Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

Predsednik vlade ob obisku v UKC: »Zdravstvo je prioriteta te vlade.«

Predsednik vlade Marjan Šarec je danes nagovoril zbrane na Akademiji ob 50-letnici Kliničnega oddelka za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo Kirurške klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. To je bil njegov prvi obisk v UKC Ljubljana. 

 

V nagovoru je poudaril, da zdravniški poklic ni samo poklic, temveč poslanstvo, velika odgovornost in tudi velik talent. Spomnil je, da ni vse dobro v naši družbi, v zdravstvu, vendar se vlada teh težav zaveda, zato je področje zdravstva njena prioriteta. Na prvem mestu je ureditev čakalnih dob, posebej nedopustno dolgih. Za to je vlada že odobrila 35 milijonov evrov za letošnje leto, denar bo tudi za naslednje leto. Za reševanje razmer je treba imeti voljo, vsak mora opraviti svoje delo – tako vodstvo UKC, vodstvo oddelka, katerega obletnico praznujemo, kot vlada, je še spomnil premier. Za vse to pa je potreben čas in nič se ne zgodi čez noč. Poudaril je, da imata tako minister za zdravje Samo Fakin kot generalni direktor UKC Ljubljana Aleš Šabeder pri tem njegovo popolno podporo in zaupanje. 

 

V nadaljevanju se je v spremstvu vodstva UKC sprehodil do Pediatrične klinike in si ogledal klinični oddelek za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo. Vodstvo UKC je premierju zagotovilo, da delo teče dobro, mirno, oddelek je urejen, so še določene težave, ki pa se bodo seveda reševale. »Imamo dobro zdravstvo, ki pa potrebuje nekaj sprememb v organizaciji in vodenju. Vse to pa ne pomeni, da je naš zdravstveni sistem slab. Sistem je dober, vendar manjka organizacije in prevetritve določenih procesov,« je še dodal.

 

Zbranim je iskreno čestital ob visoki obletnici oddelka za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo Kirurške klinike UKC Ljubljana, na katerega smo, po njegovih besedah, lahko ponosni. Dodal je, da verjame, da bo oddelek delal dobro še naprej.

 

 


ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi