Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Prvi dan vladnega obiska Savinjske za predsednika vlade v znamenju športa, gospodarstva in poplavne varnosti

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se danes z ministricami in ministri mudi na Savinjskem, kjer poteka prvi dan vladnega regijskega obiska. Obisk je začel s športnicami in športniki judo kluba »Z dežele« Sankaku v Celju, ga nadaljeval z ogledom proizvodnje v Pivovarni Laško Union, se srečal z gasilkami in gasilci ter obiskal Regijski center za obveščanje Celje. Sledi še obisk družinskega podjetja Tajfun Planina, delovni dan pa se bo zaključil s košarkarsko tekmo med predstavniki vlade in ekipo županov in gospodarstvenikov Savinjske. Jutrišnji drugi dan regijskega obiska bo vlada pričela z delovnim posvetom v Rogaški Slatini.

 

 

Predsednika vlade dr. Cerarja so za začetek obiska toplo sprejeli športnice in športniki judo kluba »Z dežele« Sankaku Celje pod vodstvom Marjana Fabjana, ki so mu razkazali svoje prostore ter ga seznanili s potekom treninga. Predsednik vlade je s športniki in trenerji izmenjal poglede o razvoju slovenskega športa in izrazil veselje in ponos zaradi izjemnih uspehov, ki jih slovenski judoistke in judoisti dosegajo v svetovnem merilu. Izpostavil je, da je vlada aktivna podpornica slovenskega športa, kar kaže tudi s konkretnimi ukrepi, kot sta npr. nov Zakon o športu in dodatna sredstva v okviru Letnega programa športa za leto 2017. »V čast mi je, da sem danes z našimi uspešnimi športniki in gospodom Fabjanom, ki mu izrekam priznanje in spoštovanje za njegovo humano delo, saj namreč ne samo, da pripravlja naše tekmovalce, ki dosegajo največje uspehe, temveč za mnoge tudi skrbi in jim pomaga, ko doma nimajo ustreznih pogojev," je dejal premier Cerar v izjavi medijem ob robu obiska.

V okviru današnjega obiska je premier obiskal tudi Regijski center za obveščanje Celje, kjer so mu predstavili delovanje centra ter izvedli simulacijo intervencije. Srečal se je tudi s predstavniki regijskih gasilskih zvez in prostovoljnih gasilskih društev. Na srečanju so pozornost namenili tudi poplavni varnosti v regiji, saj kljub znatnemu napredku nekatera območja ostajajo poplavno ogrožena. Premier dr. Cerar se je predstavnikom centra za obveščanje in gasilcem zahvalil za njihovo požrtvovalnost in vsakodnevno nudenje pomoči ljudem v stiski. 

Na današnjem programu predsednika vlade sta tudi obiska dveh podjetij – Pivovarne Laško Union v Laškem, vodilnem slovenskem proizvajalcu pijač, in družinskega podjetja Tajfun Sevnica, ki je eno največjih svetovnih proizvajalcev gozdarske mehanizacije. Obiska sta namenjena predvsem izmenjavi mnenj in predlogov s strani vodstev podjetij in seznanitvijo z njihovim poslovanjem. V obeh podjetjih sledi tudi ogled proizvodnje in srečanje z zaposlenimi. 

Premierjev delovni dan se bo zaključil v Šentjurju, kjer se bo odvila košarkarska tekma med vladno ekipo in ekipo županov in gospodarstvenikov Savinjske. Vladno ekipo bo vodil kapetan Cerar, na njeni strani pa bosta kot posebna gosta zaigrala tudi legendi slovenske košarke Rašo Nesterović in Marko Milič. 

Jutrišnji drugi dan regijskega obiska bo vlada pričela z delovnim posvetom v Rogaški Slatini.

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi