Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Slovenija bo 2018 v Ljubljani prvič gostila Evropsko naravoslovno olimpijado

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes skupaj z ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Majo Makovec Brenčič sprejel predsednika in ustanovitelja Evropske naravoslovne olimpijade EUSO dr. Michaela A. Cotterja. Slovenija bo namreč od 29. aprila do 6. maja 2018 v Ljubljani prvič gostila Evropsko naravoslovno olimpijado.

   

Evropska naravoslovna olimpijada je bila prvič organizirana leta 2003 v Dublinu, prav na pobudo dr. Michaela A.Cotterja, ki se je danes mudil v Sloveniji. Predsednik vlade dr. Miro Cerar je na delovnem srečanju z g. Cotterjem povedal, da je »naravoslovna olimpijada odlična priložnost, da mlade še dodatno spodbudimo za naravoslovje in znanost, zato bo Slovenija z veseljem gostila mlade raziskovalce iz cele Evrope«. Na EUSO 2018 pričakujemo udeležbo vsaj 25. držav, torej skoraj 200 mladih do 17. let.

   

EUSO 2018 bo potekal v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije, sredstva za izvedbo olimpijade je zagotovilo Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport in sicer v skupni vrednosti 515.000 EUR. Slovenija v EUSO sodeluje od leta 2007 in niza odlične rezultate,  lani denimo je Slovenija na tekmovanju, ki je maja potekalo v Tartuju v Estoniji, z dvema ekipama osvojila dve odličji. 

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi