Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Predsednik vlade dr. Miro Cerar sprejel dijake Škofijske klasične gimnazije: »Mladi so pomembni sooblikovalci naše skupne prihodnosti«

Dijaki tretjega letnika Škofijske klasične gimnazije Ljubljana so v okviru programa 'Državljanska kultura' obiskali Vlado Republike Slovenije. Dijake je sprejel predsednik vlade dr. Miro Cerar, ki jim je orisal položaj vlade znotraj sistema delitve državne oblasti ter potek sprejemanja vladnih odločitev in politik. Ob tem je predsednik vlade poudaril, da potrebujemo aktivne državljane, ki s svojo angažiranostjo pripomorejo, da se Slovenija razvija v pravo smer. Dijakinjam in dijakom se je zahvalil, da so izkazali zanimanje za politiko ter procese odločanja in poudaril, da so tudi mladi pomembni sooblikovalci naše skupne prihodnosti.

 

Generalna sekretarka vlade mag. Lilijana Kozlovič je dijakom podrobneje predstavila pristojnosti in delo vlade, predvsem pa proces oblikovanja oziroma sprejemanja odločitev. Dijaki so ob pomoči generalne sekretarke izvedli simulacijo seje vlade na temo legalizacije konoplje. Po vsebinsko zelo pestri razpravi so dijaki sprejeli predlog odločitve za regulacijo proizvodnje, prodaje in uživanja konoplje.

Po koncu simulacije seje so se dijaki preselili v novinarsko središče vlade, kjer je dijakinja v vlogi pristojne ministrice medijem predstavila na vladi sprejeto odločitev ter odgovarjala na številna vprašanja dijakov v vlogah novinarjev. Ob tem smo dijakom predstavili tudi delo in aktivnosti Urada za komuniciranje, predvsem v povezavi z zagotavljanjem javnosti dela vlade, transparentnosti sprejemanja vladnih odločitev in možnosti sodelovanja civilne družbe.
 


ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi