Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

Predsednik vlade nagovoril slovenske zadružnike na tradicionalnem letnem posvetu

V Portorožu se je v organizaciji Zadružne zveze Slovenija začel 46. letni posvet zadružnikov, ki se letos osredotoča na zadružništvo in skupno kmetijsko politiko po letu 2020. Zbrane udeležence je ob začetku dvodnevnega dogodka nagovoril predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec.

Predsednik vlade je v svojem nagovoru spodbudil k dialogu in sodelovanju, ki sta ključna za nadaljnji uspešen razvoj kmetijstva. »Država vendarle ne daje tako malo k promociji kmetijstva, pa vendar država ni tista, ki bo vedno dajala. Država je tista, ki mora ustvarjati pogoje,« je spomnil premier.

Prepričan je, da dialog z Ministrstvom za kmetijstvo RS dobro teče. »Ministrica dobro pozna problematiko in se zelo trudi na tem področju. Skupaj moramo kot prvo poenostaviti predpise, ki otežujejo razvoj kmetijstva. Izzivov je ogromno, vlada ima posluh za kmetijstvo,« je še poudaril predsednik vlade.

V nadaljevanju posveta bodo udeleženci preko različnih predavanj in razprav osvetlili poglede na prihodnost slovenskega in evropskega kmetijstva ter podeželja po letu 2020, se seznanili s pogledi mladih o prihodnosti, posebno pozornost bodo namenili sodelovanju zadružnikov z različnimi skladi in institucijami, poleg navedenega pa bodo razpravljali tudi o aktualnem dogajanju v kmetijstvu in agroživilstvu.

Zadružna zveza Slovenije, zadruga z omejeno odgovornostjo, je krovna organizacija kmetijskih in gozdarskih zadrug, ki temelji na prostovoljnem članstvu in vključuje 62 zadrug s področja kmetijstva, gozdarstva, lova in ribištva ter tri podjetja. Njene osnovne dejavnosti so zastopanje interesov zadrug in zadružništva doma ter v tujini, svetovanje članicam na pravnem in ekonomskem področju, informiranje o aktualnem dogajanju na področju kmetijstva in zadružništva, izobraževanje, sofinanciranje štipendij štipendistov zadrug, skrb za promocijo zadružništva ter pospeševanje gospodarskega sodelovanja med članicami.


ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi