Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

Predsednik vlade v Postojni čestital nagrajencema 24. izbora Ona ali On za izjemno dejanje preteklega leta

 

Predsednik vlade Marjan Šarec je v Jamskem dvorcu pri Postojnski jami nagovoril zbrane na zaključni prireditvi akcije Ona ali On – dejanje leta, ki jo organizirata Radio 94 in Radio 94 – Notranjska. 

 

Priznanje za izjemno dejanje v lanskem letu sta prejela pesnica in pravljičarka Anja Štefan ter policist Mihael Bezjak, ki sta kot finalista akcije prejela enako število glasov.

 

Premier je v svojem nagovoru poudaril, da smo se nocoj zbrali prav zaradi tistih, ki v naši družbi ustvarjajo in izboljšujejo včasih vidno, včasih pa tudi nevidno. Na takšen način vplivajo na naše življenje, ga delajo lepšega, bogatejšega in odgovornejšega. Nekateri med njimi ustvarjajo potihoma, brez medijske pozornosti, pa vendarle s pravo mero dobrodelnosti in s pravo mero pomoči sočloveku. 

 

V okviru akcije, ki je potekala skozi vse leto in ima tudi humanitarno noto, je bilo izpostavljenih dvajset imen; po pet v vsakem četrtletju. Decembra so v sodelovanju s poslušalci izglasovali štiri finaliste, za katere menijo, da si zaslužijo naslov On ali Ona leta. 

 

Anja Štefan pesmi, pravljice in uganke za otroke, pa tudi za starše, vzgojitelje in pedagoge, objavlja že petindvajset let. Je tudi začetnica pripovedovalskega gibanja pri nas in pobudnica festivala Pravljice danes. Mihael Bezjak je marca lani v Pivki kot policist Prometne policije Postojna nesebično in brez razmišljanja priskočil na pomoč reševalcem pri oživljanju moškega.

 

V okviru prireditve je bilo v sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico podeljeno tudi priznanje za podjetniški uspeh leta, ki ga je prejela tradicionalna družinska gostilna Turk iz Hotedršice, ki je že več kot devetdeset let v lasti družine Turk – Zelenc. Za gospodarstvenika leta s primorsko-notranjske regije pa je bilo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije razglašeno podjetje Mineralka d.o.o. iz Cerknice, ki proizvaja negorljive mineralne plošče. Njihova tehnologija je plod domačega razvoja.

 

Predsednik vlade je ob koncu čestital Radiu 94 za trud in doprinos na medijskem trgu, kjer ustvarjajo že 25 let, ter jim zaželel vse dobro in uspešno tudi naprej.

 


ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi