Skoči na vsebino »

Novice

 • Minister Židan, podpredsednik vlade Kitajske Wang Yang in premier Cerar. Foto: STA

  21.11.2014 -

  Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan se je ob današnjem dnevu slovenske hrane udeležil tradicionalnega slovenskega zajtrka na Osnovni šoli Trnovo. Današnji dogodek z otroki je bil še posebej slovesen, saj sta se ga udeležila podpredsednik Vlade Ljudske Republike Kitajske Wang Yang z delegacijo in predsednik vlade Miro Cerar.

  več

 • Guverner BS Boštjan Jazbec, premier Miro Cerar in minister za finance Dušan Mramor. Foto: STA

  21.11.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je sestal z guvernerjem Banke Slovenije Boštjanom Jazbecem. Pogovor je potekal na temo ustvarjanja pogojev gospodarske rasti, prestrukturiranja in razdolževanja gospodarstva, novi bančni zakonodaji in novem evropskem mehanizmu nadzora bank. Na pogovorih je bil prisoten tudi minister za finance Dušan Mramor.

  več

 • Minister Dejan Židan in podpredsednik Vlade LR Kitajske Wang Yang. Foto: STA

  20.11.2014 -

  Podpredsednik Vlade RS in minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan je dopoldne v Vili Podrožnik sprejel podpredsednika Vlade Ljudske republike Kitajske Wang Yanga z delegacijo. Na dvostranskem srečanju med Slovenijo in Kitajsko so izpostavili dobre odnose med državama ter se dogovorili za krepitev nadaljnjega sodelovanja. Podpredsednika vlade LR Kitajske so danes sprejeli tudi predsednik Državnega zbora RS Milan Brglez, predsednik republike Borut Pahor in predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar.

  več

 • PV Miro Cerar v Državnem zboru

  Državni zbor sprejel rebalans proračuna

  19.11.2014 -

  Državni zbor je sprejel rebalans letošnjega državnega proračuna. Z njim se zagotavlja dodaten denar za izdatke, ki so bili ocenjeni prenizko, primanjkljaj pa povečuje na 1,2 milijarde evrov. Premier Miro Cerar in finančni minister Dušan Mramor sta ob predstavitvi rebalansa izpostavila odločenost vlade, da se javnofinančni primanjkljaj že prihodnje leto zniža na 2,8 odstotka BDP, do leta 2017 pa povsem odpravi, vsi ukrepi pa bodo šli v smeri spodbujanja gospodarske rasti.

 • PV Miro Cerar odgovarja na poslanska vprašanja. Foto: STA

  PV Miro Cerar je odgovarjal na poslanska vprašanja

  17.11.2014 -

  Premier je pojasnil, da bo postopek prodaje NKBM bo predvidoma zaključen do konca leta, medtem ko mora pri NLB država zmanjšati državno lastništvo do konca leta 2017. Rezultate nedavnih stresnih testov je označil za zaskrbljujoče in napovedal premišljene ukrepe. Napovedal je tudi, da bo vlada v prihodnjih mesecih bdela nad izvajanjem najnujnejših protipoplavnih ukrepov, med najnujnejšimi ukrepi, ki ne zahtevajo večjih finančnih vložkov, pa izpostavil čiščenje strug, gradnjo manjših nasipov in preusmeritev vodotokov, kjer je to mogoče.

 • Premier Cerar in ministri na predstavitvi projekta Tradicionalni slovenski zajtrk. Foto: STA

  14.11.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je letos prevzel pokroviteljstvo nad projektom Tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo potekal na dan slovenske hrane, 21. novembra. Premier je na novinarski konferenci ob predstavitvi projekta poudaril pomen kakovostne hrane iz lokalne bližine in zdravo prehranjevanje, sicer pa so aktivnosti s svojih področij predstavili še ministri za kmetijstvo, zdravje in izobraževanje ter predstavniki Čebelarske zveze Slovenije, Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij ter Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije.

  več

 • Srečanje Cerar-Juncker. Foto: STA

  11.11.2014 -

  Premier Miro Cerar se je v Bruslju sešel s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem. V pogovoru o načrtovanem 300-milijardnem naložbenem projektu je izpostavil nekaj konkretnih projektov, ki jih želi vključiti Slovenija, zlasti ukrepe za protipoplavno zaščito in posodobitev železniškega križa, med drugim gradnjo drugega tira.

  več

 • Novinarska konferenca po izrednem posvetu. Foto: Stanko Gruden, STA

  Izredni delovni posvet o ukrepih za odpravo posledic vodnih ujm

  09.11.2014 -

  Člani vlade so skupaj s strokovnjaki na posvetu razpravljali o ukrepih, ki bodo v prihodnje v največji možni meri preprečili škodo na ogroženih območjih. Dogovorili so se za ustanovitev ožje delovne skupine, ki bo do 27.11. pripravila akcijski načrt ukrepov za povečanje protipoplavne varnosti. Predsednik vlade Miro Cerar se je na novinarski konferenci po posvetu zahvalil pripadnikom civilne zaščite in slovenske vojske, gasilcem in prostovoljcem, ki so s hitrim posredovanjem preprečili večjo materialno škodo in človeške žrtve. Kot je poudaril poveljnik CZ Srečko Šestan, bo uveljavitev danes zastavljenih ukrepov protipoplavno varnost dvignila na višji nivo.

 • Nemška kanclerka A. Merkel in predsednik vlade M. Cerar. Foto: STA

  30.10.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes na svojem prvem dvostranskem obisku v tujini v Berlinu sestal z nemško zvezno kanclerko Angelo Merkel, ki je predsednika slovenske vlade sprejela z vojaškimi častmi. Kot je po pogovorih izpostavil premier Cerar je bil večji del pogovora namenjen iskanju načinov, kako okrepiti in razširiti odlično gospodarsko sodelovanje z Nemčijo, sicer najpomembnejšo slovensko gospodarsko partnerko. Slovenskega premiera je v delegaciji spremljal tudi minister za finance Dušan Mramor, ki se je ločeno sestal tudi z nemškim finančnim ministrom Wolfgangom Schäublejem.

  več

 • Foto: STA, vir: KPV

  28.10.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes na kosilu gostil predsednika Republike Albanije Bujara Nishanija, ki se je v Sloveniji mudil na uradnem obisku na povabilo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Pri tem je albanskemu predsedniku Nishaniju čestital za podelitev statusa države kandidatke za članstvo v EU, ki so jo Albaniji julija letos podelili evropski voditelji, ter izrazil podporo slovenske vlade pri nadaljnjih korakih Albanije v procesih pridruževanja EU.

  več


Časovno obdobje

Potrdi