Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

Predsednik vlade ob podelitvi priznanj Obrtno-podjetniške zbornice: Želimo si delati z roko v roki

Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je danes nagovoril zbrane na prireditvi Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, kjer so podelili prestižna naziva obrtnik leta 2018 in podjetnik leta 2018, razglasili najstarejšega obrtnika oziroma obrtnico leta ter podelili mojstrske diplome.

  

Spomnil je, da je danes poplačan trud vseh tistih, ki se trudijo dolga leta, ustvarjajo, si prizadevajo za nove proizvode in se borijo na neizprosnem tržišču. V življenju vsakega podjetnika so vzponi in padci in prav za slednje gre razloge velikokrat iskati drugje. Odvisni so od okoliščin, v katerih se nahajajo, in od dogajanja na svetovnih trgih ob dejstvu, da je slovensko gospodarstvo izvozno naravnano.

  

Poudaril je, da so vsi problemi, s katerimi je vlada dobro seznanjena, rešljivi. »Če bomo le znali voditi dialog, se znali usesti in pogovoriti. Vaše zahteve so nam znane in politika ni tukaj zato, da vidi od enega do drugega mandata, ampak da rešuje probleme. Želimo si delati z roko v roki.«

  

Predsednik vlade je ob koncu čestital vsem dobitnikom priznanj in jim zaželel veliko zanosa, uspeha in ponosa tudi v novem letu. Skupaj s predsednikom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Brankom Mehom sta podelila priznanji obrtnik leta in podjetnik leta, ki sta ju prejela Mojca Trnovec in Peter Pišek.

  

  

Komisija za izbor obrtnika leta in podjetnika leta je v mesecu oktobru obiskala vse prijavljene kandidate in kandidatke na razpis za letošnja priznanja. Člani komisije so v času obiskov opravili razgovor s kandidati in kandidatkami o njihovi obrtniški in podjetniški poti ter si ogledali način dela, izdelke in storitve, poslovanje, urejenost ter tehnološko opremljenost delavnic/proizvodnje, pretehtali ekološko zavest, vpetost v izobraževanje in lokalno okolje ter stanovsko organizacijo. Po besedah Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je bil letošnji izbor izjemno zahteven, saj so bila prijavljena sama izjemno uspešna podjetja. 

  

   


ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi