Skoči na vsebino »

Novice

 • Vlada se je najprej sestala na delovnem posvetu. Foto: STA

  02.06.2015 -

  Vlada se je danes mudila na obisku v Primorsko-notranjski regiji. Premier Cerar je po vladnem delovnem posvetu izpostavil, da je bistvo obiska pokazati, da je vladi mar za lokalno okolje v Sloveniji. Za področje Primorsko-notranjske regije vlada še posebej vidi izzive na področju gozdno-lesarske industrije in bo kmalu naredila tudi konkretnejše korake pri spodbujanju učinkovitejšega upravljanja z gozdovi v korist države in ljudi. Premier Cerar je tudi izpostavil, da bo vlada več kot pol milijona evrov investirala v sanacijo ceste med Rakekom in Logatcem.

  več

 • Srečanje premiera Cerarja s papežem Frančiškom v Vatikanu. Foto: STA

  29.05.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je v Vatikanu srečal s papežem Frančiškom. Govorila sta o odnosih med Republiko Slovenijo in Svetim sedežem, največji del pogovorov pa sta namenila izmenjavi stališč do perečih razmer v svetu s poudarkom na kriznih žariščih na Bližnjem vzhodu in v Severni Afriki, ki odpirajo predvsem številna težka humanitarna vprašanja, vključno z migracijami. Premier Cerar se je sestal tudi z vatikanskim državnim tajnikom Pietrom Parolinom, s katerim sta izmenjala podrobnejša stališča do razmer in možnosti delovanja na Zahodnem Balkanu in v Ukrajini, posvetila pa sta se tudi nekaterim bilateralnim temam.

  več

 • Premier Cerar na odprtju razstave. Foto: STA

  25.05.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je v Cankarjevem domu v Ljubljani odprl razstavo Čar lesa 2015, ki jo organizirata Svet za les in Oddelek za lesarstvo Biotehniške fakultete. Kot je v svojem nagovoru poudaril premier, predstavljajo prostrani gozdovi, ki pokrivajo več kot 60 odstotkov ozemlja naše države, enormni potencial države za usmeritev v energetsko varčno in okolju prijazno lesno industrijo. »Ljudje moramo ponovno spoznati in se zavedati vseh prednosti rabe lesa. Eden od namenov razstave Čar lesa je prav osveščanje potrošnikov, da bi se bolj množično odločali za lesno gradnjo in izdelke iz lesa,« je dejal premier.

  več

 • Premier Miro Cerar in latvijski predsednik Andris Bērziņš. Foto: EU2015.LV

  22.05.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil Vrha Vzhodnega partnerstva v Rigi, kjer so se voditelji EU v formatu Evropskega sveta sestali s predstavniki šestih držav Vzhodnega partnerstva, to so Armenija, Azerbajdžan, Belorusija, Gruzija, Moldavija in Ukrajina. Na Vrhu so govorili o nadaljnjem sodelovanju med EU in državami Vzhodnega partnerstva. EU z današnjim Vrhom izkazuje nadaljnjo zavezanost podpori partnerskim državam pri njihovem izvajanju reform, je ocenil premier Cerar, ki se je ob robu srečanja ločeno sestal tudi s predsednikom Ukrajine ter predsednikom vlade Gruzije.

  več

 • Srečanje premiera Cerarja in ministra Gašperšiča s predstavniki obalnih občin. Foto: STA

  20.05.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes v Piranu skupaj z ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem sestal s predstavniki občin Koper, Piran in Izola, kjer je prisluhnil njihovim predlogom za prometno ureditev na obalni cesti po odprtju predora Markovec. Sogovorniki so se strinjali, da so opravili konstruktiven pogovor ter da si bodo prizadevali za rešitev, ki bo v korist vseh.

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar v državnem zboru. Foto: STA

  Premier Cerar v DZ odgovarjal na poslanska vprašanja

  18.05.2015 -

  Premier Miro Cerar in ministri so danes v državnem zboru odgovarjali na poslanska vprašanja. Premier Cerar je odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev o dostojnem pokopu žrtev revolucije med in po 2. svetovni vojni, o novi evropski migracijski strategiji, ter reševanju krize z begunci, ki umirajo v Sredozemlju, o dosedanjih reformah vlade ter o tem, kako na ekonomski položaj države vpliva delovanje sedanje vlade.

 • Parlament je potrdil novi ministrici, Majo Makovec Brenčič in Andrejo Katič. Foto: STA

  Novi ministrici v vladi Mira Cerarja

  13.05.2015 -

  Državni zbor je potrdil novi ministrici za izobraževanje, znanost in šport ter za obrambo, Majo Makovec Brenčič in Andrejo Katič. Ministrici sta se v nagovorih zahvalili za podporo; Brenčičeva je izrazila upanje, da bomo našli pravo mesto znanju, še posebej za mlade, in da bomo lahko gradili skupno družbo rasti in razvoja. Katičeva pa je izpostavila, da so na področju obrambe potrebne spremembe zakonodaje in priprava strateških dokumentov, zato se bo zavzela, da zanje dobi čim širšo politično in družbeno podporo.

 • Predsednik Turkmenistana in premier Cerar. Foto: STA

  13.05.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes sprejel predsednika Turkmenistana Gurbangulyja Berdimuhamedova, ki se v Sloveniji mudi na dvodnevnem uradnem obisku. Pri tem sta sogovornika potrdila zelo dober politični dialog med državama, v pogovorih pa sta se osredotočila na možnosti krepitve gospodarskega sodelovanja med državama, zlasti na področju izgradnje infrastrukture, energije ter kmetijstva.

  več

 • Predsednika vlad Kosova in Slovenije, Isa Mustafa in Miro Cerar. Foto: STA

  12.05.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je s predsednikom Vlade Republike Kosovo Iso Mustafo, ki je na vabilo slovenskega premierja prispel na dvodnevni uradni obisk v Slovenijo, zavzel za nadaljnjo krepitev sodelovanja med državama na številnih področjih, zlasti pa gospodarskem. Ob tem sta se strinjala, da imata Slovenija in Kosovo odlične odnose. Predsednik slovenske vlade je prav tako izpostavil, da ostaja Slovenija odločna podpornica samostojnega Kosova in njegovega vključevanja v evroatlantske ter druge mednarodne organizacije.

  več

 • Posvet o prekarnih oblikah dela. Foto: STA

  11.05.2015 -

  Predsednik Vlade RS Miro Cerar je nagovoril udeležence posveta o prekarnih oblikah na trgu dela, ki ga je organizirala vladna projektna skupina za prekarne zaposlitve na trgu dela. Na posvetu, ki je bil namenjen senzibilizaciji pristojnih ministrstev in javnosti o problematiki prekarnih zaposlitev v Sloveniji, je premier izpostavil, da ima atipične zaposlitve že okoli 40 odstotkov delovno aktivnega prebivalstva. Ob tem je dodal, da doba prekarnega dela predstavlja številne izzive, saj mnogo tako zaposlenih ne more več živeti od svojega zaslužka, zato se vlada zavzema za varno prožnost na trgu dela.

  več


Časovno obdobje

Potrdi