Skoči na vsebino »

Novice

 • Srečanje premiera Cerarja in ministra Gašperšiča s predstavniki obalnih občin. Foto: STA

  20.05.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes v Piranu skupaj z ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem sestal s predstavniki občin Koper, Piran in Izola, kjer je prisluhnil njihovim predlogom za prometno ureditev na obalni cesti po odprtju predora Markovec. Sogovorniki so se strinjali, da so opravili konstruktiven pogovor ter da si bodo prizadevali za rešitev, ki bo v korist vseh.

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar v državnem zboru. Foto: STA

  Premier Cerar v DZ odgovarjal na poslanska vprašanja

  18.05.2015 -

  Premier Miro Cerar in ministri so danes v državnem zboru odgovarjali na poslanska vprašanja. Premier Cerar je odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev o dostojnem pokopu žrtev revolucije med in po 2. svetovni vojni, o novi evropski migracijski strategiji, ter reševanju krize z begunci, ki umirajo v Sredozemlju, o dosedanjih reformah vlade ter o tem, kako na ekonomski položaj države vpliva delovanje sedanje vlade.

 • Parlament je potrdil novi ministrici, Majo Makovec Brenčič in Andrejo Katič. Foto: STA

  Novi ministrici v vladi Mira Cerarja

  13.05.2015 -

  Državni zbor je potrdil novi ministrici za izobraževanje, znanost in šport ter za obrambo, Majo Makovec Brenčič in Andrejo Katič. Ministrici sta se v nagovorih zahvalili za podporo; Brenčičeva je izrazila upanje, da bomo našli pravo mesto znanju, še posebej za mlade, in da bomo lahko gradili skupno družbo rasti in razvoja. Katičeva pa je izpostavila, da so na področju obrambe potrebne spremembe zakonodaje in priprava strateških dokumentov, zato se bo zavzela, da zanje dobi čim širšo politično in družbeno podporo.

 • Predsednik Turkmenistana in premier Cerar. Foto: STA

  13.05.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes sprejel predsednika Turkmenistana Gurbangulyja Berdimuhamedova, ki se v Sloveniji mudi na dvodnevnem uradnem obisku. Pri tem sta sogovornika potrdila zelo dober politični dialog med državama, v pogovorih pa sta se osredotočila na možnosti krepitve gospodarskega sodelovanja med državama, zlasti na področju izgradnje infrastrukture, energije ter kmetijstva.

  več

 • Predsednika vlad Kosova in Slovenije, Isa Mustafa in Miro Cerar. Foto: STA

  12.05.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je s predsednikom Vlade Republike Kosovo Iso Mustafo, ki je na vabilo slovenskega premierja prispel na dvodnevni uradni obisk v Slovenijo, zavzel za nadaljnjo krepitev sodelovanja med državama na številnih področjih, zlasti pa gospodarskem. Ob tem sta se strinjala, da imata Slovenija in Kosovo odlične odnose. Predsednik slovenske vlade je prav tako izpostavil, da ostaja Slovenija odločna podpornica samostojnega Kosova in njegovega vključevanja v evroatlantske ter druge mednarodne organizacije.

  več

 • Posvet o prekarnih oblikah dela. Foto: STA

  11.05.2015 -

  Predsednik Vlade RS Miro Cerar je nagovoril udeležence posveta o prekarnih oblikah na trgu dela, ki ga je organizirala vladna projektna skupina za prekarne zaposlitve na trgu dela. Na posvetu, ki je bil namenjen senzibilizaciji pristojnih ministrstev in javnosti o problematiki prekarnih zaposlitev v Sloveniji, je premier izpostavil, da ima atipične zaposlitve že okoli 40 odstotkov delovno aktivnega prebivalstva. Ob tem je dodal, da doba prekarnega dela predstavlja številne izzive, saj mnogo tako zaposlenih ne more več živeti od svojega zaslužka, zato se vlada zavzema za varno prožnost na trgu dela.

  več

 • Prihod premiera Mira Cerarja na državno proslavo. Foto: STA

  Premier Cerar na državni proslavi ob 70. obletnici konca II. svetovne vojne

  08.05.2015 -

  V ljubljanskih Križankah je potekala državna proslava ob 70. obletnici konca druge svetovne vojne. Slovesnosti se je udeležil tudi predsednik vlade Miro Cerar. Govornik na proslavi je bil predsednik državnega zbora Milan Brglez. Državna proslava pod naslovom Objemi me, svoboda je ponudila bogat in raznolik kulturni program, režirala ga je Katja Pegan.

 • Premier Cerar na obisku v Nacionalni agenciji Evropskega programa Erasmus+: Mladi v akciji. Foto: STA

  05.05.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes obiskal Movit, Nacionalno agencijo Evropskega programa Erasmus+: Mladi v akciji. Obisk je potekal v okviru aktivnosti Evropskega tedna mladih, katerega namen je postaviti mlade visoko na politično agendo in v središče pozornosti tako na evropski ravni kot tudi na nacionalnih in lokalnih ravneh. Predsednik vlade se je podrobneje seznanil z uspešnim izvajanjem evropskih programov na področju mladine v Sloveniji, pogovor pa je potekal tudi o izzivih mladinskega dela ter izzivih, s katerimi se v današnjem času srečujejo mladi.

  več

 • Generalni sekretar OECD Gurria in premier Cerar. Foto: Tamino Petelinšek/STA

  04.05.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je sprejel generalnega sekretarja Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) Angela Gurrio, ki je predstavil Ekonomski pregled za Slovenijo 2015. Pri tem je generalni sekretar OECD-ja Gurria ocenil, da je Slovenija v minulih letih naredila »impresiven napredek«, vendar je pred njo še veliko dela. Premier Cerar je pri tem z zadovoljstvom zaključil, da letošnji Ekonomski pregled za Slovenijo pravzaprav vsebuje priporočila, ki so v podporo usmeritvam in ukrepom, ki si jih je vlada že tako ali tako zadala in jih postopoma izvaja.

  več

 • Finski in slovenski predsednik vlade, Alexander Stubb in Miro Cerar. Foto: Evropski svet

  23.04.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil izrednega zasedanja Evropskega sveta, ki je bil sklican zaradi begunske krize v Sredozemlju, kjer je sporočil, da bo Slovenija izkazala solidarnost na vse možne načine. Kot je dejal, je tokratni evropski vrh naredil pomemben korak k zagotovitvi nadaljnje solidarnosti in ukrepov, ki bodo pomagali preprečiti nenadzorovan tok migracij ter kriminalno usmerjanje beguncev v Evropo in igranje s človeškimi usodami.

  več


Časovno obdobje

Potrdi