Skoči na vsebino »

Novice

 • Evropski voditelji na neformalnem zasedanju Evropskega sveta. Foto: STA

  12.02.2015 -

  Evropski voditelji so na februarskem neformalnem Evropskem svetu, ki se ga je v četrtek v Bruslju udeležil tudi slovenski premier Miro Cerar, preučili razmere na kriznem žarišču v Ukrajini, del zasedanja pa so namenili reševanju grške dolžniške politike. Srečanje je bilo posvečeno tudi protiterorističnim ukrepom. Evropski voditelji so s previdnim optimizmom pozdravili mirovni dogovor iz Minska, v primeru Grčije pa je prišlo do premika.

  več

 • Premier Cerar z luksemburškim kolegom Bettelom. Vir: KPV

  11.02.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes v Luksemburgu na delovnem obisku sestal z luksemburškim premierjem Xavierjem Bettelom. Slovenski in luksemburški premier sta se glede dvostranskih odnosov strinjala z oceno, da obstaja še nekaj možnosti za izboljšanje gospodarskega sodelovanja. Obenem sta se seznanila tudi z ukrepi obeh držav za strukturne reforme, izboljšanje gospodarske rasti in zmanjšanje brezposelnosti. Pred vrhom evropskih voditeljev sta govorila tudi o vrsti perečih temah EU.

  več

 • Podpis socialnega sporazuma 2015-2016. Foto: STA

  05.02.2015 -

  Socialni partnerji so pod vodstvom ministrice Anje Kopač Mrak podpisali socialni sporazum za obdobje 2015 - 2016. Ministrica Kopač Mrak se je zahvalila predsedniku vlade Miru Cerarju za zaupanje, socialnim partnerjem pa za strpen dialog ter veliko mero odgovornosti in skrbi za našo skupno prihodnost. S sporazumom so se delodajalci, sindikati in vlada zavezali, da bodo storili vse za boljše življenje naših državljanov in državljank, njihovo socialno in ekonomsko varnost.

  več

 • Premier Cerar na obisku pri estonskem predsedniku vlade. Vir: KPV

  03.02.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je v okviru delovnega obiska v estonskem Talinu sestal s predsednikom vlade Estonije Taavijem Rőivasom, s katerim sta potrdila odlične bilateralne odnose ter se strinjala z oceno, da bi veljalo bistveno bolje izkoristiti možnosti gospodarskega sodelovanja, tako na področju trgovinske izmenjave kot na ravni investicij. Posebej sta se zavzela za sklenitev železniške povezave med severnim Jadranom in Baltikom. Del pogovorov je bil namenjen tudi izkušnjam Estonije z e-upravljanjem.

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar v državnem zboru. Foto: STA

  Premier Cerar odgovarjal na poslanska vprašanja

  26.01.2015 -

  Postopek privatizacije 15 podjetij s seznama za prodajo se mora nadaljevati, je danes v DZ v odgovoru na vprašanja poslancev poudaril premier Cerar in dodal, da pa nikakor ne smemo popustiti, da bi prodaje potekale brezglavo in brez zelo jasnih kriterijev. Med drugim je predsednik vlade še izpostavil tudi nedavni dvig bonitetne ocene za Slovenijo, ki po njegovem uvršča našo državo med investicijsko zanimive države. Vlada bo spodbujala trenutne trende gospodarske rasti in zaposlenosti, z izboljšanjem poslovnega okolja pa želi privabiti več tujih investicij, je še dejal premier Miro Cerar.

 • Predsednik vlade je po posvetu dal izjavo za medije. Foto: STA

  Vlada na delovnem posvetu o prioritetah dela v letošnjem letu

  21.01.2015 -

  Člani vlade so danes nadaljevali delovni posvet, na katerem so obravnavali prioritete dela v letošnjem letu po posameznih resorjih. Kot je dejal predsednik vlade Miro Cerar, so vodilo pri iskanju najbolj pomembnih nalog rast bruto domačega proizvoda in zaposlenosti, pa tudi skrb za socialno problematiko in ključne strukturne reforme. Vlada bo prednostne naloge predstavila predvidoma prihodnji teden po potrjenem rebalansu proračuna.

 • Posvet o spodbujanju razvoja socialnega podjetništva. Foto: STA

  14.01.2015 -

  Vlada Republike Slovenije je začela realizacijo prvega od desetih zastavljenih strateških projektov – projekt spodbujanja razvoja socialnega podjetništva, zadružništva, kreativnih industrij in ekonomske demokracije. Posvet je vodil državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade Tadej Slapnik, udeležence je nagovoril tudi premier dr. Miro Cerar.

  več

 • Premier Cerar in minister Erjavec na solidarnostnem shodu v Parizu. Vir: MZZ

  11.01.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes udeležil solidarnostnega shoda za enotnost v Parizu, ki so se ga v podporo Franciji in francoskemu ljudstvu po tragedijah, ki so pretresle Francijo z napadom na satirično revijo Charlie Hebdo, udeležili številni predstavniki evropskih in drugih držav. Predsednika vlade je v Parizu spremljal zunanji minister Karl Erjavec.

  več

 • 19. posvet slovenske diplomacije. Foto: STA, vir: MZZ

  05.01.2015 -

  Na Brdu pri Kranju se je začel letošnji tridnevni posvet slovenske diplomacije. Premier Miro Cerar  je v svojem uvodnem nagovoru kot ključno za ugled diplomacije, predvsem pa države, izpostavil pomen verodostojnosti Slovenije. Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec pa je poudaril, da slovenska diplomacija, kljub velikim materialno-finančnim omejitvam, deluje dobro in se uspešno odziva na vse ključne vsebinske izzive. To se je še posebej odrazilo v letu 2014, ki je bilo na področju mednarodnih odnosov zahtevno ter polno novih in tudi nepričakovanih izzivov.

  več

 • Govor predsednika vlade na proslavi. Foto: STA

  23.12.2014 -

  Osrednja državna počastitev ob dnevu samostojnosti in enotnosti je potekala v Cankarjevem domu. Umetniški program proslave z naslovom Govorijo državljani je zasnovala Univerza v Ljubljani, na čelu z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, Akademijo za glasbo, Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo ter Filozofsko fakulteto. Slavnostni govornik, predsednik vlade Miro Cerar, je dejal, da državo imamo, a nas je kriza opozorila, da si jo moramo še enkrat zaslužiti in to predvsem z gradnjo spoštljivejših in konstruktivnejših medsebojnih odnosov.

  več


Časovno obdobje

Potrdi