 -

  Premier Miro Cerar se je v Parizu sestal s predsednikom Francoske republike Francoisom Hollandom, s katerim sta potrdila zelo dobre odnose med državama ter se zavzela za nadaljnjo poglobitev sodelovanja. Osrednji del pogovorov sta namenila nekaterim najbolj perečim mednarodnim temam, med katerimi je prevladovalo grško vprašanje. Strinjala sta se, da je v luči napovedanega nedeljskega srečanja evropskih voditeljev v Bruslju, kjer pričakujeta podroben, konkreten in celovit grški predlog načrta iz dolžniške krize, "plan A" cilj, četudi je treba imeti pripravljen "plan B". Premier Cerar je pred tem obiskal tudi francosko Narodno skupščino  ter nagovoril Svet OECD .

  več

 • Predsednik vlade na seji Sveta Vlade RS za mladino. FOTO: STA

  06.07.2015 -

  Predsednik Vlade RS Miro Cerar se je danes udeležil druge seje Sveta Vlade Republike Slovenije za mladino. Na seji sveta, ki mu sicer predseduje ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, je premier poudaril, da so mladi pomemben partner vlade, zato bodo njihovim potrebam prisluhnili. Premier je v svojem nagovoru izpostavil velik pomen medgeneracijskega in medresorskega sodelovanja, ki vodita do boljše prihodnosti.

  več

 • Premier Cerar na ustanovni seji strateške skupine predstavnikov podjetij v tuji lasti. Foto: STA

  06.07.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil ustanovne seje strateške skupine predstavnikov podjetij v tuji lasti na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS). Ob tem je dejal, da želi vlada Slovenijo umestiti na zemljevid privlačnih lokacij za investicije, zaradi česar si tudi prizadeva izboljšati slovensko poslovno okolje. Podjetniki so premierja opozorili tudi na nekatere težave, kot so določeni aspekti davčne politike in sodni postopkov.

  več

 • Novinarska konferenca o dogajanju, povezanim z Grčijo. Foto: arhiv UKOM

  06.07.2015 -

  Republika Slovenija spoštuje izid nedeljskega grškega referenduma glede reševanja grškega dolžniškega vprašanja. Ob tem slovenska vlada še naprej ostaja solidarna z grškim prebivalstvom, ki mu pomaga v okviru svojih zmožnosti ter obstoječih pravil in mehanizmov, je v odzivu na grški referendum izpostavil predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar. Predsednik vlade se bo jutri, 7. julija 2015, udeležil vrha evro skupine v Bruslju, kjer pričakuje nov predlog grške vlade, ki bo sprejemljiv za Grčijo in ostalo Evropsko unijo ter bo temeljil na prepričljivem načrtu strukturnih reform v Grčiji.

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar s predstavniki Slovencev po svetu. Foto: STA

  04.07.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je na ptujskem gradu vodil sejo Sveta Vlade RS za Slovence po svetu. Prisotne je spomnil, da tako kot vlada in prebivalci Slovenije tudi vsak rojak s svojim delovanjem prispeva k ugledu Slovenije v svetu, ki ga je treba znova okrepiti in skrbno ter premišljeno negovati. Ob tem je napovedal, da bo vlada začela s prenovo dosedanje strategije sodelovanja s Slovenci izven njenih meja. Pri tem si bodo po besedah ministra Žmavca predstavniki vlade v prihodnje prizadevali skupaj z rojaki izven meja še bolj povezano iskati rešitve za odprta vprašanja, s katerimi se sooča skupaj sicer okoli pol milijona Slovencev izven meja.

  več

 • Novinarska konferenca o dogajanju, povezanim z Grčijo. Foto: STA

  01.07.2015 -

  »Čeprav je bila napoved referenduma in s tem enostranska prekinitev pogajanj s strani grške vlade, presenetljiva, se je Slovenija že nekaj časa pripravljala na različne možne razplete grške krize,« je na današnji novinarski konferenci dejal predsednik vlade Miro Cerar in dodal, da Slovenija spoštuje pravico do referenduma in bo počakala na njegov izid. Naša država želi pomagati Grčiji in njenim državljanom, ne more pa pristati na manevre, s katerimi se grška vlada izogiba reformnim naporom.

  več

 • Predaja letnega poročila varuha človekovih pravic. Foto: STA

  30.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes sprejel varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer, ki mu je predala Letno poročilo Varuha človekovih pravic za leto 2014. V njem je varuhinja predstavila pereče problematike na področju svojega dela in priporočila za izboljšave. Predsednik vlade je izpostavil pomembnost vsebine in zavezanost vlade, da poročilo temeljito obravnava.

  več

 • Premier Cerar s komisarko Jourovo. Foto: STA

  29.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes v Ljubljani sprejel Evropsko komisarko za pravosodje, potrošnike in enakost spolov Vero Jourovo. Večina pogovora, ki mu je prisostvoval tudi pravosodni minister Goran Klemenčič, je bila namenjena razmeram v slovenskem pravosodju. Kot je dejala komisarka Jourova, gredo napori, ki jih na področja pravosodja načrtuje naša država, v dobro smer.

  več

 • Premier Cerar na zasedanju evropskih voditeljev. Foto: STA

  26.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil dvodnevnega zasedanja Evropskega sveta, kjer so voditelji EU po zahtevni razpravi dosegli dogovor o prostovoljni solidarnosti pri sprejemanju beguncev v prihodnjih dveh letih. Podrobnosti dogovora bodo opredeljene predvidoma do konca julija. Voditelji EU so se uvodoma seznanili s potekom zadnjega izrednega zasedanja finančnih ministrov glede grškega vprašanja, ki se bo sicer moral sestati še enkrat to soboto. Evropski voditelji so se seznanili tudi z britanskimi predlogi glede reforme EU ter potrdili strategijo digitalnega notranjega trga.

  več

 • Prihod predsednika vlade na državno proslavo. Foto: STA

  Premier Cerar na počastitvi dneva državnosti

  24.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je na predvečer državnega praznika udeležil osrednje državne počastitve dneva državnosti na Kongresnem trgu v Ljubljani. Govoru predsednika republike je sledil umetniški del državne slovesnosti, na proslavi pa so sodelovali tudi zastavonoše, praporščaki in nosilci bojnih zastav Slovenske vojske, Slovenske policije ter veteranskih in domoljubnih društev ter Garda Slovenske vojske. Premier Cerar se je pred proslavo udeležil tudi slavnostne seje v državnem zboru, sprejema svojcev padlih in ranjenih v vojni za Slovenijo ter maše za domovino v stolni cerkvi v Ljubljani.


Časovno obdobje

Potrdi