Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Predsednik vlade o izjemni vlogi socialnega dialoga na poti iz krize

Predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes nagovoril udeležence današnjega zasedanja Ekonomsko-socialnega sveta (ESS), ki je potekalo pod vodstvom predsednice ESS, dr. Anje Mrak Kopač, ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Kot je izpostavil predsednik vlade, je ohranjanje in krepitev socialnega dialoga izjemnega družbenega pomena pri iskanju rešitev na poti iz krize, pri čemer je prav vloga ESS izjemno velika.

Glede na resnost razmer, zlasti za posamezne ranljive skupine, kot so mladi brezposelni in upokojenci, je vodenje socialnega dialoga v telesu, kot je ESS, posebej pomembno in bo zahtevalo veliko napora ter konstruktivnega pristopa vsakega od socialnih partnerjev za dosego novega socialnega sporazuma, je poudaril predsednik vlade.

 
»Prizadeval si bom, da bo vlada konstruktivno prispevala k dialogu,« je dejal predsednik vlade ter pozval socialne partnerje, naj skupaj čim prej najdejo pot do novega socialnega sporazuma. Slednje bo mogoče le z zavedanjem pomena resnega dialoga, je izpostavil premier in pozval socialne partnerje, naj v tem zahtevnem obdobju, kjer poti za izhod iz krize vendarle obstajajo, za dosego socialnega sporazuma nastopijo konstruktivno in s tehtnimi premisleki.
 

Obenem je izrazil prepričanje, da lahko ravno socialni partnerji v ESS skupaj dokažejo, da se je mogoče v slovenski družbi pogovarjati o tako težkih temah ob stalnem zavedanju, da je za vsemi predstavniki v ESS sleherni državljan oz. državljanka Slovenije.

 
Tokratno zasedanje socialnih partnerjev je bilo namenjeno razpravi o načinu dela za sklenitev socialnega sporazuma ter obravnavi problematike nadaljevanja opravljanja dejavnosti upokojenih samostojnih podjetnikov.

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi