Skoči na vsebino »

Novice

 • Premier Cerar in ministri na predstavitvi projekta Tradicionalni slovenski zajtrk. Foto: STA

  14.11.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je letos prevzel pokroviteljstvo nad projektom Tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo potekal na dan slovenske hrane, 21. novembra. Premier je na novinarski konferenci ob predstavitvi projekta poudaril pomen kakovostne hrane iz lokalne bližine in zdravo prehranjevanje, sicer pa so aktivnosti s svojih področij predstavili še ministri za kmetijstvo, zdravje in izobraževanje ter predstavniki Čebelarske zveze Slovenije, Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij ter Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije.

  več

 • Srečanje Cerar-Juncker. Foto: STA

  11.11.2014 -

  Premier Miro Cerar se je v Bruslju sešel s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem. V pogovoru o načrtovanem 300-milijardnem naložbenem projektu je izpostavil nekaj konkretnih projektov, ki jih želi vključiti Slovenija, zlasti ukrepe za protipoplavno zaščito in posodobitev železniškega križa, med drugim gradnjo drugega tira.

  več

 • Novinarska konferenca po izrednem posvetu. Foto: Stanko Gruden, STA

  Izredni delovni posvet o ukrepih za odpravo posledic vodnih ujm

  09.11.2014 -

  Člani vlade so skupaj s strokovnjaki na posvetu razpravljali o ukrepih, ki bodo v prihodnje v največji možni meri preprečili škodo na ogroženih območjih. Dogovorili so se za ustanovitev ožje delovne skupine, ki bo do 27.11. pripravila akcijski načrt ukrepov za povečanje protipoplavne varnosti. Predsednik vlade Miro Cerar se je na novinarski konferenci po posvetu zahvalil pripadnikom civilne zaščite in slovenske vojske, gasilcem in prostovoljcem, ki so s hitrim posredovanjem preprečili večjo materialno škodo in človeške žrtve. Kot je poudaril poveljnik CZ Srečko Šestan, bo uveljavitev danes zastavljenih ukrepov protipoplavno varnost dvignila na višji nivo.

 • Nemška kanclerka A. Merkel in predsednik vlade M. Cerar. Foto: STA

  30.10.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes na svojem prvem dvostranskem obisku v tujini v Berlinu sestal z nemško zvezno kanclerko Angelo Merkel, ki je predsednika slovenske vlade sprejela z vojaškimi častmi. Kot je po pogovorih izpostavil premier Cerar je bil večji del pogovora namenjen iskanju načinov, kako okrepiti in razširiti odlično gospodarsko sodelovanje z Nemčijo, sicer najpomembnejšo slovensko gospodarsko partnerko. Slovenskega premiera je v delegaciji spremljal tudi minister za finance Dušan Mramor, ki se je ločeno sestal tudi z nemškim finančnim ministrom Wolfgangom Schäublejem.

  več

 • Foto: STA, vir: KPV

  28.10.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes na kosilu gostil predsednika Republike Albanije Bujara Nishanija, ki se je v Sloveniji mudil na uradnem obisku na povabilo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Pri tem je albanskemu predsedniku Nishaniju čestital za podelitev statusa države kandidatke za članstvo v EU, ki so jo Albaniji julija letos podelili evropski voditelji, ter izrazil podporo slovenske vlade pri nadaljnjih korakih Albanije v procesih pridruževanja EU.

  več

 • Foto: STA

  Ustanovna seja Sveta za nacionalno varnost

  27.10.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes sklical ustanovno sejo Sveta za nacionalno varnost, na kateri so bila obravnavana dogajanja na Bližnjem vzhodu, v severni Afriki in Ukrajini ter spopadanje z virusom ebole. Obenem so člani Sveta sprejeli poslovnik ter se dogovorili o načinu delovanja Sveta. Kot je po seji dejal predsednik vlade, je Svet za nacionalno varnost ugotovil, da Slovenija ni neposredno ogrožena zaradi dogajanj na kriznih območjih, prav tako Slovenija ni neposredno ogrožena zaradi virusa ebole.

   

   

 • Foto: Svet EU

  24.10.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil zasedanja Evropskega sveta v Bruslju, ki ga je danes zaključil z udeležbo na vrhu Evroskupine. Kot je po vrhu, namenjenem potrditvi ciljev podnebno-energetske politike EU do leta 2030, izpostavil predsednik vlade, je z dogovorom zadovoljen, saj gre za ambiciozno postavljene cilje EU, v okviru katerih so bile upoštevane tudi posebnosti Slovenije, posebej nadpovprečne obremenitve zaradi tranzitnega prometa.

  več

 • Premier Cerar na mednarodni konferenci o tujih investicijah. Foto: STA

  22.10.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je na današnji mednarodni poslovni konferenci "FDI Summit Slovenia 2014" na ljubljanski Ekonomski fakulteti v svojem nagovoru izrazil trdno zavezo nove slovenske vlade močni internacionalizaciji gospodarstva in privabljanju tujih neposrednih investicij. Pri tem je premier napovedal odločno prizadevanje za ustvarjanje stabilnega političnega in poslovnega okolja, da bo Slovenija privlačna za tuje vlagatelje.

  več

 • Matteo Renzi, Miro Cerar, Jose Manuel Barroso in Herman van Rompuy. Foto: STA

  16.10.2014 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se udeležuje dvodnevnega 10. Vrha ASEM v Milanu. Visoki forum tokrat poteka pod naslovom "Odgovorno partnerstvo za trajnostno rast in varnost" kot odraz vse večjega obsega odnosov med kontinentoma, ki presega zgolj trgovinske odnose. Premier Cerar je v svojem nagovoru, ki ga je imel na prvem zasedanju na temo pospeševanja finančnega in gospodarskega sodelovanja skozi okrepljene povezave med Evropo in Azijo, izpostavil tako potrebo po krepitvi gospodarskih vezi kot tudi potrebo po zmanjševanju socialnih razlik med ljudmi držav ASEM. Ob robu Vrha se je premier srečal s številnimi voditelji azijskih držav.

  več

 • Predsednik vlade dr. Cerar in predsednik GZS Samo Hribar Milič (Foto: Nebojša Tejić/STA, vir: KPV)

  14.10.2014 -

  Predsednik Vlade RS Miro Cerar je danes nagovoril udeležence 9. Vrha slovenskega gospodarstva, ki ga je na Brdu pri Kranju organizirala GZS. Kot ključno nalogo nove vlade je izpostavil ustvarjanje pogojev za trajnostno gospodarsko rast zlasti s politično stabilnostjo. Pri tem je pozval k soustvarjanju Slovenije kot dežele poštene igre, tako v gospodarstvu, politiki kot drugod. Slednje je pomembno zlasti zaradi prihodnjih generacij, je povedal predsednik vlade ter gospodarstvenike, politike in sindikate pozval k dialogu za dobrobit vseh.

  več


Časovno obdobje

Potrdi