Skoči na vsebino »

Novice

 • Prihod predsednika vlade na državno proslavo. Foto: STA

  Premier Cerar na počastitvi dneva državnosti

  24.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je na predvečer državnega praznika udeležil osrednje državne počastitve dneva državnosti na Kongresnem trgu v Ljubljani. Govoru predsednika republike je sledil umetniški del državne slovesnosti, na proslavi pa so sodelovali tudi zastavonoše, praporščaki in nosilci bojnih zastav Slovenske vojske, Slovenske policije ter veteranskih in domoljubnih društev ter Garda Slovenske vojske. Premier Cerar se je pred proslavo udeležil tudi slavnostne seje v državnem zboru, sprejema svojcev padlih in ranjenih v vojni za Slovenijo ter maše za domovino v stolni cerkvi v Ljubljani.

 • Premier Cerar na slovesnosti ob odprtju postavitvenega prostora Spomenika vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam. Foto: STA

  Premier Cerar na slovesnosti ob odprtju postavitvenega prostora Spomenika vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam

  24.06.2015 -

  Premier Cerar se je udeležil slovesnosti ob odprtju postavitvenega prostora Spomenika vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam na območju Republike Slovenije. Ob tem je predsednik vlade poudaril, da verjame, da je to korak k temu, da bomo znali s še bolj pietetnim in spoštljivim odnosom pogledati nazaj v zgodovino in se iz nje učiti. Slovesnosti so se udeležili tudi predsednik DZ Milan Brglez, predsednik državnega sveta Mitja Bervar, ljubljanski župan Zoran Janković, varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer in predsednik republike Borut Pahor, ki je bil tudi slavnostni govornik.

 • Predsednik vlade dr. Cerar na izrednem zasedanju Evropskega sveta. Foto: STA

  23.06.2015 -

  Premier Miro Cerar se je udeležil izrednega vrha evro območja, kjer so se evropski voditelji strinjali, da so novi grški predlogi za dogovor o reformah v zameno za nadaljnjo finančno pomoč Grčiji dobra podlaga za nadaljevanje pogajanj. Strinjali so se, da bo ključnih naslednjih 48 ur pogajanj institucij posojilodajalcev z grškimi predstavniki. Slovensko stališče je bilo, da morajo načela in pravila v območju evra veljati za vse enako, je povedal Cerar ter izrazil razumevanje za grške težave. Dodal je, da Slovenija ne more biti popustljiva, ko gre za uveljavljanje in izvajanje strukturnih ukrepov, ki se pričakujejo od Grčije.

  več

 • Premier Cerar nagovoril vojake na misijah. Foto: STA

  23.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je obiskal Ministrstvo za obrambo in ob prihajajočem dnevu državnosti prek videokonference že tradicionalno nagovoril pripadnike in pripadnice Slovenske vojske, ki svoje dolžnosti opravljajo v mednarodnih operacijah in misijah. Pripadnike Slovenske vojske na dolžnostih na Kosovu, v Bosni in Hercegovini ter v Afganistanu sta pozdravila tudi ministrica za obrambo Andreja Katič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Andrej Osterman.

  več

 • Premier Cerar si je ogledal slovenski paviljon na Expu 2015 v Milanu. Foto: STA

  19.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je v spremstvu gospe Vesne Arnšek in ministra Počivalška udeležil nacionalnega dne Slovenije na svetovni razstavi Expo 2015 v Milanu. Premier je nacionalni dan Slovenije na Expu, ki se je začel s slovensko in italijansko himno ter dvigom zastav obeh držav, otvoril s sporočilom, da želi Slovenija s svojo prisotnostjo ter ambicioznim in drznim konceptom nastopa na Expu predstaviti svojo zgodbo ljubezni do narave in s tem naravne predispozicije do upoštevanja načel trajnostnega razvoja.

  več

 • Pogovor predsednika vlade Cerarja z britanskim premierom Cameronom. Foto: STA

  18.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je na Brdu pri Kranju na delovnem obisku gostil predsednika vlade Združenega kraljestva Davida Camerona, ki je predstavil stališča Združenega kraljestva glede reforme ureditve EU in z njimi povezanega članstva Združenega kraljestva v EU. Slovenski premier je ob tem podprl britanski pristop k oblikovanju prihodnosti EU z odprtimi in konstruktivnimi pogovori z vsako posamezno državo članico za dobro vseh naših državljanov in državljank ter Unije kot edinstvene organizacije v svetu.

  več

 • Vietnamski minister Vu Huy Hoang in premier Cerar. Foto: STA

  16.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je sprejel ministra za industrijo in trgovino Socialistične republike Vietnam Vu Huy Hoanga, ki se je pred tem ločeno sestal z ministroma za gospodarstvo oz. zunanje zadeve. Slovenski premier in vietnamski minister sta potrdila zelo dobre in prijateljske odnose med državama ter izrazila iskrene namene za okrepitev sodelovanja tudi na gospodarskem ter kulturnem področju. Kot je dejal vietnamski minister, je z delegacijo v Sloveniji videl veliko priložnosti za poglobitev doslej bolj skromnega gospodarskega sodelovanja. Pri tem je izpostavil obisk v Luki Koper, ki bi lahko po njegovih besedah za Vietnam predstavljala vrata v Evropsko unijo.

  več

 • Premier Cerar na konferenci o pripravi strategije pametne specializacije. Foto: STA

  15.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes nagovoril udeleženke in udeležence konference »Z vami do strategije pametne specializacije«, namenjene srečanju ključnih gospodarskih in znanstvenoraziskovalnih akterjev Slovenije v procesu podjetniškega odkrivanja za izostritev ključnih razvojnih prioritet Slovenije. Večja povezanost družbe danes je nujna, zato je aktivna udeležba v procesu nastajanja strategije pametne specializacije vzpodbudna, da bo Slovenija vendarle lahko oblikovala vizijo o svoji prihodnosti, je poudaril premier Cerar.

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar v državnem zboru. Foto: STA

  Premier Cerar v DZ odgovarjal na poslanska vprašanja

  15.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar in ministri so danes v državnem zboru odgovarjali na poslanska vprašanja. Premier je odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev o prodaji Telekoma, sistemskih preiskavah projektov državnega pomena, delovanju DUTB in zapisu pravice do pitne vode v ustavo.

 • Predsednik Vlade RS Miro Cerar in ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Foto: STA

  13.06.2015 -

  Predsednik Vlade RS Miro Cerar je ob predstavitvi predloga resolucije o nacionalnem planu zdravstvenega varstva 2015-2025 poudaril, da bo treba brez revolucije, a tudi z določenimi radikalnejšimi posegi v praksi zagotoviti pregleden in učinkovit zdravstveni sistem. Kot je še povedal, se bo identificirane probleme reševalo postopoma in premišljeno, saj je zdravstvo občutljivo področje, ki ga je treba urejati z družbenim konsenzom. Ob tem je pozval k prehodu od besed k dejanjem ter izrazil podporo ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc.

  več


Časovno obdobje

Potrdi