Skoči na vsebino »

Novice

 • Predsednik vlade Miro Cerar. Fotoarhiv UKOM

  25.09.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar pozdravlja današnje sporočilo Stalnega arbitražnega sodišča v Haagu o imenovanju obeh manjkajočih arbitrov, s čimer je sestava arbitražnega tribunala, ki odloča o mejnem vprašanju med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško, spet popolna. Arbitražno sodišče tako lahko nadaljuje z delom, skladno z določili arbitražnega sporazuma. Slovenija še naprej odločno podpira samostojnost, neodvisnost in nepristranskost dela tribunala ter enakost strank v postopku.

  več

 • Izjava predsednika vlade Mira Cerarja po zasedanju. Foto: STA

  24.09.2015 -

  Voditelji držav članic so se na izrednem zasedanju v Bruslju strinjali z okrepitvijo finančne pomoči za reševanje begunske krize in poudarili pomen krepitve nadzora na zunanji meji. Predsednik vlade Miro Cerar je poudaril, da je treba veliko pozornosti nameniti zahodnemu Balkanu, ki je zelo občutljiv in še vedno ne dovolj stabilen, kar je povedal tudi na srečanju s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem, ki je Slovenijo pohvalil za dober odziv in vzoren primer ravnanja v evropskem duhu.

  več

 • Novinarska konferenca predsednika vlade Mira Cerarja. Foto: STA

  21.09.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je ob prvi obletnici delovanja vlade kot enega temeljnih dosežkov izpostavil politično stabilnost, ki jo je vzpostavila aktualna vlada. Ob politični stabilizaciji lažje deluje tudi gospodarstvo in drugi družbeni podsistemi, je izpostavil premier. Kot pomembno je izpostavil tudi spremembo politične kulture, saj daje aktualna vlada poudarek izzivom, ki so pomembni danes in presegajo težko bipolarnost, ki se je vzpostavila v preteklih letih. Slovenija po besedah premiera postaja znova prepoznavna na zemljevidu Evrope in sveta kot država, ki se razvija, gre naprej in je uspešna.

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar v državnem zboru. Foto: STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  21.09.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes v DZ odgovarjal na poslanska vprašanja o proračunih za leti 2016 in 2017, ustanovitvi podjetja Slovenski državni gozdovi in arbitražnem sporazumu ter prioritetah vlade v letu 2016.

   

   

   

 • Premier Cerar med otroki v zbirnem centru v Brežicah. Foto: STA

  Premier Cerar obiskal zbirni center Brežice

  19.09.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes obiskal zbirni center za begunce v Brežicah ter Policijsko upravo Novo Mesto. Ob tem je poudaril, da Slovenija razmere sicer obvladuje, da pa Hrvaška ni opravila svoje naloge glede beguncev. Dodal je, da bo Slovenija za del beguncev lahko poskrbela, a ko bodo kapacitete polne oz. presežene, bo treba najti sporazum in skupni jezik z drugimi državami. Premier Cerar je izrazil tudi veliko zadovoljstvo z delom policije, saj se je v najbolj kritičnih prvih urah in dneh po prihodu beguncev izkazala v najboljši možni luči.

 • Premier Cerar na novinarski konferenci po seji SNAV. Foto: STA

  Premier Cerar: Slovenija ni le varuh domače meje, ampak tudi varuh EU

  18.09.2015 -

  Svet za nacionalno varnost (SNAV) se je na današnji seji seznanil z aktualnimi razmerami in delovanjem državnih organov v zvezi s prihodom beguncev oziroma migrantov. Predsednik vlade Miro Cerar je po seji SNAV poudaril, da je Slovenija na meji s Hrvaško zaradi schengenskega režima ne le varuh domače meje, ampak tudi varuh EU, kar bo premier Cerar izpostavil tudi na vrhu EU prihodnji teden.

 • Avstrijski kancler Werner Faymann in premier Miro Cerar. Foto: STA

  17.09.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je po pogovoru z avstrijskim zveznim kanclerjem Wernerjem Faymannom o begunski krizi poudaril, da je Slovenija zavezana, da varuje zunanje meje schengenskega območja: "Tu nas vežejo pravila, ki jih bomo dosledno spoštovali, to je naša zaveza," je dejal. "Smo na preizkušnji. Čas je, ko moramo dokazati, da nočemo Evrope, v kateri bo vsak poskušal svoje težave prelagati na pleča drugega, pa je poudaril avstrijski kancler Faymann. Cerar in Faymann sta pozvala k hitri rešitvi na ravni EU.

  več

 • Člani vlade med obiskom v Pomurski regiji. Foto: STA

  16.09.2015 -

  Vlada je danes zaključila dvodnevni regijski obisk v Pomurju. Predsednik vlade Miro Cerar je z ministrskim zborom na jutranji seji vlade obravnaval begunsko oziroma migracijsko problematiko, s katero se vse bolj neposredno sooča tudi Slovenija, posebno razpravo pa so vladni predstavniki namenili tudi nadaljevanju izvajanja Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji. Premier je danes obiskal tudi podjetje Kodila, odprl Lekovo investicijo v Lendavi ter se srečal s predstavniki madžarske narodne skupnosti. Vladni obisk v Pomurju se je zaključil z regionalnim razvojnim dialogom za Pomurje.

  več

 • Govor predsednika vlade na odprtju podvoza v Murski Soboti. Foto: STA

  15.09.2015 -

  Vlada je danes pod vodstvom premierja dr. Mira Cerarja začela z dvodnevnim regijskim obiskom v Pomurju. Premier je uvodoma obiskal Center za ravnanje z odpadki Puconci, nato pa nagovoril občane Murske Sobote ob slovesni sprostitvi prometa po podvozu na Panonski ulici. V nadaljevanju se je sestal tudi s predstavniki Sveta romske skupnosti ter se seznanil z nevladnimi organizacijami, aktivnimi v Pomurju. Kot kapetan vladne ekipe je odigral košarkarsko tekmo z ekipo predstavnikov Pomurske regije.

  več

 • Premier Cerar je v okviru MOS odprl električno polnilnico. Foto: STA

  08.09.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes otvoril 48. Mednarodni obrtni sejem v Celju, kjer je izpostavil spodbudne gospodarske napovedi, zaradi katerih verjame, da bo v prihodnje prišlo do nadaljnjega izboljšanja razmer na trgu dela. Kot je dejal premier, bi nadaljnje izboljšanje razmer na trgu dela vodilo k povečanju zasebnih naložb ter domače zasebne porabe. Obenem pa je opozoril, da pozitivni trendi ne smejo uspavati ali nerazumno povečati naših apetitov.

  več


Časovno obdobje

Potrdi