Skoči na vsebino »

Novice

 • Premier Cerar s podpredsednikom Evropske komisije Valdisom Dombrovskisom. Foto: STA

  05.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je sprejel podpredsednika Evropske komisije in komisarja, pristojnega za evro in socialni dialog Valdisa Dombrovskisa. Komisar, ki se v Sloveniji mudi z namenom predstavitve priporočil Evropske komisije za Slovenijo v okviru t.i. evropskega semestra, je pozdravil napredek slovenskega gospodarstva, ki raste nad povprečjem v EU. Kot je dejal premier Cerar, Slovenija ta priporočila jemlje zelo resno. Posebej pomembno pri tem pa je, da se dana priporočila ujemajo  z vladnimi usmeritvami.

  več

 • Nagovor predsednika vlade. Foto: STA

  Premier Cerar na Forumu obrti in podjetništva

  05.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je nagovoril predstavnike malega gospodarstva, ki so na 13. forumu obrti in podjetništva vladi predstavili svoje zahteve. Med predlogi so izpostavili potrebo po znižanju stroškov dela in bolj fleksibilnem trgu dela, nasprotujejo pa davčnim blagajnam. Premier Miro Cerar se je v nagovoru zavezal, da bo njihovim zahtevam prisluhnil, opozoril pa je na dejavnike, ki so botrovali finančni krizi v minulih letih. Izpostavil je, da bi se pri iskanju rešitev za izhod iz krize in za dolgoročen obstanek na pravi poti morali zavedati, da morata biti sistem oz. zakonodaja na eni ter človeški element na drugi strani neločljivo povezana.

 • Premier Cerar na odprtju predora Markovec. Foto: STA

  05.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je slavnostno za promet odprl predor Markovec. Označil ga je za pomembno infrastrukturno pridobitev tako za lokalno okolje kot tudi za celotno državo. Ob tem je predsednik vlade izpostavil, da je izgradnja trajala predolgo, zato bo vlada predlagala spremembe zakonodaje, da se takšne zgodbe ne bi več ponavljale. Vlada bo pa bo tudi pospešeno nadaljevala aktivnosti izgradnje obalne hitre ceste, da bodo dokončno odpravljene prometne težave na obali, s čimer se bo dvignila kakovost bivanja lokalnih prebivalcev.

  več

 • Nagovor predsednika vlade na poslovnem srečanju Summit100. Foto: STA

  03.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je na srečanju Summit 100 v Portorožu nagovoril poslovne voditelje. Ob tem je poudaril, da je Summit 100 močna povezovalna sila za bodoče gospodarsko povezovanje Jugovzhodne Evrope. Prihodnji razvoj regije je izjemno pomemben za Slovenijo in slovensko poslovno skupnost, saj je večina slovenskih neposrednih investicij je v državah Jugovzhodne Evrope, je povedal premier. »Naša mala in srednja podjetja krepijo dejavnosti v regiji, kjer so velika slovenska podjetja dobro prisotna,« je spomnil.

  več

 • Vlada se je najprej sestala na delovnem posvetu. Foto: STA

  02.06.2015 -

  Vlada se je danes mudila na obisku v Primorsko-notranjski regiji. Premier Cerar je po vladnem delovnem posvetu izpostavil, da je bistvo obiska pokazati, da je vladi mar za lokalno okolje v Sloveniji. Za področje Primorsko-notranjske regije vlada še posebej vidi izzive na področju gozdno-lesarske industrije in bo kmalu naredila tudi konkretnejše korake pri spodbujanju učinkovitejšega upravljanja z gozdovi v korist države in ljudi. Premier Cerar je tudi izpostavil, da bo vlada več kot pol milijona evrov investirala v sanacijo ceste med Rakekom in Logatcem.

  več

 • Srečanje premiera Cerarja s papežem Frančiškom v Vatikanu. Foto: STA

  29.05.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je v Vatikanu srečal s papežem Frančiškom. Govorila sta o odnosih med Republiko Slovenijo in Svetim sedežem, največji del pogovorov pa sta namenila izmenjavi stališč do perečih razmer v svetu s poudarkom na kriznih žariščih na Bližnjem vzhodu in v Severni Afriki, ki odpirajo predvsem številna težka humanitarna vprašanja, vključno z migracijami. Premier Cerar se je sestal tudi z vatikanskim državnim tajnikom Pietrom Parolinom, s katerim sta izmenjala podrobnejša stališča do razmer in možnosti delovanja na Zahodnem Balkanu in v Ukrajini, posvetila pa sta se tudi nekaterim bilateralnim temam.

  več

 • Premier Cerar na odprtju razstave. Foto: STA

  25.05.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je v Cankarjevem domu v Ljubljani odprl razstavo Čar lesa 2015, ki jo organizirata Svet za les in Oddelek za lesarstvo Biotehniške fakultete. Kot je v svojem nagovoru poudaril premier, predstavljajo prostrani gozdovi, ki pokrivajo več kot 60 odstotkov ozemlja naše države, enormni potencial države za usmeritev v energetsko varčno in okolju prijazno lesno industrijo. »Ljudje moramo ponovno spoznati in se zavedati vseh prednosti rabe lesa. Eden od namenov razstave Čar lesa je prav osveščanje potrošnikov, da bi se bolj množično odločali za lesno gradnjo in izdelke iz lesa,« je dejal premier.

  več

 • Premier Miro Cerar in latvijski predsednik Andris Bērziņš. Foto: EU2015.LV

  22.05.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil Vrha Vzhodnega partnerstva v Rigi, kjer so se voditelji EU v formatu Evropskega sveta sestali s predstavniki šestih držav Vzhodnega partnerstva, to so Armenija, Azerbajdžan, Belorusija, Gruzija, Moldavija in Ukrajina. Na Vrhu so govorili o nadaljnjem sodelovanju med EU in državami Vzhodnega partnerstva. EU z današnjim Vrhom izkazuje nadaljnjo zavezanost podpori partnerskim državam pri njihovem izvajanju reform, je ocenil premier Cerar, ki se je ob robu srečanja ločeno sestal tudi s predsednikom Ukrajine ter predsednikom vlade Gruzije.

  več

 • Srečanje premiera Cerarja in ministra Gašperšiča s predstavniki obalnih občin. Foto: STA

  20.05.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes v Piranu skupaj z ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem sestal s predstavniki občin Koper, Piran in Izola, kjer je prisluhnil njihovim predlogom za prometno ureditev na obalni cesti po odprtju predora Markovec. Sogovorniki so se strinjali, da so opravili konstruktiven pogovor ter da si bodo prizadevali za rešitev, ki bo v korist vseh.

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar v državnem zboru. Foto: STA

  Premier Cerar v DZ odgovarjal na poslanska vprašanja

  18.05.2015 -

  Premier Miro Cerar in ministri so danes v državnem zboru odgovarjali na poslanska vprašanja. Premier Cerar je odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev o dostojnem pokopu žrtev revolucije med in po 2. svetovni vojni, o novi evropski migracijski strategiji, ter reševanju krize z begunci, ki umirajo v Sredozemlju, o dosedanjih reformah vlade ter o tem, kako na ekonomski položaj države vpliva delovanje sedanje vlade.


Časovno obdobje

Potrdi