Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Premier dr. Cerar z gluhoslepimi o njihovem položaju

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je obiskal Društvo gluhoslepih Slovenije DLAN. Sogovorniki so mu predstavili dejavnosti društva ter način življenja gluhoslepih, ovire, s katerimi se soočajo, in predloge za izboljšave. Predsednik vlade se jim je zahvalil za topel sprejem in izpostavil možnosti, ki že obstajajo za lažje življenje gluhoslepih, hkrati pa izrazil zadovoljstvo za pripravljenost na sodelovanje, da s svojimi znanji, izkušnjami in predlogi pomagajo državi pri sprejemanju nadaljnjih ukrepov.

Predstavniki društva DLAN so predsedniku vlade predstavili svoje dejavnosti ter izzive, s katerimi se gluhoslepi soočajo, posebno pozornost so namenili položaju gluhoslepih z vidika predpisov. Pri tem so predsedniku vlade predstavili tudi predloge za boljšo ureditev tega področja invalidnosti.

Premier dr. Cerar se je zahvalil za predstavljene predloge in pripravljenost, da s svojimi izkušnjami in znanjem prispevajo k ureditvi področja v skladu s stroko in evropskimi smernicami. Posebej jih je pozval, da s svojimi predlogi pripomorejo tudi k dobremu izvajanju nedavno sprejetega Zakona o osebni asistenci.

»Družba bi morala več slišati o vas, hvala vam za današnja pomembna sporočila. Težko situacijo v življenju gluhoslepih si je ostalim res težko predstavljati, zahvala in spoštovanje gre vsem, ki si srčno prizadevate za izboljšanje njihovega vsakdana,« je v pogovoru dejal predsednik vlade in poudaril, da bo vlada še naprej delala v smeri, da se tudi pogoji za življenje gluhoslepih izboljšujejo.

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi

Predsednik vlade na družbenih medijih