Skoči na vsebino »

Novice

 • Finski in slovenski predsednik vlade, Alexander Stubb in Miro Cerar. Foto: Evropski svet

  23.04.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil izrednega zasedanja Evropskega sveta, ki je bil sklican zaradi begunske krize v Sredozemlju, kjer je sporočil, da bo Slovenija izkazala solidarnost na vse možne načine. Kot je dejal, je tokratni evropski vrh naredil pomemben korak k zagotovitvi nadaljnje solidarnosti in ukrepov, ki bodo pomagali preprečiti nenadzorovan tok migracij ter kriminalno usmerjanje beguncev v Evropo in igranje s človeškimi usodami.

  več

 • Italijanski predsednik Sergio Mattarella in predsednik vlade Miro Cerar. Foto: STA

  22.04.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je sprejel predsednika Italijanske republike Sergia Mattarello, ki je na uradnem obisku v Sloveniji na vabilo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Sogovornika sta potrdila odlične odnose med državama in se zavzela za njihovo nadaljnjo nadgradnjo na vseh ravneh in področjih sodelovanja. Slovenski premier in italijanski predsednik sta poleg bilateralnih tem pogovore namenila tudi aktualni problematiki v EU in širši mednarodni skupnosti s poudarkom na zadnji tragediji prebežnikov v Sredozemskem morju.

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar v državnem zboru. Foto: STA

  Premier Cerar v DZ odgovarjal na poslanska vprašanja

  20.04.2015 -

  Premier Miro Cerar in ministri so danes v državnem zboru odgovarjali na poslanska vprašanja. Premier Cerar je odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev o privatizaciji, osnutku nacionalnega reformnega programa, zdravstveni formi ter morebitni spremembi dohodninske lestvice.

 • Uradni obisk češkega premierja Bohuslava Sobotke v Sloveniji. Foto: Nebojša Tejić/STA

  13.04.2015 -

  Na dvodnevni uradni obisk v Slovenijo je na povabilo predsednika vlade Mira Cerarja prispel predsednik Vlade Republike Češke Bohuslav Sobotka. Predsednika slovenske in češke vlade sta potrdila že tako dobro dvostransko sodelovanje, ki ga nameravata državi konkretneje okrepiti zlasti na področjih gospodarstva, infrastrukture in kulture. S tem namenom je je češki premier v Ljubljano prispel tudi z namestniki ministrov za finance, infrastrukturo in zunanje zadeve, prav tako pa bo ob robu obiska na Gospodarski zbornici Slovenije organizirana Slovensko-češka poslovna konferenca.

  več

 • Premier Miro Cerar s predsednikom republike Borutom Pahorjem. Foto: STA

  Premier Cerar na državni proslavi ob 25. obletnici prvih demokratičnih večstrankarskih volitev

  07.04.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil državne proslave ob 25. obletnici prvih demokratičnih večstrankarskih volitev. Ob robu slovesnosti je dejal, da moramo biti glede nadaljnjega razvoja države realisti in hkrati optimisti. Iz sedanje krize moramo po njegovih besedah potegniti tudi nauk, ki nas bo peljal v prihodnost, takšno kot smo želeli pred 25 leti.

 • Srečanje predsednika ALDE Verhofstadta in premiera Cerarja. Foto: STA

  01.04.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes v Ljubljani sprejel predsednika Skupine Zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo (ALDE) v Evropskem parlamentu Guya Verhofstadta. Z nekdanjim predsednikom belgijske vlade in dvakratnim kandidatom za predsednika EK, ki je obenem tudi poročevalec odbora EP za ustavna vprašanja AFCO, sta večji del pogovora namenila vprašanju prihodnosti EU in predlogom, ki jih vodja liberalcev pripravlja za svoje poročilo o možnih institucionalnih izboljšavah v EU. Verhofstadt v tej vlogi z obiskom v Ljubljani začenja niz obiskov po prestolnicah držav članic EU.

  več

 • Premier Miro Cerar v Državnem zboru. Foto: STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  30.03.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je v Državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja. Vprašanja opozicije so se nanašala na kadrovsko politiko, povračilo vojne škode in ukrepe za prestrukturiranje podjetij, koalicijsko vprašanje premierju pa na usklajevanje pokojnin.

 • Novinarska konferenca predsednika vlade. Foto: STA

  Premier Cerar ocenil, da Veber ne more več opravljati funkcije ministra

  30.03.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je na podlagi preučitve vseh dejstev ocenil, da minister za obrambo Janko Veber ne more več opravljati funkcije, zato ga je pozval, da odstopi z mesta ministra. Kot je na današnji novinarski konferenci poudaril premier Cerar, mu mora minister Veber svojo odločitev sporočiti najpozneje v torek, sicer bo še isti dan podal predlog za njegovo razrešitev.

 • Delovni posvet vlade med obiskom Koroške. Foto: STA

  25.03.2015 -

  Člani vlade so pod vodstvom predsednika vlade Mira Cerarja obiskali Koroško kot prvo izmed slovenskih regij, ki jih bo obiskala aktualna vlada. »Koroška ne sme ostati izolirana. Slovenija jo potrebuje, tako kot potrebuje ona Slovenijo,« je ob koncu regionalnega obiska ocenil premier ter dodal, da se vlada zavzema za enakomeren razvoj vseh regij. Prav tako je izpostavil, da se je vlada izzivov regije s tokratnim obiskom lotila s temeljito pripravo. 

  več

 • Novinarska konferenca predsednika vlade Mira Cerarja. Foto: STA

  20.03.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je v Bruslju udeležil dvodnevnega zasedanja Evropskega sveta. Kot je dejal po zaključku zasedanja, je Slovenija zadovoljna s sklepi vrha EU o energetski uniji, saj ji je uspelo vanje vključiti pomen energetske učinkovitosti in dekarbonizacije prometa, v zvezi z razpravo o trgovinskem sporazumu EU in ZDA pa je izpostavil, da mora sporazum tudi majhnim državam omogočati krepitev trgovinske dejavnosti, da morajo biti pogajanja čim preglednejša ter da je treba zavarovati visoke standarde na področju prehrane ter varstva okolja, potrošnikov in delavcev. V zvezi z Grčijo je premier Cerar poudaril, da Slovenija vztraja pri spoštovanju februarskega dogovora o zavezah Grčije.

  več


Časovno obdobje

Potrdi