Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Bor Slana/STA

  03.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je obiskal Piran in Metliko. V Piranu se je srečal s predstavniki lokalnih oblasti in ribičev ter zagotovil, da bo implementacija arbitražnega sporazuma potekala organizirano. Premier dr. Cerar je prav tako dejal, da bo vlada pri implementaciji arbitraže upoštevala prebivalce, ki jih ta odločitev najbolj zadeva. Predsednik vlade je poudaril, da bodo po razsodbi arbitražnega sodišča najprej gledali na človeške usode.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  01.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes obiskal Razkrižje, Hotizo in Mirišče, kraje ob meji s Hrvaško, ki se jih je odločitev arbitražnega sodišča na tak ali drugačen način dotaknila. Kot je poudaril, bo vlada storila vse, kar je v njeni moči, da ljudje zaradi odločitve ne bodo oškodovani in da bodo ohranili svoje pravice.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  30.06.2017 -

  Vlada bo namenila posebno skrb implementaciji arbitražne razsodbe, zlasti pa prebivalstvu v obmejnem pasu, ki jih arbitražna razsodba neposredno zadeva, je na novinarski konferenci zatrdil premier Miro Cerar.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  29.06.2017 -

  Zdaj je prišel zgodovinski trenutek za Slovenijo, da razsodbo enotno sprejmemo. Za to se bom kot predsednik vlade izrecno zavzel, kljub temu, da se zavedam, da vsa naša pričakovanja v zvezi z razsodbo niso bila v celoti uresničena.

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  24.06.2017 -

  Živimo v času, ko pogosto tako hitimo, da si ne vzamemo dovolj časa za zares pomembne stvari. Naj bo danes vsaj malo drugače. Danes, ko praznujemo pomemben del naše zgodovine, ko obeležujemo šestindvajseto obletnico naše neodvisnosti, vas kot predsednik vlade te naše drage Slovenije pozivam, da se ustavite.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  23.06.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes v Bruslju zaključil udeležbo na dvodnevnem zasedanju Evropskega sveta. Pred evropskimi voditelji je bil tokrat izredno širok nabor tem, od krepitve varnostno-obrambnega delovanja EU, migracij, do aktualnih ekonomskih razmer v Uniji ter vprašanja krepitve notranjega trga in zunanje trgovine.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  23.06.2017 -

  Dragi mladi, vsako šolsko leto je posebno poglavje na poti odraščanja. V šoli se stkejo trajna prijateljstva, tudi prve ali nove ljubezni, polno je dogodivščin, prijetnih, nepozabnih, pa tudi težkih trenutkov, ki pa nikakor niso nepremagljivi. Učenje je namreč odkrivanje, da je nekaj mogoče.

  več

 • Nebojša Tejić/STA

  22.06.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes pred zasedanjem Evropskega sveta v Bruslju sestal z voditelji držav Beneluksa – luksemburškim premierjem Xavierjem Bettelom, belgijskim premierjem Charlesom Michelom ter nizozemskim premierjem Markom Ruttejem.

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  20.06.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil 40. seje Skupščine Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS), najvišjega organa krovne športne organizacije.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  19.06.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru junijske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja, ki so se med drugim nanašala tudi na prodajo NLb in primer Kemis.


Časovno obdobje

Potrdi