Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  17.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je bil osrednji govornik na slavnostni seji Občine Žužemberk ob njihovem občinskem prazniku. V svojem nagovoru se je zahvalil za povabilo in dejal, da mu je v veliko čast in zadovoljstvo, da lahko v tem čudovitem vzdušju slikovitega srednjeveškega gradu Žužemberk z vsemi navzočimi praznuje občinski praznik.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  13.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je na Kongresnem trgu v Ljubljani udeležil slavnostnega odprtja Spomenika vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam. Kot del državne delegacije je pospremil predsednika Republike Slovenije pri položitvi venca k spomeniku.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je na vrhu Berlinskega procesa o Zahodnem Balkanu v Trstu izpostavil pomen Slovenije kot povezovalnega akterja v regiji Zahodnega Balkana z Evropsko unijo, saj lahko Slovenija zaradi poznavanja regije pripomore k medsebojnemu razumevanju.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  12.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar jena delovnem obisku v Ljubljani gostil predsednika hrvaške vlade mag. Andreja Plenkovića. Sogovornika sta največ pozornosti namenila arbitražni odločbi, za katero je hrvaški premier Plenković vnovič izpostavil, da je hrvaška stran ne priznava. Premier Cerar je poudaril, da je arbitražna razsodba zavezujoča za obe strani, njeno spoštovanje pa je tudi priznavanje pomena mednarodnega prava in zavzemanje za temeljne vrednote EU, kot sta vladavina prava in spoštovanje prevzetih mednarodnih obveznosti.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  11.07.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil predstavitve mednarodnega projekta Edison, ki združuje preko 30 slovenskih podjetij, univerz, institucij ter občin s ciljem promocije Slovenije kot referenčne države zelene mobilnosti.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  11.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes v Preboldu udeležil slavnostne otvoritve novih proizvodno logističnih površin podjetja Odelo Slovenija, ki je specializirano za proizvodnjo avtomobilskih luči in smernikov v premium razredu. Premier je današnjo otvoritev označil za nov mejnik na poti razvoja družbe Odelo in družbi čestital za izjemno prehojeno pot. 

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  10.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru julijske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja, ki so se nanašala na nove ukrepe na davčnem področju, stanje v zdravstvu, organizaciji ter financiranju vzgoje in izobraževanja in turizma.

 • Foto: Bor Slana/STA

  07.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je srečal s krajani Sečovelj in jim obljubil, da jim bo Vlada Republike Slovenije pomagala. »Vsak primer bomo obravnavali individualno, zato sem pozval, da nam ljudje posredujejo svoje primere prek upravnih enot«, je dejal predsednik vlade. Napovedal je tudi, da bo vlada za vse ljudi na obmejnih območjih, ki jih odločba arbitražnega sodišča neposredno zadeva in jim povzroča težave, po potrebi tudi spremenila ali prilagodila ustrezne zakonske določbe, tudi na intervencijski način, če bo to potrebno.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  05.07.2017 -

  Na srečanju političnega vrha smo danes skupaj pokazali trdno odločenost, da bo Slovenija spoštovala razsodbo arbitraže in jo implementirala, je povedal predsednik vlade dr. Miro Cerar po srečanju. Po njegovih besedah so v konstruktivni razpravi ocenili, da mora biti Slovenija v procesu implementacije odločna, a preudarna. Hkrati bo Slovenija z Republiko Hrvaško vzdrževala dialog v duhu dobrososedskih odnosov.

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Predsednik vlade dr. Cerar pozdravil stališče Evropske komisije o arbitraži

  05.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je pozdravil stališče Evropske komisije, ki zagovarja spoštovanje razsodbe arbitražnega sodišče in njeno implementacijo. Pripravljenost Komisije za pomoč pri implementaciji arbitraže je ocenil kot dobrodošlo. Predsednik vlade je prav tako dejal, da si ne predstavlja, da bi država, ki je članica EU, ignorirala arbitražno odločbo. Ob tem je pozval, da naj se ne povzročajo napetosti in da obe strani nadaljujeta z dobrososedskimi odnosi. Povedal je tudi, da je arbitraža dober primer, ki kaže, da je medsebojne spore možno reševati na kultiviran način, kar je še posebej pomembno za Zahodni Balkan.


Časovno obdobje

Potrdi