Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  28.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je svoj obisk Budimpešte, kjer se je udeležil vrha držav Srednje in Vzhodne Evrope s Kitajsko v okviru pobude 16+1, zaključil z ločenim bilateralnim srečanjem s predsednikom Vlade Ljudske republike Kitajske Lijem Kečijangom. Sogovornika sta največ pozornosti namenila poglabljanju gospodarskega sodelovanja ter priložnostim, ki jih ponuja inicativa 16+1 ter včerajšnji pristop Slovenije k pobudi za gospodarski pas t.i. nove svilne poti 21. stoletja.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  27.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se udeležuje vrha držav Srednje in Vzhodne Evrope s Kitajsko (t.i. pobude 16+1). Tokratni vrh se osredotoča predvsem na nadaljnje sodelovanje med državami na področjih gospodarstva, kmetijstva, znanosti, infrastrukture, komunikacij in kulture. Sodelujoči voditelji so potrdili t.i. smernice iz Budimpešte, Slovenija pa je pristopila k pobudi za gospodarski pas svilne poti in pomorsko svilno pot 21. stoletja ter s Kitajsko podpisala protokol za izvoz medu.

  več

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  24.11.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Bruslju udeležil Vrha vzhodnega partnerstva v Bruslju, že petega po vrsti. Voditelji so se v skupni deklaraciji zavzeli za nadaljnjo krepitev vezi, katerih namen je okrepiti stabilnost v regiji ter politične in gospodarske odnose EU z vzhodnimi sosedami. Kot so izpostavili, je utrjevanje in spodbujanje skupnih vrednot in načel ključna prioriteta, ki prispeva k razvoju okrepljenih odnosov.

  več

 • Foto: STA

  22.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil otvoritve prve etape avtoceste A4 Draženci-Gruškovje. Dr. Cerar je v svojem nagovoru izpostavil, da je nov odsek od Dražencev do Podlehnika ključnega pomena za Podravsko dolino in celotno Štajersko. 

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  20.11.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je ob svetovnem dnevu otrok svoje delo simbolično predal otroški predsednici vlade Dori Pestotnik Stres. Gre za globalno pobudo UNICEF-a, ko ob svetovnem dnevu otrok mladi prevzamejo najpomembnejše vloge v družbi: politiki, medijih, gospodarstvu, šolstvu, športu in kulturi. Premier Cerar je poudaril, da je izjemno vesel, da lahko sodeluje v pobudi, saj je to priložnost, da se mladim še bolje prisluhni, hkrati pa se jim tudi približa politično odločanje.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  17.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se udeležuje Socialnega vrha za pravična delovna mesta in rast, ki ga organizirata Evropska komisija in Vlada Kraljevine Švedske. Po oceni slovenskega premierja gre za izjemno pomemben dogodek, saj razprave o prihodnosti Evropske unije, ki je v zadnjem času zelo aktualna, ne more biti brez upoštevanja socialne razsežnosti evropskega povezovanja. 

  več

 • Foto: UKOM

  Premier dr. Cerar: Predlog ustavne obtožbe neutemeljen

  16.11.2017 -

  Premier dr. Miro Cerar zavrača predlog ustavne obtožbe, ki je bil vložen proti njemu. Zatrdil je, da v primeru Ahmada Šamija kot v nobenem drugem primeru ni kršil ustave ali zakona.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  14.11.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes skupaj z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc otvoril nove prostore internistične prve pomoč in službe za nujno medicinsko pomoč v UKC Ljubljana. 

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  14.11.2017 -

  V današnji izjavi za javnost v zvezi s primerom Ahmada Shamiehja je predsednik vlade poudaril, da se je po preučitvi vseh z vsemi pravnimi in drugimi okoliščinami tega primera odločil ustaviti postopek vrnitev na Hrvaško. Poudaril je, da gre za izjemen primer, za usodo begunca, ki se je dobro vključil v našo skupnost in si aktivno prizadeva, da bi postal njen del.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  13.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar v Sloveniji na uradnem obisku gosti predsednika Vlade Republike Makedonije Zorana Zaeva. Sogovornika sta se strinjala, da so odnosi med državama zelo dobri in prijateljski, tako na politični, strokovni, kot tudi na medčloveški ravni. Osrednje teme pogovorov so bile približevanje Makedonije evroatlantskim integracijam, gospodarsko sodelovanje, razvojna pomoč Slovenije Makedoniji ter sodelovanje obeh držav v času migracijske krize. 

  več


Časovno obdobje

Potrdi