Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Premier danes z veleposlaniki držav članic Evropske unije in držav kandidatk za članstvo

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil delovnega kosila z veleposlaniki držav članic Evropske unije in držav kandidatk za članstvo.

Na povabilo veleposlanika Republike Estonije v Republiki Sloveniji g. Stena Schwedeja se je premier dr. Cerar danes udeležil delovnega kosila z veleposlaniki držav članic Evropske unije in držav kandidatk za članstvo, s katerimi je spregovoril o aktualnih domačih in mednarodnih temah. V zvezi z domačimi temami je premier predstavil ključne aktivnosti vlade, predvsem na gospodarskem področju. Izrazil je zadovoljstvo, da je napovedana gospodarska rast za letošnje leto skoraj dvakrat večja od povprečne gospodarske rasti v EU, k čemur so poleg uspešnih podjetij pomembno prispevale tudi strukturne spremembe, ki jih je Slovenija izvedla v zadnjih letih. Med zunanjepolitičnimi temami je premier dr. Cerar poudaril pomen danes doseženega dogovora glede Brexita. Glede prihodnosti Evropske unije je premier izpostavil, da si želi enotne, a trdnejše in v prihodnost usmerjene Unije, temelječe na skupnih vrednotah. V svojem nagovoru se je dotaknil tudi razsodbe arbitražnega sodišča.
 
Dr. Cerar se je prisotnim v imenu Vlade Republike Slovenije zahvalil za njihovo delo v Sloveniji in jim zaželel mirne ter srečne prihajajoče praznične dni.

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi