Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Premier na 25.obletnici Kluba podjetnikov Zlatorog Celje

Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes udeležil 25. obletnice Kluba podjetnikov Zlatorog Celje. Prisotne je nagovoril in v svojem govoru poudaril, da »četrt stoletja delovanja kluba priča o odgovornem in predanem delu več generacij članic in članov kluba, ki s srečanji in strokovnimi izobraževanji skrbijo za razvoj podjetništva in podjetniške kulture, ne samo v regiji, ampak tudi v celotni Sloveniji«. Premier je iskreno čestital Klubu za izjemno delo ter za njihov dragocen prispevek k razvoju podjetništva. 

Premier je v govoru izpostavil, da se Slovenija po letih finančne, gospodarske in družbene krize, počasi vrača v dobro kondicijo. Rezultati triletnega dela vlade so pokazatelj, kaj lahko spremeni stabilna, premišljena in moderna vlada, ki ima pred očmi predvsem eno - dobrobit ljudi, gospodarskih subjektov in celotne družbe. »Ob tem nam je v veliki meri uspelo vrniti v slovensko politiko kulturo dialoga in odpraviti politiko delitev in izključevanja, ki nas je v preteklosti mnogokrat nerazumno omejevala«, je poudaril premier. 

Predsednik vlade je opozoril, da se je vse prevečkrat do zdaj prioritetne projekte Slovenije časovno omejevalo zgolj na mandat vsakokratne vlade. A nujen je dolgoročni razvojni pogled, ki večinoma presega časovni horizont mandata ene vlade. Vlada mora dolgoročno delovati s ciljem vzdržne povečanje blaginje in kakovosti življenja ljudi, sedanje in prihodnjih generacij. Osnova razvoj in blaginjo je vsekakor preudarna in trajna gospodarska rast, brez pregrevanja gospodarstva, ustvarjanja balonov ali škodljivih učinkov prenizke oz. celo negativne rasti, je izpostavil premier.  

Gospodarske napovedi za Slovenijo so sicer spodbudne. Jesenska napoved Urada Republike Slovenije za makroekonomske analize in razvoj napoveduje kar 4,4 odstotno gospodarsko rast BDP in izpostavlja, da se aktivnost v večini dejavnosti tudi v letošnjem letu povečuje. Povečuje se tudi število novih tujih investicij v Slovenijo, kar priča o tem, da tuja podjetja prepoznavajo Slovenijo kot okolje, kamor je vredno vlagati. Premier je ob koncu opozoril, da ne smemo zaspati na lovorikah, zato je obljubil, da bo vlada do konca mandata trdo delala v dobrobit ljudi, gospodarstva ter države.  

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi