Skoči na vsebino »

Novice

 • Delovni posvet vlade med obiskom Koroške. Foto: STA

  25.03.2015 -

  Člani vlade so pod vodstvom predsednika vlade Mira Cerarja obiskali Koroško kot prvo izmed slovenskih regij, ki jih bo obiskala aktualna vlada. »Koroška ne sme ostati izolirana. Slovenija jo potrebuje, tako kot potrebuje ona Slovenijo,« je ob koncu regionalnega obiska ocenil premier ter dodal, da se vlada zavzema za enakomeren razvoj vseh regij. Prav tako je izpostavil, da se je vlada izzivov regije s tokratnim obiskom lotila s temeljito pripravo. 

  več

 • Novinarska konferenca predsednika vlade Mira Cerarja. Foto: STA

  20.03.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je v Bruslju udeležil dvodnevnega zasedanja Evropskega sveta. Kot je dejal po zaključku zasedanja, je Slovenija zadovoljna s sklepi vrha EU o energetski uniji, saj ji je uspelo vanje vključiti pomen energetske učinkovitosti in dekarbonizacije prometa, v zvezi z razpravo o trgovinskem sporazumu EU in ZDA pa je izpostavil, da mora sporazum tudi majhnim državam omogočati krepitev trgovinske dejavnosti, da morajo biti pogajanja čim preglednejša ter da je treba zavarovati visoke standarde na področju prehrane ter varstva okolja, potrošnikov in delavcev. V zvezi z Grčijo je premier Cerar poudaril, da Slovenija vztraja pri spoštovanju februarskega dogovora o zavezah Grčije.

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar je posadil lipo v okviru akcije Čebelarske zveze. Foto: STA

  Člani vlade posadili lipe v okviru akcije "Človek posadi, čebela opraši"

  18.03.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar in ministri so danes na Brdu pri Kranju v okviru akcije Čebelarske zveze in družbe Medex posadili lipe, s čimer so izrazili skrb in prizadevanje za naše okolje in kranjsko čebelo. Kot je v nagovoru dejal premier Cerar, želijo s tem povezati naravo in človeka. Poudaril je pomen lipe v ljudskem izročilu, kot prostor srečevanja in skupnega odločanja ter kot enega simbolov slovenstva, tudi v času nastajanja nove države.

 • Posvet o ekonomski demokraciji v Sloveniji. Foto: STA

  Premier Cerar na Posvetu o ekonomski demokraciji v Sloveniji

  16.03.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je nagovoril udeležence posveta o ekonomski demokraciji v Sloveniji, na katerem so spregovorili o stanju in izzivih na tem področju ter o primerih dobrih praks. Kot je poudaril premier Cerar mora Slovenija krepiti inovativnost, ustvarjalnost ter socialni kapital in ustvarjati nova delovna mesta za različne skupine prebivalstva, to pa je mogoče v precejšnji meri dosegati tudi s pristopi v okviru ekonomske demokracije. Posveta so se udeležili tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ministrica za delo Anja Kopač Mrak ter državni sekretar na finančnem ministrstvu Metod Dragonja.

 • Novinarska konferenca predsednika vlade. Foto: STA

  Premier Cerar se je odzval na aktualne zadeve

  11.03.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je na današnji novinarski konferenci odzval na aktualne zadeve. Premier Cerar je poudaril, da so podatki o njegovem premoženju že ves čas javni in zatrdil, da je do dodatnega zaslužka prišel na povsem korekten način. Predsednik vlade Cerar ocenjuje, da vlada dela dobro, kar v zadnjih mesecih dokazujejo uspešni kazalci - visoka gospodarska rast, dobri obeti, zmanjševanje brezposelnosti in poviševanje bonitetnih ocen.

 • Predsednik vlade sprejel odstop ministrice za izobraževanje. Fotoarhiv: STA

  Premier Cerar sprejel odstop ministrice Setnikar Cankar

  06.03.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes sprejel odstop ministrice za izobraževanje, znanost in šport Stanke Setnikar Cankar. Premier Cerar je pojasnil, da se je za to odločil po pogovoru z ministrico in na podlagi njene ocene, da bi lahko objava podatkov o honorarjih, ki jih je prejela poleg plače, obremenila delo vlade.

 • Predsednik vlade Miro Cerar v DZ. Foto: STA

  Premier Cerar odgovarjal na poslanska vprašanja

  02.03.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je v državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja, in sicer o ukrepih in projektih za nadaljnje gospodarsko okrevanje Slovenije, o izgradnji drugega tira ter privatizaciji Luke Koper in Slovenskih železnic, o integriteti javnih funkcionarjev in o preprečitvi političnega kadrovanja v Slovenskem državnem holdingu.

 • Predsednik vlade Miro Cerar na novinarski konferenci po seji vlade. Foto: STA

  26.02.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je na novinarski konferenci po današnji seji vlade povedal, da je vlada od guvernerja BS prejela odgovore na nadaljnja vprašanja v zvezi z dokapitalizacijo bank ter guvernerjeva zagotovila, da so bili izvedeni postopki zakoniti in ustrezni. Na podlagi vseh znanih dejstev, dostopnih informacij in pojasnil, je vlada danes ocenila, da ni razlogov, da ne bi še naprej zaupala v Banko Slovenije. Vlada je sprejela tudi predlog zakona o investicijskih skladih in družbah za upravljanje ter izdala Uredbo o določitvi indeksov vrednosti nepremičnin na dan 31. 3. 2014.

  več

 • Predsednik vlade Miro Cerar predstavil predlog rebalansa letošnjega proračuna. Foto: STA

  DZ sprejel rebalans letošnjega državnega proračuna

  20.02.2015 -

  DZ je z glasovi vseh treh koalicijskih partneric sprejel rebalans letošnjega državnega proračuna. Kot sta ob včerajšnji predstavitvi dejala predsednik vlade Miro Cerar in finančni minister Dušan Mramor, vlada z rebalansom sledi dvema ključnima ciljema, in sicer spodbujanju gospodarske rasti ter povečevanju zaposlenosti. Tako je rebalans izrazito investicijsko usmerjen, saj se sredstva za investicije v povprečju povečujejo za 30 odstotkov, kar naj bi ugodno vplivalo na gospodarsko rast.

 • Srbski in slovenski premier, Aleksandar Vučić in Miro Cerar. Foto STA

  20.02.2015 -

  Na povabilo predsednika vlade Mira Cerarja je na uradni obisk v Slovenijo prispel predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić s številčno delegacijo ministrov. Premiera Slovenije in Srbije sta v pogovorih potrdila odlične odnose med državama na vseh področjih, ki se ves čas krepijo. Ob tem je premier Cerar zagotovil nadaljnjo odločno podporo slovenske vlade Srbiji na njeni poti v EU. Obenem je na Brdu pri Kranju potekalo skupno zasedanje vlad Republike Slovenije in Republike Srbije, kjer so ministri in ministrice potrdili pripravljenost za nadaljnjo nadgradnjo bilateralnih odnosov na vseh področjih in zadevah skupnega interesa, kar so potrdili tudi v skupni izjavi.

  več


Časovno obdobje

Potrdi