Skoči na vsebino »

Novice

 • Predsednik vlade Miro Cerar v DZ. Foto: STA

  Premier Cerar odgovarjal na poslanska vprašanja

  02.03.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je v državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja, in sicer o ukrepih in projektih za nadaljnje gospodarsko okrevanje Slovenije, o izgradnji drugega tira ter privatizaciji Luke Koper in Slovenskih železnic, o integriteti javnih funkcionarjev in o preprečitvi političnega kadrovanja v Slovenskem državnem holdingu.

 • Predsednik vlade Miro Cerar na novinarski konferenci po seji vlade. Foto: STA

  26.02.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je na novinarski konferenci po današnji seji vlade povedal, da je vlada od guvernerja BS prejela odgovore na nadaljnja vprašanja v zvezi z dokapitalizacijo bank ter guvernerjeva zagotovila, da so bili izvedeni postopki zakoniti in ustrezni. Na podlagi vseh znanih dejstev, dostopnih informacij in pojasnil, je vlada danes ocenila, da ni razlogov, da ne bi še naprej zaupala v Banko Slovenije. Vlada je sprejela tudi predlog zakona o investicijskih skladih in družbah za upravljanje ter izdala Uredbo o določitvi indeksov vrednosti nepremičnin na dan 31. 3. 2014.

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar predstavil predlog rebalansa letošnjega proračuna. Foto: STA

  DZ sprejel rebalans letošnjega državnega proračuna

  20.02.2015 -

  DZ je z glasovi vseh treh koalicijskih partneric sprejel rebalans letošnjega državnega proračuna. Kot sta ob včerajšnji predstavitvi dejala predsednik vlade Miro Cerar in finančni minister Dušan Mramor, vlada z rebalansom sledi dvema ključnima ciljema, in sicer spodbujanju gospodarske rasti ter povečevanju zaposlenosti. Tako je rebalans izrazito investicijsko usmerjen, saj se sredstva za investicije v povprečju povečujejo za 30 odstotkov, kar naj bi ugodno vplivalo na gospodarsko rast.

 • Srbski in slovenski premier, Aleksandar Vučić in Miro Cerar. Foto STA

  20.02.2015 -

  Na povabilo predsednika vlade Mira Cerarja je na uradni obisk v Slovenijo prispel predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić s številčno delegacijo ministrov. Premiera Slovenije in Srbije sta v pogovorih potrdila odlične odnose med državama na vseh področjih, ki se ves čas krepijo. Ob tem je premier Cerar zagotovil nadaljnjo odločno podporo slovenske vlade Srbiji na njeni poti v EU. Obenem je na Brdu pri Kranju potekalo skupno zasedanje vlad Republike Slovenije in Republike Srbije, kjer so ministri in ministrice potrdili pripravljenost za nadaljnjo nadgradnjo bilateralnih odnosov na vseh področjih in zadevah skupnega interesa, kar so potrdili tudi v skupni izjavi.

  več

 • Evropski voditelji na neformalnem zasedanju Evropskega sveta. Foto: STA

  12.02.2015 -

  Evropski voditelji so na februarskem neformalnem Evropskem svetu, ki se ga je v četrtek v Bruslju udeležil tudi slovenski premier Miro Cerar, preučili razmere na kriznem žarišču v Ukrajini, del zasedanja pa so namenili reševanju grške dolžniške politike. Srečanje je bilo posvečeno tudi protiterorističnim ukrepom. Evropski voditelji so s previdnim optimizmom pozdravili mirovni dogovor iz Minska, v primeru Grčije pa je prišlo do premika.

  več

 • Premier Cerar z luksemburškim kolegom Bettelom. Vir: KPV

  11.02.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes v Luksemburgu na delovnem obisku sestal z luksemburškim premierjem Xavierjem Bettelom. Slovenski in luksemburški premier sta se glede dvostranskih odnosov strinjala z oceno, da obstaja še nekaj možnosti za izboljšanje gospodarskega sodelovanja. Obenem sta se seznanila tudi z ukrepi obeh držav za strukturne reforme, izboljšanje gospodarske rasti in zmanjšanje brezposelnosti. Pred vrhom evropskih voditeljev sta govorila tudi o vrsti perečih temah EU.

  več

 • Podpis socialnega sporazuma 2015-2016. Foto: STA

  05.02.2015 -

  Socialni partnerji so pod vodstvom ministrice Anje Kopač Mrak podpisali socialni sporazum za obdobje 2015 - 2016. Ministrica Kopač Mrak se je zahvalila predsedniku vlade Miru Cerarju za zaupanje, socialnim partnerjem pa za strpen dialog ter veliko mero odgovornosti in skrbi za našo skupno prihodnost. S sporazumom so se delodajalci, sindikati in vlada zavezali, da bodo storili vse za boljše življenje naših državljanov in državljank, njihovo socialno in ekonomsko varnost.

  več

 • Premier Cerar na obisku pri estonskem predsedniku vlade. Vir: KPV

  03.02.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je v okviru delovnega obiska v estonskem Talinu sestal s predsednikom vlade Estonije Taavijem Rőivasom, s katerim sta potrdila odlične bilateralne odnose ter se strinjala z oceno, da bi veljalo bistveno bolje izkoristiti možnosti gospodarskega sodelovanja, tako na področju trgovinske izmenjave kot na ravni investicij. Posebej sta se zavzela za sklenitev železniške povezave med severnim Jadranom in Baltikom. Del pogovorov je bil namenjen tudi izkušnjam Estonije z e-upravljanjem.

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar v državnem zboru. Foto: STA

  Premier Cerar odgovarjal na poslanska vprašanja

  26.01.2015 -

  Postopek privatizacije 15 podjetij s seznama za prodajo se mora nadaljevati, je danes v DZ v odgovoru na vprašanja poslancev poudaril premier Cerar in dodal, da pa nikakor ne smemo popustiti, da bi prodaje potekale brezglavo in brez zelo jasnih kriterijev. Med drugim je predsednik vlade še izpostavil tudi nedavni dvig bonitetne ocene za Slovenijo, ki po njegovem uvršča našo državo med investicijsko zanimive države. Vlada bo spodbujala trenutne trende gospodarske rasti in zaposlenosti, z izboljšanjem poslovnega okolja pa želi privabiti več tujih investicij, je še dejal premier Miro Cerar.

 • Predsednik vlade je po posvetu dal izjavo za medije. Foto: STA

  Vlada na delovnem posvetu o prioritetah dela v letošnjem letu

  21.01.2015 -

  Člani vlade so danes nadaljevali delovni posvet, na katerem so obravnavali prioritete dela v letošnjem letu po posameznih resorjih. Kot je dejal predsednik vlade Miro Cerar, so vodilo pri iskanju najbolj pomembnih nalog rast bruto domačega proizvoda in zaposlenosti, pa tudi skrb za socialno problematiko in ključne strukturne reforme. Vlada bo prednostne naloge predstavila predvidoma prihodnji teden po potrjenem rebalansu proračuna.


Časovno obdobje

Potrdi