Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

Premier otvoril dogodek »V ritmu človeških možganov«

 

V Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma je v organizaciji Združenja Spominčica – Alzheimer Slovenija in pod častnim pokroviteljstvom predsednika vlade Marjana Šarca potekal dogodek z naslovom »V ritmu človeških možganov«.

Predsednik vlade je na začetku svojega nagovora opisal današnjo sončno soboto, ki je kot nalašč za izlete in druženja, ter pri tem takoj opozoril na dejstvo, da »vendar, ko se poglobimo, vidimo, da vsi ne morejo uživati takšnega dneva. Določen odstotek našega prebivalstva pestijo takšne ali drugačne bolezni. Bolezni, ki jih obravnavamo danes, so v porastu, so ogromna obremenitev, zlasti tudi za svojce.«

   

»Danes smo tukaj zato, da se ne samo spomnimo tega, ampak da se pogovorimo o tem tekom dneva in izmenjamo svoje izkušnje in tudi, da vidimo, kako reševati naprej ta problem. Z zakonom o dolgotrajni oskrbi se da marsikaj rešiti,« je še dodal.

   

Vsem udeležencem je premier zaželel prijeten dan in veliko izmenjanih izkušenj ter se zahvalil za povabilo k častnemu pokroviteljstvu. »To je zame velika čast, verjamem pa, da bomo od časti prišli tudi k dejanjem, kajti to potrebujemo v naši družbi, zlasti na področju bolezni, ki so danes v porastu,« je zaključil svoje misli.

   

Ob robu

Tokratna prireditev, ki je bila namenjena tako strokovni javnosti kot tudi bolnikom z nevrološkimi obolenji in njihovim svojcem, je poleg demence, v sodelovanju z društvi bolnikov, obravnavala še naslednja obolenja: multiplo sklerozo, Parkinsonovo bolezen, spinalno mišično atrofijo in Huntingtonovo bolezen. Dogodek je potekal preko različnih strokovnih predavanj, panelnih razprav in gledališke igre z naslovom »Kje sem ostala«, ki raziskuje odnos ob razvoju demence skozi osebno ter družbeno perspektivo. 

   


ČASOVNO OBDOBJE

Potrdi