Skoči na vsebino »

Novice

 • Premier Cerar na obisku pri estonskem predsedniku vlade. Vir: KPV

  03.02.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je v okviru delovnega obiska v estonskem Talinu sestal s predsednikom vlade Estonije Taavijem Rőivasom, s katerim sta potrdila odlične bilateralne odnose ter se strinjala z oceno, da bi veljalo bistveno bolje izkoristiti možnosti gospodarskega sodelovanja, tako na področju trgovinske izmenjave kot na ravni investicij. Posebej sta se zavzela za sklenitev železniške povezave med severnim Jadranom in Baltikom. Del pogovorov je bil namenjen tudi izkušnjam Estonije z e-upravljanjem.

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar v državnem zboru. Foto: STA

  Premier Cerar odgovarjal na poslanska vprašanja

  26.01.2015 -

  Postopek privatizacije 15 podjetij s seznama za prodajo se mora nadaljevati, je danes v DZ v odgovoru na vprašanja poslancev poudaril premier Cerar in dodal, da pa nikakor ne smemo popustiti, da bi prodaje potekale brezglavo in brez zelo jasnih kriterijev. Med drugim je predsednik vlade še izpostavil tudi nedavni dvig bonitetne ocene za Slovenijo, ki po njegovem uvršča našo državo med investicijsko zanimive države. Vlada bo spodbujala trenutne trende gospodarske rasti in zaposlenosti, z izboljšanjem poslovnega okolja pa želi privabiti več tujih investicij, je še dejal premier Miro Cerar.

 • Predsednik vlade je po posvetu dal izjavo za medije. Foto: STA

  Vlada na delovnem posvetu o prioritetah dela v letošnjem letu

  21.01.2015 -

  Člani vlade so danes nadaljevali delovni posvet, na katerem so obravnavali prioritete dela v letošnjem letu po posameznih resorjih. Kot je dejal predsednik vlade Miro Cerar, so vodilo pri iskanju najbolj pomembnih nalog rast bruto domačega proizvoda in zaposlenosti, pa tudi skrb za socialno problematiko in ključne strukturne reforme. Vlada bo prednostne naloge predstavila predvidoma prihodnji teden po potrjenem rebalansu proračuna.

 • Posvet o spodbujanju razvoja socialnega podjetništva. Foto: STA

  14.01.2015 -

  Vlada Republike Slovenije je začela realizacijo prvega od desetih zastavljenih strateških projektov – projekt spodbujanja razvoja socialnega podjetništva, zadružništva, kreativnih industrij in ekonomske demokracije. Posvet je vodil državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade Tadej Slapnik, udeležence je nagovoril tudi premier dr. Miro Cerar.

  več

 • Premier Cerar in minister Erjavec na solidarnostnem shodu v Parizu. Vir: MZZ

  11.01.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes udeležil solidarnostnega shoda za enotnost v Parizu, ki so se ga v podporo Franciji in francoskemu ljudstvu po tragedijah, ki so pretresle Francijo z napadom na satirično revijo Charlie Hebdo, udeležili številni predstavniki evropskih in drugih držav. Predsednika vlade je v Parizu spremljal zunanji minister Karl Erjavec.

  več

 • 19. posvet slovenske diplomacije. Foto: STA, vir: MZZ

  05.01.2015 -

  Na Brdu pri Kranju se je začel letošnji tridnevni posvet slovenske diplomacije. Premier Miro Cerar  je v svojem uvodnem nagovoru kot ključno za ugled diplomacije, predvsem pa države, izpostavil pomen verodostojnosti Slovenije. Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec pa je poudaril, da slovenska diplomacija, kljub velikim materialno-finančnim omejitvam, deluje dobro in se uspešno odziva na vse ključne vsebinske izzive. To se je še posebej odrazilo v letu 2014, ki je bilo na področju mednarodnih odnosov zahtevno ter polno novih in tudi nepričakovanih izzivov.

  več

 • Govor predsednika vlade na proslavi. Foto: STA

  23.12.2014 -

  Osrednja državna počastitev ob dnevu samostojnosti in enotnosti je potekala v Cankarjevem domu. Umetniški program proslave z naslovom Govorijo državljani je zasnovala Univerza v Ljubljani, na čelu z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, Akademijo za glasbo, Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo ter Filozofsko fakulteto. Slavnostni govornik, predsednik vlade Miro Cerar, je dejal, da državo imamo, a nas je kriza opozorila, da si jo moramo še enkrat zaslužiti in to predvsem z gradnjo spoštljivejših in konstruktivnejših medsebojnih odnosov.

  več

 • Novinarska konferenca predsednika vlade ob 100 dneh vlade. Foto: STA

  Premier Cerar ob 100 dneh vlade

  23.12.2014 -

  Premier Miro Cerar je na novinarski konferenci ob prvih 100 dneh vlade poudaril, da je ključni dosedanji dosežek njegove vlade, da je stabilizirala politični prostor v Sloveniji. Izpostavil je, da je vlada že izvedla nekaj zelo pomembnih projektov, hkrati pa načrtuje nadaljnje delo za leto, ki bo prelomno. V 2015 bomo po njegovem mnenju zaznali prve resnejše premike na bolje in postopno prešli iz krize. Ob tem premier Cerar poudarja, da morajo državljani razumeti, da vlada sprejema zahtevne ukrepe, ki so pogoj, da država pridobi kredibilnost in vzpostavi vzdržen finančni sistem ter spodbudno poslovno okolje.

 • Skupinska fotografija na Evropskem svetu. Foto: Evropski svet

  19.12.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je včeraj v Bruslju udeležil zasedanja Evropskega sveta, ki je tokrat prvič potekal pod vodstvom novega predsednika Donalda Tuska. Osrednja tema tokratnega zasedanja je bil Naložbeni načrt za Evropo ali t. i. Junckerjev načrt, ki so ga ob koncu zasedanja podprli evropski voditelji ter pozvali k vzpostavitvi evropskega sklada za strateške naložbe. Poleg tega so najvišji evropski predstavniki razpravljali o aktualnih razmerah v Ukrajini ter o odnosih EU z Rusijo.

  več

 • 3. vrh držav CEEC in Kitajske v Beogradu. Foto: STA

  16.12.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je v Beogradu udeležil 3. Vrha 16+1, kjer so se sestali predsedniki vlad držav srednje in vzhodne Evrope (CEEC) in predsednik vlade Kitajske Li Kečjang. Vzporedno z Vrhom, namenjenim krepitvi gospodarskih vezi med državami CEEC in Kitajsko, poteka srečanje predstavnikov gospodarstev iz vseh sodelujočih držav, med njimi s predstavniki 15 slovenskih podjetij.

  več


Časovno obdobje

Potrdi