Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Premier dr. Cerar svoj obisk ZDA zaključuje s slovensko skupnostjo v Clevelandu

 

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar svoj obisk Združenih držav Amerike zaključuje v Clevelandu, mestu z največjo slovensko skupnostjo izven matične domovine. Premier Cerar je odprl nove prostore Generalnega konzulata Republike Slovenije, si ogledal slovensko umetnostno-arhivsko razstavo ter se udeležil srečanja z našo skupnostjo v Slovenskem narodnem domu. Danes se bo sestal tudi z županom Clevelanda Frankom G. Jacsksonom ter dolgoletnim clevelandskim mestnim svetnikom slovenskih korenin Michaelom D. Polenskom.

  

Na odprtju generalnega konzulata je premier Cerar dejal, da prostori predstavljajo nadaljevanje dolge in močne prisotnosti Slovenije v Clevelandu in da so povezave med Slovenijo in ZDA, zlasti pa Clevelandom in zvezno državo Ohio, močne in dolgotrajne. Izrazil je prepričanje, da bodo novi prostori pripomogli, da bomo še bolje služili slovenski skupnosti in ljudem v Clevelandu, Ohiu in širši regiji.

  

Predsednik vlade je obiskal tudi Slovenski narodni dom, kjer si je v Slovenskem muzeju in arhivu ogledal umetnostno-arhivsko razstavo ter se nato udeležil srečanja s slovensko skupnostjo. V imenu Slovenije in njenih ljudi se je predsednik vlade vsem, ki so ali še sodelujejo pri delu slovenske skupnosti, zahvalil in čestital za opravljeno delo in za zvestobo svojim koreninam ter Sloveniji.

  

»Veseli me, da je slovenska skupnost v Clevelandu še vedno tako močna zastopnica slovenske kulture in identitete na drugem bregu oceana. S svojo glasno in odločno podporo je odločilno pripomogla, da sta ZDA in celotna mednarodna skupnost pred 25 leti priznali neodvisnost in samostojnost Slovenije, in še naprej ima zelo pomembno vlogo za odnose med ZDA in Slovenijo,« je v svojem nagovoru poudaril premier Cerar, ter slovenski skupnosti zaželel veliko poguma, dobre volje, uspešnega delovanja in sodelovanja ter čim več živih stikov z matično domovino.

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi