Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

Predsednik vlade dr. Miro Cerar sprejel ministra za zunanje zadeve in trgovino Irske Charlesa Flanagana

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes sprejel ministra za zunanje zadeve in trgovino Irske Charlesa Flanagana, ki se v Sloveniji mudi na povabilo zunanjega ministra Karla Erjavca. Sogovornika sta ob letošnji 25.obletnici vzpostavitve diplomatskih odnosov med državama potrdila odlične bilateralne odnose in srečanje izkoristila za izmenjavo pogledov o možnostih nadaljnje krepitve sodelovanja. 

 

Sogovornika sta si bila edina, da lahko državi nadaljujeta s pozitivnim trendom obsega blagovne menjave med državama, ki je se je v prejšnjem letu povečala za 54% v primerjavi z letom 2015, pri čemer sta se strinjala, da so možnosti sodelovanja odprte predvsem na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij, na področju prehrambne industrije, na področju farmacije, turizma in zelene tehnologije. 

 

Sogovornika sta se v pogovoru dotaknila tudi vprašanj, povezanih s pogajanji znotraj t.i. Brexita. Premier dr. Cerar je vnovič zatrdil, da si Slovenija prizadeva za trdno, povezano in enotno EU. 


ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi