Skoči na vsebino »

Novice

 • Nemška kanclerka A. Merkel in predsednik vlade M. Cerar. Foto: STA

  30.10.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes na svojem prvem dvostranskem obisku v tujini v Berlinu sestal z nemško zvezno kanclerko Angelo Merkel, ki je predsednika slovenske vlade sprejela z vojaškimi častmi. Kot je po pogovorih izpostavil premier Cerar je bil večji del pogovora namenjen iskanju načinov, kako okrepiti in razširiti odlično gospodarsko sodelovanje z Nemčijo, sicer najpomembnejšo slovensko gospodarsko partnerko. Slovenskega premiera je v delegaciji spremljal tudi minister za finance Dušan Mramor, ki se je ločeno sestal tudi z nemškim finančnim ministrom Wolfgangom Schäublejem.

  več

 • Foto: STA, vir: KPV

  28.10.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes na kosilu gostil predsednika Republike Albanije Bujara Nishanija, ki se je v Sloveniji mudil na uradnem obisku na povabilo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Pri tem je albanskemu predsedniku Nishaniju čestital za podelitev statusa države kandidatke za članstvo v EU, ki so jo Albaniji julija letos podelili evropski voditelji, ter izrazil podporo slovenske vlade pri nadaljnjih korakih Albanije v procesih pridruževanja EU.

  več

 • Foto: STA

  Ustanovna seja Sveta za nacionalno varnost

  27.10.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes sklical ustanovno sejo Sveta za nacionalno varnost, na kateri so bila obravnavana dogajanja na Bližnjem vzhodu, v severni Afriki in Ukrajini ter spopadanje z virusom ebole. Obenem so člani Sveta sprejeli poslovnik ter se dogovorili o načinu delovanja Sveta. Kot je po seji dejal predsednik vlade, je Svet za nacionalno varnost ugotovil, da Slovenija ni neposredno ogrožena zaradi dogajanj na kriznih območjih, prav tako Slovenija ni neposredno ogrožena zaradi virusa ebole.

   

   

 • Foto: Svet EU

  24.10.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil zasedanja Evropskega sveta v Bruslju, ki ga je danes zaključil z udeležbo na vrhu Evroskupine. Kot je po vrhu, namenjenem potrditvi ciljev podnebno-energetske politike EU do leta 2030, izpostavil predsednik vlade, je z dogovorom zadovoljen, saj gre za ambiciozno postavljene cilje EU, v okviru katerih so bile upoštevane tudi posebnosti Slovenije, posebej nadpovprečne obremenitve zaradi tranzitnega prometa.

  več

 • Premier Cerar na mednarodni konferenci o tujih investicijah. Foto: STA

  22.10.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je na današnji mednarodni poslovni konferenci "FDI Summit Slovenia 2014" na ljubljanski Ekonomski fakulteti v svojem nagovoru izrazil trdno zavezo nove slovenske vlade močni internacionalizaciji gospodarstva in privabljanju tujih neposrednih investicij. Pri tem je premier napovedal odločno prizadevanje za ustvarjanje stabilnega političnega in poslovnega okolja, da bo Slovenija privlačna za tuje vlagatelje.

  več

 • Matteo Renzi, Miro Cerar, Jose Manuel Barroso in Herman van Rompuy. Foto: STA

  16.10.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se udeležuje dvodnevnega 10. Vrha ASEM v Milanu. Visoki forum tokrat poteka pod naslovom "Odgovorno partnerstvo za trajnostno rast in varnost" kot odraz vse večjega obsega odnosov med kontinentoma, ki presega zgolj trgovinske odnose. Premier Cerar je v svojem nagovoru, ki ga je imel na prvem zasedanju na temo pospeševanja finančnega in gospodarskega sodelovanja skozi okrepljene povezave med Evropo in Azijo, izpostavil tako potrebo po krepitvi gospodarskih vezi kot tudi potrebo po zmanjševanju socialnih razlik med ljudmi držav ASEM. Ob robu Vrha se je premier srečal s številnimi voditelji azijskih držav.

  več

 • Predsednik vlade dr. Cerar in predsednik GZS Samo Hribar Milič (Foto: Nebojša Tejić/STA, vir: KPV)

  14.10.2014 -

  Predsednik Vlade RS Miro Cerar je danes nagovoril udeležence 9. Vrha slovenskega gospodarstva, ki ga je na Brdu pri Kranju organizirala GZS. Kot ključno nalogo nove vlade je izpostavil ustvarjanje pogojev za trajnostno gospodarsko rast zlasti s politično stabilnostjo. Pri tem je pozval k soustvarjanju Slovenije kot dežele poštene igre, tako v gospodarstvu, politiki kot drugod. Slednje je pomembno zlasti zaradi prihodnjih generacij, je povedal predsednik vlade ter gospodarstvenike, politike in sindikate pozval k dialogu za dobrobit vseh.

  več

 • Novinarska konferenca predsednika vlade. Foto: STA

  Vlada predlaga Violeto Bulc za kandidatko za članico EK

  10.10.2014 -

  Vlada je danes na dopisni seji za novo kandidatko za članico Evropske komisije predlagala ministrico za razvoj, strateške projekte in kohezijo Violeto Bulc, je na novinarski konferenci po dopisni seji vlade povedal predsednik vlade Miro Cerar.

 • Premier Cerar z ministrico Kopač Mrak na vrhu o zaposlovanju. Foto: STA

  08.10.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je na povabilo predsednika italijanske vlade Mattea Renzija udeležil tretjega vrha o zaposlovanju, ki je tokrat potekal v Milanu s poudarkom na umeščanju politik zaposlovanja v širše makroekonomske politike. Premier Cerar je v svojem nagovoru izpostavil, da bo ob zavedanju potrebe po ohranitvi stebrov socialne države nova slovenska vlada za dosego bolj vzdržnih javnih financ ter višje konkurenčnosti slovenskega izvozno usmerjenega gospodarstva nadaljevala z izvajanjem zastavljenih strukturnih reform kakor tudi s privatizacijskimi postopki.

  več

 • Premier Cerar na seji ESS. Foto: STA

  03.10.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je nagovoril udeležence današnjega zasedanja Ekonomsko-socialnega sveta. Izpostavil je, da je ohranjanje in krepitev socialnega dialoga izjemnega družbenega pomena pri iskanju rešitev na poti iz krize, pri čemer je prav vloga ESS izjemno velika. »Prizadeval si bom, da bo vlada konstruktivno prispevala k dialogu,« je dejal premier ter pozval socialne partnerje, naj skupaj čim prej najdejo pot do novega socialnega sporazuma.

  več


Časovno obdobje

Potrdi