Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

Premier nagovoril udeležence okrogle mize »Pogum šteje«

 

V prostorih Ljubljanskega gradu je danes zvečer potekala Pegasusova okrogla miza z naslovom »Pogum šteje« v organizaciji Podjetniškega centra Pegasus. Dogodka se je udeležil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, ki je v svojem nagovoru udeležencem zaželel predvsem veliko poguma na njihovi nadaljnji uspešni podjetniški poti.

Uvodoma je premier izrazil zadovoljstvo, da se nocoj družijo na dogodku, ki promovira nekaj pozitivnega, saj vse prevečkrat v naši družbi slišimo le negativne stvari. »Zelo pomembno je, da v naši družbi spodbujamo pozitivno naravnanost, voljo do dela in tudi pogum, kajti poguma nam velikokrat manjka,« je še dodal in opozoril, da »nekateri čutijo svoje poslanstvo v tem, da drugemu škodujejo, kar je popolnoma napačno in zgrešeno mišljenje. Če ne moremo nekomu pomagati, potem mu vsaj ne škodujmo. In če bi se vsi tega držali, potem bi tudi v naši družbi dosegli več uspehov, več bi bilo energije in več bi bilo zavedanja, da je naša država zelo dobra in da smo marsikje tudi na prvih mestih. Zlasti tudi po mladih podjetnikih, po tistih, ki so pionirji na svojih področjih, in po tistih, ki razbijajo vsakdanje stereotipe.«

  

V nadaljevanju je pohvalil organizatorje dogodka, saj je, kot pravi, »potrebno, da so okrogle mize večkrat, da si povemo tudi, kaj je narobe, ker če si vedno govoriš, kako si najboljši, boš kmalu potonil«.

  

Predsednik vlade se je zazrl v prihodnost in poudaril, da nas bodo prihodnji rodovi sodili po rezultatih našega dela, za kar smo odgovorni vsi skupaj.

   

»V bodoče želim vsem predvsem veliko poguma, kajti imeti pogum je predpogoj za uspeh. Lahko imaš znanje, lahko imaš vse vedenje tega sveta, vendar če nimaš poguma, ne boš naredil nič. Želim vam obilo uspeha na vseh področjih, kjer delujete,« so bile zaključne želje premierja udeležencem današnjega dogodka.

   

Na okrogli mizi so razpravljali o preseganju meja, tako družbenih kot tistih, ki smo si jih postavili sami, saj gre za enega največjih podjetniških in hkrati življenjskih podvigov. Spraševali so se, ali imamo dovolj poguma, da bi lahko stopili izven začrtanih okvirjev in pokazali, da smo za drzne podjetniške poteze.

  

Podjetniški center Pegasus je zasebni neprofitni zavod za povezovanje in izobraževanje podjetnikov. Po lastnih navedbah združujejo podjetnike, ki v povprečju zaposlujejo približno 30 ljudi; največji član zaposluje 600 delavcev, najmanjši pa so samostojni podjetniki. Njihovo  zunanjo prepoznavnost predstavlja krilati konj Pegasus, ki simbolizira vse tisto, kar pomaga podjetnikom k uspehu. Je izvir znanj, uspeha, vir inspiracij in izvor pripadnosti.

   


ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi