Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Predsednik vlade je 1. januarja obiskal tiste, ki praznične dni preživljajo na delovnem mestu

 

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je današnji praznični dan preživel delovno. Obiskal je zaposlene, ki vsak dan v letu skrbijo za dobrobit državljank in državljanov, njihovo varnost in zdravje. Tako je obiskal dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči na letališču Edvarda Rusjana, zdravnike, medicinsko osebje in paciente v UKC Maribor, poklicne gasilce mariborske Gasilske brigade ter osebje in stanovalce Doma starejših Danice Vogrinec.

  

Svoje obiske je premier pričel na letališču Edvarda Rusjana v Orehovi vasi, kjer se je srečal s člani dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči. Helikopterska nujna medicinska pomoč na tem letališču deluje od novembra 2016. Premier si je ogledal tudi policijski helikopter s katerim ekipa odleti na intervencijo.

  

Dr. Cerar je obisk nadaljeval v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, kjer je v porodnišnici najprej pozdravil Jana, prvorojenega Mariborčana v letu 2018 in staršem ob tej priložnosti izročil simbolično darilo. Srečal se je tudi z dežurno porodničarko in ostalim medicinskim osebjem, nato pa je obiskal še paciente v urgentnem centru.

  

V nadaljevanju je premier dr. Cerar obiskal poklicne gasilce Gasilske brigade Maribor, ki so mu predstavili opremo in ga seznanili z delom in intervencijami, ki jih tudi v prazničnih dneh ne manjka.

  

Posebej toplo in s pesmijo so predsednika vlade ob koncu njegovega obiska v Mariboru sprejeli stanovalci in zaposleni v Domu starejših Danice Vogrinec. Premier je bil navdušen nad projektoma Oma, deda in rock 'n' roll ter DANičina štafeta modrosti, ki ju vsako leto pripravijo v domu.

  

Predsednik vlade dr. Cerar se je zahvalil vsem, ki tudi preko praznikov vestno in odgovorno opravljajo svoje delo ter tako skrbijo za dobrobit državljank in državljanov, njihovo varnost in zdravje. »Najbolj me navdušuje srčnost ljudi, ki nesebično pomagajo drugim, ne glede na dan in uro. Temelj za pozitivne zgodbe je sodelovanje in vesel sem, kadar se na lastne oči prepričam, da Slovenke in Slovenci to znamo,«  je izpostavil premier v izjavi medijem ob robu obiskov.

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi

Predsednik vlade na družbenih medijih