Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Predsednik vlade čestital nagrajenkam in nagrajencem 53. Festivala Borštnikovo srečanje

 

Maribor, 28. 10. 2018 – Predsednik vlade Marjan Šarec je bil nocoj v mariborskem SNG osrednji govornik na sklepnem dogodku 53. Festivala Borštnikovo srečanje, kjer so podelili Borštnikov prstan, nagrado za izjemen igralski opus, ki jo je prejel Janez Škof, in nagrade za predstavo, režijo, igralske, glasbene in druge umetniške dosežke v minuli sezoni.

  

Predsednik vlade je poudaril, da je danes praznik tistih, ki so resnično s srcem, dušo in telesom v slovenskem gledališču. Velik praznik vseh, ki pripomorejo pri ustvarjanju predstav - od tehnikov, dramaturgov, režiserjev, kostumografov, do igralcev. Slovensko gledališče ne bo nikoli izumrlo, čeprav na trenutke težko tekmuje z novodobnimi resničnostnimi šovi. Občinstvo se vrača, si želi predstav in gledališče je zadnje zatočišče nečesa lepega – umetnosti. Je prostor, kje se čuti, kjer igralke in igralci puščajo del sebe, zato da gledalke in gledalci uživajo. Ob koncu je čestital vsem nagrajenkam in nagrajencem za zaslužene nagrade.

  

Festival Borštnikovo srečanje je osrednji slovenski gledališki festival, ki več kot pol stoletja bogati slovenski gledališki in kulturni prostor. Festival podeljuje nagrade za dosežke na več področjih gledališke ustvarjalnosti, najuglednejša med njimi pa je Borštnikov prstan, nagrada za izjemen igralski opus. Temeljno poslanstvo festivala je izbrati in predstaviti najkakovostnejše dosežke slovenske gledališke sezone, nagrajevati gledališke ustvarjalce in njihove ustvarjalne dosežke, promovirati in popularizirati gledališko ustvarjalnost pri vseh starostnih skupinah občinstva in spodbujati kakovost in profesionalno raven slovenske gledališke ustvarjalnosti.

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi