Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

Predsednik vlade na Festivalu za tretje življenjsko obdobje izpostavil zavezanosti vlade pri pomoči starejšim

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je bil danes v Cankarjevem domu kot pokrovitelj 18. Festivala za tretje življenjsko obdobje tudi osrednji govornik na slavnostni otvoritvi. Festival je posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami ter ponuja široko paleto strokovnega, izobraževalnega in kulturnega programa.

 

Prvi oktober je mednarodni dan starejših. Festival za tretje življenjsko obdobje tako vsako leto v tem času odpre svoja vrata in vsebinsko prispeva k trajnostnim medgeneracijskim rešitvam.

    

Predsednik vlade je zato danes v nagovoru izpostavil, da pokojnine niso socialni transfer, ampak plačilo za preteklo delo. Prav zato starejši ne smejo biti odrinjeni na rob družbe. »Tretje življenjsko obdobje je lahko izredno ustvarjalno in prijetno, če je le dovolj zdravja in gmotne preskrbljenosti,« je dejal in ob tem dodal, da mora prav tu svojo nalogo opraviti tudi vlada.

   

Predsednik vlade je vsem zaželel prijetno druženje in uspešen festival ter zagotovil, da vlada ne bo pozabila na starejše, ki so ne le družbi že veliko dali, ampak ji lahko veliko dajo tudi v prihodnje. 


ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi