Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Premier dr. Miro Cerar na prireditvi »Z EU sredstvi do športnih uspehov - Junaki zime na Pokljuki«

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil dogodka »Z EU sredstvi do športnih uspehov - Junaki zime na Pokljuki«, ki so ga pripravili Smučarska zveza Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Premier je zbrane nagovoril in izpostavil, da ga »množica tako mladih športnikov začetnikov kot profesionalnih športnikov na Pokljuki utrjuje v prepričanju, da Slovenijo in slovenski šport čaka svetla prihodnost«.

Dodal je, da so po njegovem osebnem prepričanju vrednote, ki jih živijo tako profesionalni športniki kot športniki začetniki ključne za celotno družbo. »Želim si, da bi cela Slovenija živela vrednote tovarištva, fairplaya, medsebojnega spoštovanja, sodelovanja in srčnosti«. Premier dr. Cerar poudarja, da se imamo vsi veliko naučiti od naših športnikov in da moramo biti ponosni na njih ne le v času odmevnih zmag, ampak prav vsak dan. »Vem namreč koliko odrekanja, težkih trenutkov in trdega dela se skriva v ozadju vašega poklica«, dodaja premier. Vlada zato športu namenja posebno pozornost.

Predsednik vlade je ob koncu nagovora junakom zime zaželel veliko uspehov v novi zimski sezoni, mladim nadobudnežem zbranim na Pokljuki pa zaželel prijetno druženje s svojimi vzorniki. 

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi