Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  19.12.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes mudil na delovnem obisku v Zagrebu. Osrednja tema delovnega obiska je bila implementacija arbitražne razsodbe. Premier je v izjavi za javnost po koncu srečanja poudaril, da je spoštovanje in implementacija arbitražne razsodbe s strani obeh držav za Slovenijo edina možna pot reševanja mejnega vprašanja. Današnje srečanje je bilo po njegovih besedah nadaljevanje dialoga, ki sta ga s predsednikom hrvaške vlade začela po objavi razsodbe.

  več

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  15.12.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v okviru decembrskega vrha evropskih voditeljev v Bruslju udeležil vrha držav evrskega območja na temo prihodnosti ekonomske in monetarne unije ter vrha sedemindvajseterice o pogajanjih o izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije (t.i. brexita). Po končanem vrhu se je tudi ločeno bilateralno sestal s predsednikom hrvaške vlade Andrejem Plenkovićem, s katerim sta se dogovorila o obisku premierja Cerarja v Zagrebu prihodnji teden.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  15.12.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se udeležuje rednega zasedanja Evropskega sveta v Bruslju. Prvi dan zasedanja so evropski voditelji namenili predvsem razpravi o varnosti in obrambi, socialnim zadevam, izobraževanju in kulturi, migracijam ter aktualnim zunanjepolitičnim vprašanjem. Današnje srečanje se bo osredotočalo predvsem na prihodnost evropske ekonomske in monetarne unije ter pogajanjem o izstopu Združenega kraljestva iz EU (t.i. brexitu).

  več

 • Foto: STA

  12.12.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes mudil v Bohinju in na Jezerskem, ki ju je v minulih dneh najbolj prizadela vremenska ujma.

  več

 • Foto: STA

  08.12.2017 -

  Predsednik vlade se je danes udeležil delovnega kosila z veleposlaniki držav članic Evropske unije in držav kandidatk za članstvo. V nagovoru je izrazil zadovoljstvo, da je napovedana gospodarska rast za letošnje leto skoraj dvakrat večja od povprečne gospodarske rasti v EU, k čemur so poleg uspešnih podjetij pomembno prispevale tudi strukturne spremembe, ki jih je Slovenija izvedla v zadnjih letih. Med zunanjepolitičnimi temami je premier dr. Cerar poudaril pomen danes doseženega dogovora glede Brexita.

  več

 • Foto: STA

  Premir Cerar na sprejemu pri ombudsmanu

  08.12.2017 -

  Predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil sprejema, ki ga ob prihajajočem svetovnem dnevu človekovih pravic tradicionalno gosti varuhinja človekovih pravic Republike Slovenije Vlasta Nussdorfer.

 • Foto: STA

  05.12.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes vodil sejo Sveta Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu. Svet Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu danes začenja z novim, že tretjim mandatom. 

  več

 • Foto: Nebojša Tejič/STA

  30.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes skupaj z ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Majo Makovec Brenčič sprejel predsednika in ustanovitelja Evropske naravoslovne olimpijade EUSO dr. Michaela A. Cotterja. Slovenija bo namreč od 29. aprila do 6. maja 2018 v Ljubljani prvič gostila Evropsko naravoslovno olimpijado. 

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  29.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes skupaj z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc sprejel slovenske znanstvenike in raziskovalce Kliničnega inštituta za medicinsko genetiko. Premier je slovenskim znanstvenikom in raziskovalcem v imenu Vlade Republike Slovenije izrekel veliko priznanje za njihovo nedavno odkritje gena za prezgodnje staranje.

  več

 • Foto: KPV

  29.11.2017 -

  Predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes v Kopru otvoril novo proizvodno linijo v Tehnološkem parku Hidria. V podjetju Hidria že 20 let razvijajo proizvodnjo ključnih delov volanskih sistemov, okvirjev za premijske blagovne znamke motociklov in industrijsko avtomatizacijo. Premier je v govoru izrazil zadovoljstvo, da podjetje Hidria ob investiranju in razvoju beležij stalno rast in, da imajo samo na tej lokaciji preko 430 zaposlenih. 5 mio EUR vredna nova proizvodna linija je posledica 60 mio EUR vredne pogodbe, ki jo je Hidria podpisala s koncernom Volkswagen.

  več


Časovno obdobje

Potrdi