Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Predsednik vlade se je udeležil slovesnosti ob polaganju temeljnega kamna nove proizvodne hale podjetja Herz d.o.o.

 

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil slovesnosti ob polaganju temeljnega kamna nove proizvodne hale podjetja Herz d.o.o.. Premier dr. Cerar je ob tem poudaril, da so »investicije eden izmed najpomembnejših dejavnikov pri pospeševanju gospodarskega razvoja, zato je v Sloveniji dobrodošel prav vsak investitor, ki ima jasno vizijo poslovanja, je trajnostno naravnan in družbeno odgovoren«. Tako podjetje je tudi Herz d.o.o., ki z današnjo novo investicijo povečuje svoje proizvodne zmogljivosti ter omogoča vsaj 70 novih delovnih mest.

   

Premier dr. Cerar je uvodoma opozoril, da smo danes tukaj v Šmartnem pri Litiji priča novi zgodbi o uspehu, ki pa bi se lahko odvila tudi drugače, saj je podjetje na pričetek tega projekta čakalo več kot osem let. »Ministrstvo za gospodarstvo in tehnologijo je zato podjetju priskočilo na pomoč, predvsem pri odkupu zemljišč in pridobitvi dovoljenj, saj gre za podjetje, ki je eno izmed najrazvitejših proizvodnih podjetij v regiji in eden izmed pomembnejših zaposlovalcev inženirjev in tehnično izobraževalnega kadra na tem območju«.

   

Predsednik vlade je v svojem nagovoru izpostavil, da je Slovenija ponosna, da se je avstrijsko podjetje Herz Armaturen odločilo širiti in razvijati svojo proizvodnjo prav v Sloveniji. »Ta nova, 4 milijone evrov vredna, investicija je dokaz, da je Slovenija zaradi izjemne lokacije, vpetosti v mednarodno poslovno okolje in dobro izobražene delovne sile, odlična lokacija za investicije«, je dodal premier. Podjetje Herz v Sloveniji ustvarja delovna mesta z visoko dodatno vrednostjo ter svoje inženirje in druge visoko izobražene kadre nagrajuje s plačami preko 3000 evrov bruto. »Vlada, ki jo vodim, se zaveda, da je nagrajevanje dobrih delavcev ključno, zato smo nižje obdavčili plače inženirjev in ostalih, ki imajo plačo okoli 1,6-kratnika povprečne plače«, je spomnil predsednik vlade. 

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi