Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Predsednik vlade na otvoritvi glamping naselja Sončna dolina

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes v Mali Nedelji udeležil otvoritve glamping naselja Sončna dolina Bioterme. Predsednik je zbrane tudi nagovoril in poudaril, da je turizem eden izmed najpomembnejših strateških sektorjev, ki ustvarja številna nova delovna mesta in pozitivno vpliva na uravnotežen regionalni razvoj. Predsednik vlade je ob otvoritvi novega glamping naselja Sončna dolina povedal, da »Slovenija danes pridobiva nov turistični biser v neokrnjeni naravi v osrčju Prlekije«.

   

Premier dr. Cerar je v svojem nagovoru izpostavil, da je »trajnostni razvoj turizma osnovna usmeritev razvoja slovenskega turizma«. Slovenija na tujih trgih pridobiva na prepoznavnosti, k temu pa zagotovo pripomore tudi naziv prve zelene destinacije na svetu, ki ga podeljuje fundacija Green Destinations, je spomnil premier. Slovensko gospodarstvo v zadnjih letih doživlja razcvet, takisto velja za turizem. V letu 2017 opažamo velik porast števila prihodov in nočitev turistov ter pričakujemo rekordno leto slovenskega turizma. V prvih 9-ih mesecih letošnjega leta beležimo 3,8 milijonov prihodov, kar je 14% več kot v enakem obdobju lani in skoraj 10 milijonov nočitev, kar je 12% več kot v lanskoletnih devetih mesecih.

   

Premier je ob tem opozoril, da so taki odlični rezultati možni tako zaradi kreativnih projektov kot so Bioterme Mala Nedelja, kot zaradi premišljene strategije Vlade Republike Slovenije na tem področju. Vlada je v mesecu oktobru sprejela Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017- 2021, kjer si je zadala cilj, da bo Slovenija do leta 2021 postala globalna 5-zvezdična zelena butična destinacija za zahtevnega obiskovalca, ki išče mir in raznolika ter aktivna doživetja. Dodaten cilj Vlade je, da do leta 2021 dosežemo 4 milijarde evrov iz naslova izvoza potovanj. »A predpogoj za doseganje naših ciljev so kakovostni in inovativni produkti, nove investicije, moderna infrastruktura, spodbudna zakonodaja, učinkovita promocija in seveda motivirani kadri,« opozarja premier dr. Cerar.

   

Predsednik vlade dr. Cerar je povedal, da Vlada vlaga veliko energije v posodobitev zakonodaje na področju nastanitev, med drugim si prizadeva za formalno priznanje glampinga in drugih inovativnih oblik bivanja v naravi kot vrste nastanitve ter za uvedbo sistema kategorizacije Hotelstars, klasifikacije, ki za hotele prinaša veliko prednosti, predvsem visoke standarde kakovosti, ki so poenoteni med državami.

   

Premier je ob koncu svojega nagovora dodal, da so Bioterme Mala Nedelje v Slovenskih goricah primer uspešne zgodbe, ki sledi strateški usmeritvi vlade. O tem priča tudi pridobljen evropski certifikat za okolje Ecolabel in znak Slovenia Green Accomodation, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. 

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi