Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

Predsednik vlade sprejel skavte, ki so mu predali luč miru iz Betlehema

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je danes sprejel predstavnike slovenskih in zamejskih skavtov, ki so mu predali luč miru iz Betlehema.

Predsedniku vlade so ob tem prebrali poslanico, ki vsako leto spremlja akcijo in ji daje sporočilnost. Geslo letošnje poslanice je Delimo plamen – zanetimo mir, govori pa o tem, da je mir dar, za katerega se moramo truditi, si zanj prizadevati. Mir lahko dosežemo tako, da pomagamo bližnjemu in stopimo človeku naproti.

Predsednik vlade je spomnil, da gre za zelo lep simbol, ki sam po sebi ne bo ustavil vojn in vseh nevšečnosti na tem svetu, kljub temu pa je močan simbol. Sveča ogreva druge, bolj kot izgoreva, bolj ogreva okolico, zato naj sveti vsem, naj greje vse.

Dodal je, da pozdravlja njihovo vsakoletno akcijo, to leto že 28. zapored, ki nas želi spomniti, da se v predbožičnem času vse malce ustavi, umiri, čeprav današnji hitri tempo narekuje drugače.

Zato je prav, da ohranjamo to tradicijo, je še poudaril predsednik. Sam tudi verjame, da se bo še vrnila tista pristna toplina, ki jo luč ponazarja. Ob koncu je skavtom zaželel vse dobro v prihajajočem letu in ob njihovem delu. 

Letos ima dogodek tudi dobrodelni namen. Poteka v duhu akcije Luči miru iz Betlehema, katere plamen greje in neti mir ob družinskem ognjišču, zato se bodo zbrana sredstva namenila otrokom oz. družinam v stiski in družbeno koristnim projektom, ki jih bodo skavti izvedli v poletju 2019.


ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi