Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Predsednik vlade na dnevih čebelarstva Api Slovenija: »Čebelarstvo je izjemnega pomena za našo zeleno Slovenijo!«

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil otvoritvene slovesnosti 40. dnevov čebelarstva – Api Slovenija. V svojem nagovoru zbranim je poudaril izjemen pomen čebelarstva za vse nas, za našo prehrano in za naravo. Slovensko čebelarstvo je označil za eno najboljših v svetovnem merilu in napovedal nadaljnjo aktivno podporo vlade čebelarstvu. Ob robu dogodka je obiskal tudi stojnice učencev in dijakov, ki so v okviru programa Ekošola na sejmu predstavljali projekte na temo odgovornega ravnanja s hrano.

Predsednik vlade je v svojem nagovoru čebelarkam in čebelarjem ter gostom iz Slovenije in tujine poudaril, da tudi uspehi slovenskega čebelarstva kažejo dvig duha v Sloveniji. »Izkoriščate potenciale v dobro vseh nas, naše narave in naše zelene Slovenije. Vsakodnevno, marljivo in odgovorno, predvsem pa z radostjo, delate s čebelami in razvijate čebelarsko dejavnost in znanje o čebelarstvu, ki ga širite tudi mednarodno,« je izpostavil.

 

Premier dr. Cerar je zbranim dejal, da se  celotna vlada zaveda pomena čebel in čebelarstva za naš obstoj in preskrbo s hrano. Pohvalil je dobro sodelovanje med Čebelarsko zvezo Slovenije in vlado, pri tem je posebej izpostavil usklajeno delovanje pri pobudi za razglasitev 20. maja za svetovni dan čebel, izvajanje zdravega slovenskega zajtrka, ki se širi tudi po drugih evropskih državah, in podporo pri kandidaturi za organizacijo svetovnega čebelarskega kongresa v letu 2021. Pohvalil je tudi reden dialog, ki ga imajo čebelarji s pristojnim ministrstvom.

 

»Med je ključen za zdravo, kakovostno in varno prehrano, zato ga tudi sam redno vključujem v svoj zajtrk,« je izpostavil predsednik vlade in izrazil veselje, da v Sloveniji pridelamo toliko kakovostnega medu, s katerim se lahko pohvalimo svetu. »V kratkem bo k temu tudi neposredno prispevala vlada, saj bomo v čebelnjak, ki smo ga pred meseci postavili na balkonu stavbe Kabineta predsednika vlade, naselili prve čebelje družine,« je napovedal.

 

Predsednik vlade je na celjskem sejmu obiskal tudi stojnice učencev in dijakov, ki so predstavljali projekte na temo odgovornega ravnanja s hrano, ki so nastali v okviru programa Ekošola. Zahvalil se jim je za pomemben prispevek k osveščanju o tej pomembni tematiki in poudaril pomen varne in zdrave hrane.

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi

Predsednik vlade na družbenih medijih