Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Predsednik vlade Marjan Šarec si je ogledal razmere po zadnjem močnem deževju in se srečal z ljudmi na terenu

Po jutranjem ogledu razmer zaradi povišanega pretoka reke Drave v Dravogradu je predsednik vlade Marjan Šarec dopoldne preveril še stanje v Podravju. Med drugim je obiskal območje Malečnika pri Mariboru, Duplek in občino Markovci. Kot je dejal, so razmere pod nadzorom, na srečo pa ni bilo tako hudo, kot je bilo napovedano.

 

Tokrat so po njegovih besedah svojo vlogo dobro odigrali tudi na avstrijski strani, kjer so začeli zapornice dvigovati pravočasno ter s tem regulirati pretok vode.

 

Premier Šarec je napovedal razmislek o tem, da bi občine dobile nalogo čiščenja vodotokov, saj bi to lahko bilo po njegovih izkušnjah vodenja občine Kamnik bolj učinkovito. Prav čiščenje vodotokov bo po njegovih besedah morala biti prednostna naloga Ministrstva za okolje in prostor.

 

Kot je pozneje dodal v naselju Bukovci v občini Markovci, je marsikje težava tudi v napačni gradnji na območjih, ki zato niso primerna, in podtalnici.

 

Predsednik vlade je popoldan z ekipo obiskal še vas Belca pri Mojstrani in občino Tržič. Kot je povedal, so prostovoljni gasilci in vse ostale službe tudi tukaj dobro opravili svoje delo, posledice močnega deževja in naraslih vodotokov pa so velike. Sanacijski interventni ukrepi so v teku, nujno pa je, da se stanje čim prej sanira, zato se bodo nemudoma začeli postopki popisa škode tako na občinski kot državni ravni.

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi