Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  10.01.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes otvoril Učni izdelovalni laboratorij Slovenske Konjice Zreče v prostorih Gimnazije Slovenske Konjice. Gre za učni izdelovalni laboratoriji, ki je bil deležen financiranja opreme in zagona dejavnosti s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in že uspešno zaključuje svoje projekte ter odpira vrata številnim mladim izdelovalcem.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  DZ zavrnil predlog ustavne obtožbe

  09.01.2018 -

  Poslanke in poslanci so z 18 glasovi za in 52 glasovi proti zavrnili predlog ustavne obtožbe zoper predsednika vlade Mira Cerarja, ki so ga v zvezi s primerom Ahmada Shamieha vložili poslanci SDS.

 • Foto: STA

  05.01.2018 -

  "Vesel sem, da v novo leto, ko se tudi zaključuje mandat te vlade, vstopamo s številnimi dosežki in pozitivnimi napovedmi glede razvoja naše države. Gre za pomembna sporočila tudi za vaše sogovornike v državah, kjer ste akreditirani. Slovenija si je po hudi finančni krizi opomogla in s sedanjo vlado vzpostavila politično in družbeno stabilnost."

   

   

  več

 • Foto: STA

  01.01.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je današnji praznični dan preživel delovno. Obiskal je zaposlene, ki vsak dan v letu skrbijo za dobrobit državljank in državljanov, njihovo varnost in zdravje. Tako je obiskal dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči na letališču Edvarda Rusjana, zdravnike, medicinsko osebje in paciente v UKC Maribor, poklicne gasilce mariborske Gasilske brigade ter osebje in stanovalce Doma starejših Danice Vogrinec.

  več

 • Foto: UKOM

  28.12.2017 -

  Spoštovane državljanke in državljani,
  drage Slovenke in Slovenci,
   
  ko sem vas leta 2014 za novo leto prvič nagovoril kot predsednik vlade, sem vam iskreno priznal, da večletna kriza, s katero smo bili takrat soočeni, ne bo minila sama od sebe. Opozoril sem, da nas čaka težka pot, a vam hkrati obljubil, da bom naredil vse, kar zmorem in znam, da Slovenijo z vami popeljem na novo pot svetle skupne prihodnosti.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade Miro Cerar gostil predsednike republike, državnega zbora in državnega sveta

  27.12.2017 -

  Premier Miro Cerar je danes na delovno srečanje povabil predsednike republike, državnega zbora in državnega sveta ter ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca, da bi jih seznanil z aktivnostmi za implementacijo arbitražne odločbe, ki se bo začela 30. decembra.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  24.12.2017 -

  Dragi državljanke in državljani!

   

  Božični čas je čas domačnosti. Čas, ki ga preživimo s svojimi najbližjimi. Je čas, ko namenimo več iskrene pozornosti drug drugemu.

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  22.12.2017 -

  "V čast mi je, da vas lahko nagovorim ob dnevu samostojnosti  in enotnosti, dnevu, ko se Slovenija ponosno spominja, kako enotni smo bili, ko je šlo za ustanovitev naše države. S plebiscitom izkazana enotnost in posledično priborjena samostojnost ostajata naši skupni, temeljni vrednoti. Verjamem, da si moramo ob sleherni resnejši preizkušnji – in današnji čas ne skopari z njimi – močno prizadevati za prav tako prepričljivo enotnost kot takrat. In v naših mednarodnih povezovanjih ne smemo nikoli pozabiti ali zanemariti naše priborjene samostojnosti."

  več

 • Foto: Daniel Novaković/STA

  Predsednik vlade sprejel predsednika Sodišča EU

  22.12.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel predsednika Sodišča Evropske unije Koena Lenaertsa, ki je na povabilo Ustavnega sodišča Republike Slovenije obiskal Slovenijo. Premier dr. Cerar je v pogovoru z visokim gostom poudaril pomen spoštovanja odločb sodišč, tudi in še posebej v okviru evropskega in mednarodnega prava. Izrazil je zadovoljstvo, da slovensko pravosodje zelo dobro sodeluje s Sodiščem EU, kar je izpostavil tudi predsednik sodišča.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  22.12.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes pred dnevom samostojnosti in enotnosti, priredil sprejem za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe Republike Slovenije, Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije in civilnih žrtev ter ranjenih v vojni za Slovenijo.

  več


Časovno obdobje

Potrdi