Skoči na vsebino »

Novice

 • Izjava premiera Cerarja o imenovanju novega arbitra. Foto: UKOM

  Slovenija bo v 15 dneh predlagala člana arbitražnega sodišča

  24.07.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je po današnjem sestanku s predstavniki parlamentarnih strank o imenovanju novega arbitra na arbitražnem sodišču, ki odloča o meji s Hrvaško, dejal, da so soglasno sklenili, da bo Slovenija v roku 15 dni predlagala novega člana arbitražnega sodišča. Vlada bo pripravila predlog postopka imenovanja in ga poslala v odbor DZ za zunanjo politiko.

 • Ministrica Kopač Mrak in premier Cerar ob slovesnem podpisu sporazuma. Foto: STA

  20.07.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar in ministrica za delo, družino, socialne zadeve  in enake možnosti Anja Kopač Mrak sta danes v ljubljanskih Križankah z več kot 50 predstavniki občin, javnih podjetij, bank, zavarovalnic in humanitarnih organizacij slovesno podpisala sporazum o sodelovanju pri pomoči najšibkejšim oz. pismo o nameri za pomoč prisilno izseljenim družinam. Premier je projekt ocenil kot zgleden primer sodelovanja države in širše družbe, četudi gre za manjši korak, ki pa skupaj z drugimi prispeva k ustvarjanju pogojev za dostojno življenje vsakega posameznika.

   

  Sporočilo za javnost MDDSZ 

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar v državnem zboru. Fotoarhiv UKOM

  Premier Cerar v DZ odgovarjal na poslanska vprašanja

  14.07.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes v državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja. Premier je odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev o davčnih spremembah in davčni reformi ter o pozitivnih kazalcih gospodarske rasti in ugodnejših makroekonomskih pogojih.

 • Generalni sekretar zveze Nato Stoltenberg in premier Cerar. Foto: STA

  13.07.2015 -

  Na uradnem obisku v Sloveniji se je danes na vabilo predsednika Vlade RS Mira Cerarja mudil generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg. Predsednik vlade in generalni sekretar severnoatlantskega zavezništva sta se v pogovorih osredotočila na naslednji vrh zveze Nato v Varšavi, kjer bo govora o nadaljnjem sodelovanju med zaveznicami. Del pogovora sta namenila tudi izpolnjevanju oziroma nadaljnjim zavezam Republike Slovenije do zveze Nato, pri čemer je slovenski premier povedal, da bo Slovenija v prihodnjih letih zajezila zmanjševanje svojega obrambnega proračuna in bo v skladu z zmožnostmi ta sredstva postopno povečevala.

  več

 • PV Cerar je na NK spregovoril o reševanju krize v Grčiji. Foto: STA

  PV Cerar v primeru nove pomoči za zmanjšanje izpostavljenosti do Grčije

  13.07.2015 -

  V primeru, da bo Evropa Grčiji namenila že tretji program finančne pomoči, želi Slovenija zmanjšati svojo izpostavljenost do te države je na vrhu evroskupine izrecno zahteval premier Miro Cerar. Sicer pa bo najpomembnejše, da bo grška vlada z dejanji v prihodnjih dneh dokazala, da je vredna zaupanja, je dodal premier. Slovenija se je vseskozi zavzemala, da Grčija ostane članica evroskupine in da Evropa izkaže solidarnost z grškimi državljani ter pomaga ljudem v stiski. V zameno pa mora grška vlada izkazati pripravljenost na resne strukturne reforme, je še poudaril Cerar.

 • Premier Miro Cerar v Državnem zboru. Foto: arhiv UKOM

  Državni zbor sprejel zakon o fiskalnem pravilu

  11.07.2015 -

  DZ je danes z 62 glasovi za in sedmimi proti sprejel zakon o fiskalnem pravilu, ki določa, da srednjeročno in dolgoročno porabimo toliko, kolikor zberemo z javnimi dajatvami. Premier Miro Cerar je sprejetje zakona pozdravil z besedami, da je DZ je sprejel zelo pomemben zakon. "Sprejeti smo ga morali zato, da izkažemo resno zavezo, da želimo biti dober gospodar javnega premoženja," je povedal in dodal, da je to pomembno znamenje tudi za tujino. Cerar je zadovoljen, da so se danes odločili za nadaljevanje poti finančne konsolidacije, kar je eden pomembnih mejnikov v delu vlade.

 • Predsednik Vlade RS Miro Cerar in francoski predsednik Francois Hollande. Foto: STA

  08.07.2015 -

  Premier Miro Cerar se je v Parizu sestal s predsednikom Francoske republike Francoisom Hollandom, s katerim sta potrdila zelo dobre odnose med državama ter se zavzela za nadaljnjo poglobitev sodelovanja. Osrednji del pogovorov sta namenila nekaterim najbolj perečim mednarodnim temam, med katerimi je prevladovalo grško vprašanje. Strinjala sta se, da je v luči napovedanega nedeljskega srečanja evropskih voditeljev v Bruslju, kjer pričakujeta podroben, konkreten in celovit grški predlog načrta iz dolžniške krize, "plan A" cilj, četudi je treba imeti pripravljen "plan B". Premier Cerar je pred tem obiskal tudi francosko Narodno skupščino  ter nagovoril Svet OECD .

  več

 • Predsednik vlade na seji Sveta Vlade RS za mladino. FOTO: STA

  06.07.2015 -

  Predsednik Vlade RS Miro Cerar se je danes udeležil druge seje Sveta Vlade Republike Slovenije za mladino. Na seji sveta, ki mu sicer predseduje ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, je premier poudaril, da so mladi pomemben partner vlade, zato bodo njihovim potrebam prisluhnili. Premier je v svojem nagovoru izpostavil velik pomen medgeneracijskega in medresorskega sodelovanja, ki vodita do boljše prihodnosti.

  več

 • Premier Cerar na ustanovni seji strateške skupine predstavnikov podjetij v tuji lasti. Foto: STA

  06.07.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil ustanovne seje strateške skupine predstavnikov podjetij v tuji lasti na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS). Ob tem je dejal, da želi vlada Slovenijo umestiti na zemljevid privlačnih lokacij za investicije, zaradi česar si tudi prizadeva izboljšati slovensko poslovno okolje. Podjetniki so premierja opozorili tudi na nekatere težave, kot so določeni aspekti davčne politike in sodni postopkov.

  več

 • Novinarska konferenca o dogajanju, povezanim z Grčijo. Foto: arhiv UKOM

  06.07.2015 -

  Republika Slovenija spoštuje izid nedeljskega grškega referenduma glede reševanja grškega dolžniškega vprašanja. Ob tem slovenska vlada še naprej ostaja solidarna z grškim prebivalstvom, ki mu pomaga v okviru svojih zmožnosti ter obstoječih pravil in mehanizmov, je v odzivu na grški referendum izpostavil predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar. Predsednik vlade se bo jutri, 7. julija 2015, udeležil vrha evro skupine v Bruslju, kjer pričakuje nov predlog grške vlade, ki bo sprejemljiv za Grčijo in ostalo Evropsko unijo ter bo temeljil na prepričljivem načrtu strukturnih reform v Grčiji.

  več


Časovno obdobje

Potrdi