Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Premier dr. Cerar v Postojni odprl izobraževalni center sodobnih tehnologij

  

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes odprl Izobraževalni center sodobnih tehnologij, ki deluje v okviru Šolskega centra Postojna. Projekt, katerega cilj je zmanjšati razkorak med izobraževalnim sistemom in dejanskimi potrebami gospodarstva v Notranjsko-primorski regiji, je predsednik vlade ocenil za zgodbo o sodelovanju. Tako je tudi vlada prisluhnila potrebam uspešnih domačih podjetij, med drugim tudi v okviru vladnega regijskega obiska pred dvema letoma, in tako s finančnimi sredstvi ministrstev za izobraževanje in gospodarski razvoj podprla projekt.

  

Predsednik vlade je v svojem nagovoru ob odprtju izpostavil, da je že ob začetku svojega mandata kot eno izmed prioritet določil povezovanje izobraževalnega sistema z gospodarstvom. »Z vzpostavitvijo tovrstnega centra omogočamo, da poleg teoretičnega znanja mladi pridobijo praktične izkušnje in kompetence, ki jih bodo potrebovali na svoji profesionalni poti,« je poudaril premier Cerar in dijakom ter študentom šolskega centra zaželel obilo uspeha pri učenju, vsem, ki so sodelovali pri projektu, pa se zahvalil za njihovo iniciativo in podporo.

  

Izobraževalni center sodobnih tehnologij bo deloval v okviru Šolskega centra Postojna, glavni cilj projekta, ki je vključeval izgradnjo prizidka in nakup strojev ter naprav, pa je zmanjšati razkorak med izobraževalnim sistemom in dejanskimi potrebami gospodarstva v Notranjsko-primorski regiji, kjer je ena najpomembnejših gospodarskih panog ravno orodjarstvo.

  

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi

Predsednik vlade na družbenih medijih