Skoči na vsebino »

Novice

 • Vir: KPV

  15.09.2017 -

  Spoštovani, Našo Slovenijo, Slovenke in Slovence zaznamuje odločno prizadevanje za povezanost. V tem duhu govorimo o sodelovanju ko gre za izgradnjo države, za krepitev naše nacionalne identitete ali v prizadevanjih za ozemeljsko celovitost.  Danes mineva 70. let od pomembnega zgodovinskega trenutka za našo državo, ko je bila uveljavljena pariška mirovna pogodba z Italijo, ki je takratni Jugoslaviji in s tem tudi Sloveniji, dodelila velik del Primorske. Od leta 2006 ta dan posebej zaznamujemo kot državni praznik.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  15.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel posebnega odposlanca predsednika Ljudske republike Kitajske Menga Jianzhuja. Premier in posebni odposlanec sta odnose med državama ocenila za odlične ter se zavzela za nadaljnjo krepitev sodelovanja tako med državama kot med podjetji obeh držav, dotaknila pa sta se tudi vprašanj varnosti in boja proti organiziranemu kriminalu.

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  14.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil srečanja s članicami in člani Kluba gospodarstvenikov Slovenske Istre. Premier je z gospodarstveniki izmenjal poglede o aktualni gospodarski klimi v Sloveniji ter predstavil načrte vlade za naprej.

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  14.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je odprl Izobraževalni center sodobnih tehnologij, ki deluje v okviru Šolskega centra Postojna. Projekt, katerega cilj je zmanjšati razkorak med izobraževalnim sistemom in dejanskimi potrebami gospodarstva v Notranjsko-primorski regiji, je predsednik vlade ocenil za zgodbo o sodelovanju. Tako je tudi vlada prisluhnila potrebam uspešnih domačih podjetij, med drugim tudi v okviru vladnega regijskega obiska pred dvema letoma, in tako s finančnimi sredstvi ministrstev za izobraževanje in gospodarski razvoj podprla projekt.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  13.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je v sredo, 13. 9. 2017, udeležil slavnostnega odprtja razstave arhitekturnih rešitev za celovito prenovo SNG Drama. Dogodka sta se udeležila tudi dva člana vlade, minister za kulturo, g. Anton Peršak, ter ministrica za finance, mag. Mateja Vraničar Erman.

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  12.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je s pozdravnim nagovorom odprl 20. Festival slovenskega filma v Portorožu. Izpostavil je, da si bo vlada, ki jo vodi, še naprej prizadevala za koordiniran razvoj vseh dejavnosti, brez katerih filma sploh ni: gospodarstva, izobraževanja, znanosti in kulture.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  12.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je podprl današnji pogled predsednika EK Junckerja o stanju v EU, ki poudarja potrebo po enotnejši in močnejši EU. Še posebej je premier dr. Cerar pozdravil poudarek, da »vladavina prava v Evropski uniji ni izbira, temveč dolžnost.«


  Celoten govor predsednika EK Junckerja  o stanju v EU (v angleščini).  

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je na slovesnosti odprl že 50. Mednarodni sejem obrti in podjetništva (MOS), ki je letos prvič potekal z državo partnerico, Hrvaško. Premier je ob tem izpostavil, da spodbuja sodelovanje in zaupanje s Hrvaško na vseh področjih, v gospodarstvu in širše.

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  11.09.2017 -

  Slovenija je odločna implementirati odločitev arbitražnega sodišča. Implementacijo je potrebno zagotoviti po politični poti, pri čemer izhajamo iz vladavine prava in članstva v evroatlantskih integracijah. Iz tega razloga je sklic parlamentarnega odbora za obrambo na temo »Pripravljenost Slovenske vojske na možne konflikte ob implementaciji arbitražnega sporazuma« po oceni predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Mira Cerarja povsem neprimeren.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  07.09.2017 -

  Slovenski politični vrh je enoten, da bo Slovenija arbitražno sodbo o meji s Hrvaško implementirala v roku, to pa pričakuje tudi od Hrvaške, je danes po srečanju političnega vrha povedal premier Miro Cerar.

  več


Časovno obdobje

Potrdi