Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Primopredaja poslov med predsednikom vlade Mirom Cerarjem in dosedanjo predsednico vlade Alenko Bratušek

»Vlado čaka težka naloga: kljub spodbudnim gospodarskim kazalcem, je država še vedno v krizi«, je dejal predsednik vlade Cerar ob primopredaji poslov s strani nekdanje predsednice vlade Alenke Bratušek. Ob tem se ji je zahvalil za korektno opravljeno primopredajo in dosedanje delo.

Poudaril je tudi, da bo njegova vlada nadaljevala začeto delo predhodnih vlad, vključno z vlado Alenke Bratušek, povzela dobre prakse in dogradila sistem delovanja tam, kjer je to nujno potrebno za izhod iz krize. »Vlada se bo že danes sestala na 1. seji, opravila ključna imenovanja, potem pa takoj pristopila k resnemu delu. Danes nas čaka seznanitev s stanjem po zadnjih poplavah«, je še dejal ob koncu kratke izjave za medije.

  

Nekdanja predsednica vlade Alenka Bratušek je ob primopredaji poslov poudarila, da je vlada pod njenim vodstvom Slovenijo postaviti nazaj na pravo pot: »Beležimo skoraj 3 % gospodarsko rast, brezposelnost se znižuje skorajda iz meseca v mesec, zadolžujemo pa se po zgodovinsko nizkih obrestnih merah«. Predsedniku vlade Cerarju je ob koncu zaželela, da bi 12. slovenska vlada nadaljevala po poti, ki jo je začrtala vladna ekipa pod njenim vodstvom.

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi