Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Predsednik vlade obiskal Bohinj in Jezersko

Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes mudil v Bohinju in na Jezerskem, ki ju je v minulih dneh najbolj prizadela vremenska ujma.

Premier dr. Cerar je v izjavi za javnost uvodoma spomnil, da bi se moral danes muditi na Podnebnem vrhu v Parizu, saj prav danes minevata dve leti od sprejema Pariškega podnebnega sporazuma. »A podnebne spremembe so dogajajo tu in zdaj, Slovenijo je v teh dneh zajelo neurje, močno deževje in veter, zato sem se odločil, da ostanem v Sloveniji in si ogledam razmere na terenu«, je pojasnil premier. 

 

Predsednik vlade je prisotnim v Bohinju in na Jezerskem zagotovil, da jim bo Vlada Republike Slovenije na čelu s Civilno zaščito stala ob strani in »storila vse, kar je potrebno in mogoče, da bosta varna njihovo življenje in imetje«. Dodal je, da vladnim službam požrtvovalno pomagajo tudi ostale nevladne in prostovoljne službe, ki so na terenu že od konca tedna. To po predsednikovih besedah kaže na dejstvo, da »ko nam narava pokaže svojo moč, se pokaže tudi moč v ljudeh«. 

 

Predsednik vlade se je v imenu Vlade Republike Slovenije zahvalil vsem posameznikom, gasilcem, civilni zaščiti, prostovoljcem in ostalim, da tako požrtvovalno skrbijo, da je tudi »v najtežjih trenutkih varno tisto, kar je najdragocenejše: življenje ljudi«.

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi