Skoči na vsebino »

Novice

 • Vietnamski minister Vu Huy Hoang in premier Cerar. Foto: STA

  16.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je sprejel ministra za industrijo in trgovino Socialistične republike Vietnam Vu Huy Hoanga, ki se je pred tem ločeno sestal z ministroma za gospodarstvo oz. zunanje zadeve. Slovenski premier in vietnamski minister sta potrdila zelo dobre in prijateljske odnose med državama ter izrazila iskrene namene za okrepitev sodelovanja tudi na gospodarskem ter kulturnem področju. Kot je dejal vietnamski minister, je z delegacijo v Sloveniji videl veliko priložnosti za poglobitev doslej bolj skromnega gospodarskega sodelovanja. Pri tem je izpostavil obisk v Luki Koper, ki bi lahko po njegovih besedah za Vietnam predstavljala vrata v Evropsko unijo.

  več

 • Premier Cerar na konferenci o pripravi strategije pametne specializacije. Foto: STA

  15.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes nagovoril udeleženke in udeležence konference »Z vami do strategije pametne specializacije«, namenjene srečanju ključnih gospodarskih in znanstvenoraziskovalnih akterjev Slovenije v procesu podjetniškega odkrivanja za izostritev ključnih razvojnih prioritet Slovenije. Večja povezanost družbe danes je nujna, zato je aktivna udeležba v procesu nastajanja strategije pametne specializacije vzpodbudna, da bo Slovenija vendarle lahko oblikovala vizijo o svoji prihodnosti, je poudaril premier Cerar.

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar v državnem zboru. Foto: STA

  Premier Cerar v DZ odgovarjal na poslanska vprašanja

  15.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar in ministri so danes v državnem zboru odgovarjali na poslanska vprašanja. Premier je odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev o prodaji Telekoma, sistemskih preiskavah projektov državnega pomena, delovanju DUTB in zapisu pravice do pitne vode v ustavo.

 • Predsednik Vlade RS Miro Cerar in ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Foto: STA

  13.06.2015 -

  Predsednik Vlade RS Miro Cerar je ob predstavitvi predloga resolucije o nacionalnem planu zdravstvenega varstva 2015-2025 poudaril, da bo treba brez revolucije, a tudi z določenimi radikalnejšimi posegi v praksi zagotoviti pregleden in učinkovit zdravstveni sistem. Kot je še povedal, se bo identificirane probleme reševalo postopoma in premišljeno, saj je zdravstvo občutljivo področje, ki ga je treba urejati z družbenim konsenzom. Ob tem je pozval k prehodu od besed k dejanjem ter izrazil podporo ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc.

  več

 • Vrh EU - Skupnost latinskoameriških in karibskih držav (CELAC), Foto: Evropski svet

  11.06.2015 -

  Predsednik Vlade RS Miro Cerar se je v četrtek v Bruslju udeležil Vrha EU-CELAC. Osrednji namen srečanja je bil oživitev odnosov med regijama s posodobitvijo področij sodelovanja, razprava pa je bila namenjena tudi identifikaciji skupne stične točke glede globalnih vprašanj. Premier Cerar se je v svojem govoru osredotočil na tri široke skupne izzive obeh regij: varnost, organiziran kriminal in podnebne spremembe. Izpostavil je problematiko novih oblik terorizma in ekstremizma ter pozval k preprečevanju razlogov in povodov zanje z reševanjem težkih socialnih in ekonomskih razmer v posameznih državah. 

  več

 • Premier Cerar s podpredsednikom Evropske komisije Valdisom Dombrovskisom. Foto: STA

  05.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je sprejel podpredsednika Evropske komisije in komisarja, pristojnega za evro in socialni dialog Valdisa Dombrovskisa. Komisar, ki se v Sloveniji mudi z namenom predstavitve priporočil Evropske komisije za Slovenijo v okviru t.i. evropskega semestra, je pozdravil napredek slovenskega gospodarstva, ki raste nad povprečjem v EU. Kot je dejal premier Cerar, Slovenija ta priporočila jemlje zelo resno. Posebej pomembno pri tem pa je, da se dana priporočila ujemajo  z vladnimi usmeritvami.

  več

 • Nagovor predsednika vlade. Foto: STA

  Premier Cerar na Forumu obrti in podjetništva

  05.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je nagovoril predstavnike malega gospodarstva, ki so na 13. forumu obrti in podjetništva vladi predstavili svoje zahteve. Med predlogi so izpostavili potrebo po znižanju stroškov dela in bolj fleksibilnem trgu dela, nasprotujejo pa davčnim blagajnam. Premier Miro Cerar se je v nagovoru zavezal, da bo njihovim zahtevam prisluhnil, opozoril pa je na dejavnike, ki so botrovali finančni krizi v minulih letih. Izpostavil je, da bi se pri iskanju rešitev za izhod iz krize in za dolgoročen obstanek na pravi poti morali zavedati, da morata biti sistem oz. zakonodaja na eni ter človeški element na drugi strani neločljivo povezana.

 • Premier Cerar na odprtju predora Markovec. Foto: STA

  05.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je slavnostno za promet odprl predor Markovec. Označil ga je za pomembno infrastrukturno pridobitev tako za lokalno okolje kot tudi za celotno državo. Ob tem je predsednik vlade izpostavil, da je izgradnja trajala predolgo, zato bo vlada predlagala spremembe zakonodaje, da se takšne zgodbe ne bi več ponavljale. Vlada bo pa bo tudi pospešeno nadaljevala aktivnosti izgradnje obalne hitre ceste, da bodo dokončno odpravljene prometne težave na obali, s čimer se bo dvignila kakovost bivanja lokalnih prebivalcev.

  več

 • Nagovor predsednika vlade na poslovnem srečanju Summit100. Foto: STA

  03.06.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je na srečanju Summit 100 v Portorožu nagovoril poslovne voditelje. Ob tem je poudaril, da je Summit 100 močna povezovalna sila za bodoče gospodarsko povezovanje Jugovzhodne Evrope. Prihodnji razvoj regije je izjemno pomemben za Slovenijo in slovensko poslovno skupnost, saj je večina slovenskih neposrednih investicij je v državah Jugovzhodne Evrope, je povedal premier. »Naša mala in srednja podjetja krepijo dejavnosti v regiji, kjer so velika slovenska podjetja dobro prisotna,« je spomnil.

  več

 • Vlada se je najprej sestala na delovnem posvetu. Foto: STA

  02.06.2015 -

  Vlada se je danes mudila na obisku v Primorsko-notranjski regiji. Premier Cerar je po vladnem delovnem posvetu izpostavil, da je bistvo obiska pokazati, da je vladi mar za lokalno okolje v Sloveniji. Za področje Primorsko-notranjske regije vlada še posebej vidi izzive na področju gozdno-lesarske industrije in bo kmalu naredila tudi konkretnejše korake pri spodbujanju učinkovitejšega upravljanja z gozdovi v korist države in ljudi. Premier Cerar je tudi izpostavil, da bo vlada več kot pol milijona evrov investirala v sanacijo ceste med Rakekom in Logatcem.

  več


Časovno obdobje

Potrdi