Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Premier Cerar z italijanskim kolegom Renzijem potrdil dobro sodelovanje med državama

Predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar in italijanski premier Matteo Renzi sta ob robu današnjega neformalnega vrha o zaposlovanju v Milanu potrdila dobre odnose med državama in izrazila prepričanje v možnost izboljšanja dvostranskega sodelovanja. Govorila sta tudi o tem, da bi v Sloveniji kmalu organizirali tristransko srečanje med Slovenijo, Italijo in Hrvaško, je po bilateralnem srečanju dejal slovenski predsednik vlade.

Kot sta ugotovila z italijanskim premierjem, državi zelo dobro sodelujeta, obstaja pa se veliko možnosti za izboljšanje sodelovanja, je po srečanju povedal dr. Cerar. Možnost za nadaljevanje dobrega sodelovanja bo tudi tristransko srečanje med Slovenijo, Italijo in Hrvaško.

  

Z Renzijem sta na kratko razpravljala tudi o problematiki brezposelnosti v Evropi kot posebej zahtevnim problemom za mlade.

  

Vrha EU v Milanu so se udeležili številni predsedniki držav ali vlad članic EU ter ministri, pristojni za delo. Za premierja dr. Ceraraja je bilo to njegovo prvo srečanje z evropskimi kolegi po nastopu mandata na celu slovenske vlade.

  

Bilateralnemu srečanju z italijanskim premierjem, na katerega pobudo je potekal današnji vrh, je pred začetkom vrha sledilo še krajše srečanje slovenskega predsednika vlade s predsednikom Evropskega parlamenta Martinom Schulzem ter ločeno srečanje s predsednikom Evropske komisije Josejem Manuelom Barrosom. Predsednik vlade dr. Cerar je bilateralna srečanja sklenil se s krajšima spoznavnima pogovoroma z nemško kanclerko Angelo Merkel in francoskim predsednikom Francoisom Hollandom, ki sta novi slovenski vladi zaželela veliko uspehov.

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi