Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Premier dr. Cerar na informativnem dnevu Srednje lesarske šole Ljubljana: »Odločite se po pameti, a poslušajte in sledite tudi srcu«

Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes pridružil bodočim dijakinjam in dijakom na informativnem dnevu Srednje lesarske šole Ljubljana. V nagovoru je premier poudaril: "Mladi, želim vam, da se boste pri izbiri nadaljnjega izobraževanja odločili po pameti, a da boste poslušali in sledili tudi srcu".

 

Premier je dodal, da zgolj racionalna izbira poklica ni dovolj, pomembna je tudi sama ljubezen do poklica, saj je ključno, da te delo, ki ga opravljaš celo življenje tudi veseli in radosti. »Če izbrani poklic človeku ne prinaša zadovoljstva ter vsaj malo veselja in radosti, odločitev zanj ni prava«, dodaja predsednik vlade. Mladim je zaželel, da dobro izkoristijo informativne dneve po celi Sloveniji in zaključil z mislijo: "Vse kar je težko, nekoč postane lahko, tudi učenje."

 

Premier je navzočim na Srednji lesarski šoli v Ljubljani zaupal, zakaj se je odločil, da nagovori prav bodoče dijakinje in dijake Srednje lesarske šole. Izpostavil je, da je »les za Slovenijo izjemna strateška dobrina, poklic lesarskega tehnika pa plemenit poklic z svetlo prihodnostjo«.

 

Svoj obisk je zaključil z mislijo: "Mladi, želim si, da bi v šoli našli mesto za učenje, bodoča prijateljstva in vse tisto, kar želite, da bi vas v življenju spremljalo naprej."

 

Nagovor predsednika vlade 

 

 

 

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi

Predsednik vlade na družbenih medijih