Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

Velikonočna poslanica predsednika vlade

Spoštovani sodržavljani, spoštovane Slovenke in  Slovenci,

Velika noč je najpomembnejši krščanski praznik in simbol iskanja prave vere, miru, družinske radosti sprave in ljubezni. Med nami je še vedno preveč negativizma in strahu, kaj bo z nami, kaj bo z našo prihodnostjo. A verjamem, da je ključno tisto, kar nam je, voditeljem držav EU, v svoji poslanici ob 60. obletnici Rimske pogodbe povedal papež Frančišek: v prvi vrsti moramo krepiti solidarnost, s katero bomo spet našli upanje. Za to pa je ključno v ospredje postaviti človeka in njegovo dostojanstvo.

Tudi moje vodilo in vodilo mojega odločanja je, da mora človek človeku biti in ostati človek. Ne bomo imeli miru in demokracije ter pravne in socialne države, če ne bomo izhajali iz človeka kot vrednote. Še naprej bomo prav zato tudi sprejemali ukrepe za boljše življenje: vlagali bomo v razvoj, delovna mesta in dostojne življenjske razmere za mlade, starejše, delavce, upokojence in druge.

Velikonočni čas pa izkoristimo zato, da si podamo roko. In z roko v roki, okrepljeni z novo energijo sočloveka, delajmo in stopajmo naprej. Za soljudi. Za lepši jutri vseh nas.

Želim vam mirno praznovanje v krogu najbližjih.Video poslanica predsednika vlade 

ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi

Predsednik vlade na družbenih medijih