Skoči na vsebino »

Novice

 • Predsednik vlade Miro Cerar s predstavniki Slovencev po svetu. Foto: STA

  04.07.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je na ptujskem gradu vodil sejo Sveta Vlade RS za Slovence po svetu. Prisotne je spomnil, da tako kot vlada in prebivalci Slovenije tudi vsak rojak s svojim delovanjem prispeva k ugledu Slovenije v svetu, ki ga je treba znova okrepiti in skrbno ter premišljeno negovati. Ob tem je napovedal, da bo vlada začela s prenovo dosedanje strategije sodelovanja s Slovenci izven njenih meja. Pri tem si bodo po besedah ministra Žmavca predstavniki vlade v prihodnje prizadevali skupaj z rojaki izven meja še bolj povezano iskati rešitve za odprta vprašanja, s katerimi se sooča skupaj sicer okoli pol milijona Slovencev izven meja.

  več

 • Novinarska konferenca o dogajanju, povezanim z Grčijo. Foto: STA

  01.07.2015 -

  »Čeprav je bila napoved referenduma in s tem enostranska prekinitev pogajanj s strani grške vlade, presenetljiva, se je Slovenija že nekaj časa pripravljala na različne možne razplete grške krize,« je na današnji novinarski konferenci dejal predsednik vlade Miro Cerar in dodal, da Slovenija spoštuje pravico do referenduma in bo počakala na njegov izid. Naša država želi pomagati Grčiji in njenim državljanom, ne more pa pristati na manevre, s katerimi se grška vlada izogiba reformnim naporom.

  več

 • Predaja letnega poročila varuha človekovih pravic. Foto: STA

  30.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes sprejel varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer, ki mu je predala Letno poročilo Varuha človekovih pravic za leto 2014. V njem je varuhinja predstavila pereče problematike na področju svojega dela in priporočila za izboljšave. Predsednik vlade je izpostavil pomembnost vsebine in zavezanost vlade, da poročilo temeljito obravnava.

  več

 • Premier Cerar s komisarko Jourovo. Foto: STA

  29.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes v Ljubljani sprejel Evropsko komisarko za pravosodje, potrošnike in enakost spolov Vero Jourovo. Večina pogovora, ki mu je prisostvoval tudi pravosodni minister Goran Klemenčič, je bila namenjena razmeram v slovenskem pravosodju. Kot je dejala komisarka Jourova, gredo napori, ki jih na področja pravosodja načrtuje naša država, v dobro smer.

  več

 • Premier Cerar na zasedanju evropskih voditeljev. Foto: STA

  26.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil dvodnevnega zasedanja Evropskega sveta, kjer so voditelji EU po zahtevni razpravi dosegli dogovor o prostovoljni solidarnosti pri sprejemanju beguncev v prihodnjih dveh letih. Podrobnosti dogovora bodo opredeljene predvidoma do konca julija. Voditelji EU so se uvodoma seznanili s potekom zadnjega izrednega zasedanja finančnih ministrov glede grškega vprašanja, ki se bo sicer moral sestati še enkrat to soboto. Evropski voditelji so se seznanili tudi z britanskimi predlogi glede reforme EU ter potrdili strategijo digitalnega notranjega trga.

  več

 • Prihod predsednika vlade na državno proslavo. Foto: STA

  Premier Cerar na počastitvi dneva državnosti

  24.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je na predvečer državnega praznika udeležil osrednje državne počastitve dneva državnosti na Kongresnem trgu v Ljubljani. Govoru predsednika republike je sledil umetniški del državne slovesnosti, na proslavi pa so sodelovali tudi zastavonoše, praporščaki in nosilci bojnih zastav Slovenske vojske, Slovenske policije ter veteranskih in domoljubnih društev ter Garda Slovenske vojske. Premier Cerar se je pred proslavo udeležil tudi slavnostne seje v državnem zboru, sprejema svojcev padlih in ranjenih v vojni za Slovenijo ter maše za domovino v stolni cerkvi v Ljubljani.

 • Premier Cerar na slovesnosti ob odprtju postavitvenega prostora Spomenika vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam. Foto: STA

  Premier Cerar na slovesnosti ob odprtju postavitvenega prostora Spomenika vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam

  24.06.2015 -

  Premier Cerar se je udeležil slovesnosti ob odprtju postavitvenega prostora Spomenika vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam na območju Republike Slovenije. Ob tem je predsednik vlade poudaril, da verjame, da je to korak k temu, da bomo znali s še bolj pietetnim in spoštljivim odnosom pogledati nazaj v zgodovino in se iz nje učiti. Slovesnosti so se udeležili tudi predsednik DZ Milan Brglez, predsednik državnega sveta Mitja Bervar, ljubljanski župan Zoran Janković, varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer in predsednik republike Borut Pahor, ki je bil tudi slavnostni govornik.

 • Predsednik vlade dr. Cerar na izrednem zasedanju Evropskega sveta. Foto: STA

  23.06.2015 -

  Premier Miro Cerar se je udeležil izrednega vrha evro območja, kjer so se evropski voditelji strinjali, da so novi grški predlogi za dogovor o reformah v zameno za nadaljnjo finančno pomoč Grčiji dobra podlaga za nadaljevanje pogajanj. Strinjali so se, da bo ključnih naslednjih 48 ur pogajanj institucij posojilodajalcev z grškimi predstavniki. Slovensko stališče je bilo, da morajo načela in pravila v območju evra veljati za vse enako, je povedal Cerar ter izrazil razumevanje za grške težave. Dodal je, da Slovenija ne more biti popustljiva, ko gre za uveljavljanje in izvajanje strukturnih ukrepov, ki se pričakujejo od Grčije.

  več

 • Premier Cerar nagovoril vojake na misijah. Foto: STA

  23.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je obiskal Ministrstvo za obrambo in ob prihajajočem dnevu državnosti prek videokonference že tradicionalno nagovoril pripadnike in pripadnice Slovenske vojske, ki svoje dolžnosti opravljajo v mednarodnih operacijah in misijah. Pripadnike Slovenske vojske na dolžnostih na Kosovu, v Bosni in Hercegovini ter v Afganistanu sta pozdravila tudi ministrica za obrambo Andreja Katič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Andrej Osterman.

  več

 • Premier Cerar si je ogledal slovenski paviljon na Expu 2015 v Milanu. Foto: STA

  19.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je v spremstvu gospe Vesne Arnšek in ministra Počivalška udeležil nacionalnega dne Slovenije na svetovni razstavi Expo 2015 v Milanu. Premier je nacionalni dan Slovenije na Expu, ki se je začel s slovensko in italijansko himno ter dvigom zastav obeh držav, otvoril s sporočilom, da želi Slovenija s svojo prisotnostjo ter ambicioznim in drznim konceptom nastopa na Expu predstaviti svojo zgodbo ljubezni do narave in s tem naravne predispozicije do upoštevanja načel trajnostnega razvoja.

  več


Časovno obdobje

Potrdi